składniki na jeden biszkopt: (pieczemy dwa takie same biszkopty) 100 g mąki 80 g cukru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 i 1/2 łyżki oleju
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Ciasto bananowe bez pieczenia to hit każdego przyjęcia! Składa się z warstwy herbatników, kremu budyniowego, dwóch warstw krakersów, bananów, kremu z masłem orzechowym
Oryginalny smakPrzepis na lemoniadę z espresso – idealny napój orzeźwiający na lato i na ból głowy Lemoniada z espresso jest hitem każdego naszego spotkania z przyjaciółmi. Kiedy robi
Cztery Fajeryskładniki na biszkopt kakaowy: 70 g mąki 25 g kakao 100 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki oleju 2/3 łyżeczki proszku do
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone warstwą budyniową, która idealnie łagodzi intensywnie kwaśny smak rabarbaru. Dodatkowo budyń sprawia, że całe ciasto jest bardziej wilgotne i
Słodki BlogShare Pinterest Print Indyk w sosie pieczarkowym ze szpinakiem i boczkiem to pomysł na prosty i pyszny obiad. Połączenie delikatnych sznycli z indyka, świeżego szpinaku, aromatycznych
Oryginalny smakskładniki: 1 opakowanie wafli 200 g masła 100 g cukru 220 g śmietany 18% 1 galaretka o smaku np. agrestowym lub cytrynowym 60 g mleka w
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Pieczone młode ziemniaczki z fetą, świeżą miętą i tzatziki to świetny dodatek do dań z grilla lub samodzielna przekąska na ciepłe dni. Bez
Oryginalny smakskładniki na ciasto makowe na białkach: 285 g białek 160 g mąki 160 g suchego maku 180 g cukru 100 g masła (roztopionego) 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W nadzieniu użyłam również prażonych jabłek, które znakomicie równoważą kwaśny smak rabarbaru. Czas przygotowania: 50 min Czas pieczenia 50
Słodki BlogShare Pinterest Print Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami , a także z podsmażoną cebulką z czosnkiem i odrobiną aromatycznych przypraw. Pyszne wegańskie smarowidło na kanapki. Do
Oryginalny smakskładniki na biszkopt: 70 g mąki 25 g kakao 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 2 łyżki oleju 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 300 g mąki 200 g cukru 4 jajka 250 g marchewki, obranej 225 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Marchewkę kroimy na mniejsze
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Tarta z kremem rabarbarowym łączy w sobie delikatność kruchego ciasta ze słodko – kwaśnym kremem, czyli rabarbarowym curdem . Wierzch posypałam pokruszonymi bezami. Tarta
Oryginalny smak