ciastka migdałowe - 1121 przepisów (strona:19/75)

Ciasteczka czekoladowe z cynamonem 56

Dodaj do koszyka Zapraszam do innych słodkich przepisów na ciasteczka: –  ciasteczka brownie –  podstawowy przepis na pierniczki –  ciasteczka migdałowe –  ciasteczka z melasą –  wafle z kajmakiem –  kruche ciasteczka świąteczne – Miękkie pierniczki nadziewane – Ciastka owsiane z masłem orzechowym – Kandyzowane migdały – Ciasteczka cytrynowe – Lukier królewski i poradnik lukrowania pierniczków – Kokosanki

nietylkopasta.pl
Pomysł na podziękowania dla gości - Komunia. 203

lekko się ściągną i napęcznieją. Składniki: 80g margaryny 1 jajko 300g mąki pszennej pół szklanki sezamu 6 łyżek cukru 1/2 opakowania cukru migdałowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: gotowy lukier biały pisak do dekoracji ciastek  wstążka   Z podanych składników zagniatamy dość szybko ciasto. Odstawiamy do lodówki na około 30 min. po czym, rozwałkowujemy ciasto na cienki

Farmażony
Ciasta 439

czereśniami i borówką Kruche z pianką i owocami Rolada truskawkowa Kefirowe z rabarbarem i kruszonką z otrębów owsianych Jogurtowiec z rabarbarem i kruszonką migdałową Szach-mat wg siostry Anastazji Ucierane z truskawkami Rabarbarowiec kruszony Francuskie ciastka z owocami Podwójnie czekoladowa rolada z malinami

Ala piecze i gotuje
Słodkie środy - Korzenny sernik gotowany 201

ciastek korzennych  200 g masła  3/4 szklanki cukru  100 ml mleka  3 budynie śmietankowe bez cukru  4 jajka  3 łyżeczki przyprawy korzennej (lub do piernika)  Polewa : 80 g masła  6 łyżek cukru pudru  5 łyżek mleka  3 łyżki kakao  Dodatkowo :  płatki migdałowe do posypania  Przygotowanie : Budynie(...)niej układamy kolejną warstwę ciastek. Następnie wylewamy resztę masy serowej i przykrywamy całość kolejną warstwą ciastek.  Ciasto odkładamy do schłodzenia i przygotowujemy polewę. Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder, mleko i kakao, mieszamy. Gotową polewę wylewamy na ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Polvorones - migdałowe, kruche ciasteczka 226

kruche ciasteczka, dlatego koniecznie musiałam upiec polvorones - migdałowe kruche ciasteczka pochodzące z Hiszpanii, aromatyzowane cynamonem i kardamonem.  Polvorones, zgodnie z hiszpańską tradycją, przygotowuję się na święta Bożego Narodzenia. Ich wyjątkowo krucha konsystencja i zdolność do rozpływania się w ustach jest powodem, dla którego w Hiszpanii nazywane się je "sypkimi ciastkami". Najlepsze polvorones w Hiszpanii wypiekane(...)miękkiego masła 110 g cukru pudru 230 g mąki pszennej 110 g zmielonych migdałów (lub pokruszonych płatków migdałowych, ja tym razem wykorzystałam gotowe posiekane migdały bez skórki) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 3 łyżki zimnej wody cukier puder do obsypania ciastek Przygotowanie: Przy pomocy robota kuchennego rozetrzyj cukier z roztopionym smalcem lub miękkim masłem. Dodaj mąkę, migdały, cynamon

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasteczka korzenne 159

dużym, ciemnym lesie mieszkały sobie migdałowe misie ... Dlaczego migdałowe? Bo były to misie, które najbardziej na świecie kochały migdały ...  Nie tylko z tego powodu były to niezwyczajne misie - oprócz migdałów uwielbiały jeszcze zimę i padający śnieg. I za nic na świecie nie lubiły zapadać w zimowy sen! Dlatego też w zimowe i dłuuugie wieczory zasiadały razem przy wspólnym stole(...)bardzo, że niektóre z misiów nie rozstawały się z nimi nawet na chwilę tuląc je do siebie tak, jak mama tuli swoje dziecko przed snem ... :) I tym sposobem - i ciastka upieczone i bajka opowiedziana! :) Ci z Was, którzy mają dzieci doskonale wiedzą, o czym mówię. A i fantazja w kuchni jest cechą bardzo potrzebną! :)  A tak na poważnie

Garniec Magalie
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą (bezglutenowe) 131

Przepis autorski (mój). Ciasteczka smakują przepysznie i już podczas mieszania składników... kuuusząco pachną! Są delikatnie chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Dodatkowo bardzo sycą i

Di gotuje
KUCHENNA APTEKA #27 - MIGDAŁY 144

Migdały to cenne źródło składników odżywczych - witamin, minerałów, białka, dobrych tłuszczów oraz przeciwutleniaczy, które usuwają wolne rodniki z naszego organizmu. Zaliczane są do najzdrowszych produktów żywnościowych

Kuchnia MagdaLeny
Makaroniki migdałowe 139

Robi się je bardzo szybko, w domu pięknie pachnie wodą różaną i migdałami, a ciasteczka znikają zanim jeszcze dobrze wystygną;) Składniki 200 g mielonych migdałów (ja

Kulinarne Inspiracje
CIASTECZKA ORZECHOWO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 175

Składniki na 20 sztuk: 90 g mąki migdałowej lub 90 g migdałów 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 40 g) 7 płaskich łyżek wiórków kokosowych (ok. 40 g) 70 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%) 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20 g) 5 łyżek ksylitolu (cukru brzozowego) (ok. 50 g) 3 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g) 1 jajko rozmiar(...)tłuszczów nasyconych) 4,1 g węglowodanów ogółem 1,2 g błonnika pokarmowego IG** = 25 (niski) Ładunek glikemiczny porcji (3 ciastka) = 6 (niski

Vroblewska-fitlife
ŚNIEGOWE KULE 327

oknem zima na całego, więc i na talerzu zimowy akcent musi się znaleźć!Ciastka śniegowe kule – znane i lubiane od lat! Niesamowicie delikatne , a zarazem kruche . Ciasto wręcz rozpływa się w ustach! Waniliowo – migdałowy smak i obłędny zapach skusi nawet największych przeciwników słodyczy! Robi się je błyskawicznie … i tak samo szybko znikają!    SKŁADNIKI: * mąka pszenna(...)olejek waniliowy. Mąkę mieszamy z płatkami migdałowymi i dodajemy do masy maślanej. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Z ciasta formujemy kuleczki( mniej więcej wielkości orzecha włoskiego ). Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , zachowując kilkucentymetrowe odległości. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 12-15 minut. Gorące ciastka dokładnie i gęsto posypujemy dwukrotnie cukrem

Ostra na Słodko
Miękkie ciastka owsiane 230

się zarumienią i powstanie delikatna skorupka.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi około 20 ciastek o średnicy 8 cm.Szklanka = 250 mlRodzaj użytych owoców suszonych i dodatków można dowolnie modyfikować. Mogą to być np. rodzynki, orzechy, żurawina, kokos, sezam, płatki migdałowe, pestki dyni.Można użyć dowolnego rodzaju otrębów np. żytnie, owsiane, gryczane. Tak samo można mąkę pszenną zastąpić żytnią

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania