ciastka - 17601 przepisów (strona:507/1174)

Granola proteinowa wake-up – feel Fit 152

zjeść śniadanie i pudełka wyrzucić. W środku jest dużo kawałków zlepionych ze sobą płatków, które wyglądają jak pokruszone ciasteczka. Smak: Granole ładnie pachną owsem i słodyczą jak domowe owsiane ciastka. Kawałki są dobrze wypieczone, chrupiące ale nie za twarde. Najbardziej smakowała nam wersja kakaowa, w której dało się wyczuć lekką gorycz tahini. Za aromatem miodu nie przepadamy, dlatego druga

Candy Pandas
Półfrancuskie rożki z powidłem śliwkowym. 250

lodówki na co najmniej 60 minut.  2. Formowanie roków: Następnie schłodzone ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy i kroimy w kwadraty o wielkości takiej jakiej chcemy mieć ciastka. Na każdy kwadrat nakładamy porcję powidła śliwkowego, składamy na pół formując trójkąt i zlepiamy brzegi, można zlepić widelcem, następnie rożki nakłuwamy widelcem.  3. Do pieczenia: Rożki układamy na blasze

Izabelawkuchni
Ciasto lodowiec + film 128

dnie formy wyłożonej folią aluminiową lub spożywczą układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty przekładamy masę budyniową jasną i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, na ciastka wykładamy ciemną masę budyniową i starannie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Czerwone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody

Smakowite Dania
Ciasto Millefuille 209

Opis Ciasto Millefuille: Ciasto Millefuille (wym. milfej) to słynne francuskie ciasto, które po francusku znaczy tysiąc płatków. Ciastko takie często bywa nazywane napoleonką. Millefeuille to nic innego jak 3 płaty ciasta francuskiego, przełożone kremem budyniowym, przy czym wierzchnia warstwa polana jest lukrem i ozdobiona w dość charakterystyczny sposób. Ja jednak chciałam przełamać klasyczną wersję z lukrem i zastąpiłam go cukrem(...)taki sam sposób pieczemy kolejne blaty ciasta. Następnie wystudzone blaty ciasta kroimy na równe nie za duże kwadraty. Później krojenie będzie ciężkie, żeby cały krem nie wypłynął. Każde ciastko musimy przygotowywać po kolei. Następnie przygotowujemy masę. W większym garnku zagotowujemy mleko. Następnie dodajemy do tego ziarenka wanilii i zagotowujemy. Po doprowadzeniu do wrzenia, odstawiamy garnek z ognia. Do miski dodajemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Babeczki cukiniowe z borówkami. Bez cukru 176

Najprostsze babeczki cukiniowe zrobione z ciemnej, pełnoziarnistej mąki, posypane borówkami. Bez cukru. Muffiny to idealne wypieki dla niedzielnych cukierników, czyli takich co to robić ciastek i ciast nie potrafią, bo wychodzą zawsze. Takie też są cukiniowe babeczki – proste jak dodawanie 2 i 2. Po prostu wystarczy połączyć składniki, przełożyć do foremek i upiec. Cukiniowe babeczki są wilgotne, aromatyczne, słodkie

Niedzielny kucharz
Muffinki czekoladowe last minute 155

waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności od wielkości muffinek. Ciastka są gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Z tej porcji uzyskamy 9 lub 10 standardowych babeczek

Korniszonki
Sernik z nutą pomarańczy 1520

łyżeczka żelatyny * woda ok. 4-5 łyżek * 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: * prażone płatki migdałów  * maliny Herbatniki rozkruszyłam za pomocą blendera na miałko. Masło roztopiłam i połączyłam z ciastkami. Wymieszałam dokładnie i wylepiłam dno tortownicy. Tortownicę wcześniej wyłożyłam papierem do pieczenia. Średnica 22 cm. Schłodziłam w lodówce do momentu aż zrobiłam masę serową. Białka oddzieliłam od żółtek

Pieprzyć z Fantazją
Deser Jabłkowa Mgiełka 214

posypuję wierzch deseru. Deser dekoruję liskami mięty i plasterkami gruszki. Do przygotowania deseru wykorzystałam słomkę ptysiową, którą otrzymałam od firmy Brześć . Firma cukiernicza Brześć oferuje szeroki wybór: słomek ptysiowych, ciastek, babek i ciast drożdżowych. Produkty firmy Brześć są wypiekane według starych sprawdzonych przepisów. Ich smak przypomina nam smaki dzieciństwa. Słodkości oferowane przez firmę Brześć mogą być doskonałym deserem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Muffinki serowe z agrestem i truskawkami 141

suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.  (Podczas stygnięcia babeczki nie co opadną, ale to normalne.)   (*) Muffinki można piec w papierowych papilotkach. Papier łatwo odchodzi od upieczonych ciastek

Di gotuje
Babeczki kruche 123

prezentują i jeszcze lepiej smakują . Idealnie sprawdzą się, gdy mamy gości. Najlepiej przechowywać je w szczelnie zamykanym pojemniku, ponieważ dłużej zachowają świeżość. Z przepisu możecie przygotować babeczki albo klasyczne ciastka. Babeczki kruche 300 g mąki pszennej ((2 szklanki)) 125 g masła 80 g tartej czekolady lub dropsów czekoladowych 1 opakowanie cukru waniliowego ((16 g)) 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przepisy na widelcu
Tarta bez pieczenia z kokosowym kremem i porzeczkowym musem 121

dobór odpowiednich składników, sposób przygotowania jedzenia i zachowanie równowagi.  I tak w mojej codziennej diecie zawsze znajdzie się miejsce na coś słodkiego. Ale! Nie mam tu na myśli ciastek, batoników czy czekoladek ze sklepowej półki. Ale słodycze przygotowane przeze mnie, ze składników, które są nie tylko smaczne, ale take korzystne dla naszego zdrowia, pełne wartości odżywczych. Na dowód

HealthyCreations
Miodowe kruche ciasteczka 119

Kruche, miodowe ciasteczka ze stempelkiem Kubusia Puchatka. Ciasteczka stemplowane. Miodowe ciastka “Kubuś Puchatek”. Składniki Na ok. 40 ciasteczek: Mąka pszenna tortowa 350g Miód 4 pełne łyżki, wielokwiatowy, nektarowy The post Miodowe kruche ciasteczka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chrupiące ciastka owsiane ze słonecznikiem i sezamem 143

jednak te ciasteczka pokochałam od pierwszego gryza :) Pierwotny przepis pochodzi z bloga Smakołyki Bereniki i został trochę zmodyfikowany przez moją koleżankę Olę, u której to w The post Chrupiące ciastka owsiane ze słonecznikiem i sezamem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Racuchy vs ołatki 185

dodaniem oleju lnianego Zwykłe wówczas pożywienie składa się z chleba razowego, siemieniatki (zupa z tartego siemienia, konopnego), parzy-brody (kapusta gotowana na słodko), klusek z kartofli tartych, racuchy (rodzaj ciastek drożdżowych, smażonych na oleju), flinc (placki z tartych kartofli, smażone na oleju) Ta definicja przyda się nam później. Jest teoria, że samo słowo pochodzi od hreczuszki, co miałoby sugerować

Kryzysowa Książka Kucharska
OWOCOWE SZASZŁYKI 261

PRZYGOTOWANIA: Większość owoców wystarczy pokroić lub nawet w całości nabić na patyk. Natomiast arbuza kroimy na plastry o grubości około 1 cm i za pomocą metalowych form do wykrajania ciastek wycinamy z niego różne wzory (np. serca, kwiatki, gwiazdy i inne).  Smacznego

wege i kropka