Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W nadzieniu użyłam również prażonych jabłek, które znakomicie równoważą kwaśny smak rabarbaru. Czas przygotowania: 50 min Czas pieczenia 50 min + 20 min spód SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Ciasto kruche 200 g mąki pszennej (1 i 1/4 szklanki) 60 g mąki krupczatki 70 g cukru drobnego 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150 g zimnego masła 3 żółtka ew. łyżeczka kw... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.