Przepis na prosty i pyszny domowy chleb orkiszowy. Chleb wyrasta pięknie, ma bardzo ładną strukturę po upieczeniu, jest chrupiący i dość długo zachowuje świeżość. Do środka
Słodki BlogZapraszam na przepis na przepyszne ciasteczka drożdżowe z jabłkami, które tuż po upieczeniu są mięciutkie, a gdy wystygną stają się kruche i są nadal przepyszne. Serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony został filmik -> na końcu posta
Kawa z mlekiemPrzepis na proste i szybkie ciastka biszkoptowe nadziewane bitą śmietaną o smaku karmelowym. Przepis daje dużą możliwość modyfikacji, zarówno masy (można robić różne wariacje smakowe lub
Słodki BlogShare Pinterest Print Pulpeciki w sosie z suszonymi pomidorami i kaparami to doskonały wybór na rodzinny obiad. Soczyste pulpeciki zatopione w kremowym i aromatycznym sosie tworzą
Oryginalny smakShare Pinterest Print Bruschetta z figami, kozim serem, miodem i orzechami włoskimi to pyszna przekąska na każdą okazję. Chrupiące pieczywo, kolorowy pieprz dla podkręcenia smaku oraz
Oryginalny smakorzechy włoskie w słodkim karmelu to połączenie, któremu trudno się oprzeć. Czym można zastąpić herbatniki w przepisie na deser szarlotka? Zamiast herbatników, możesz również użyć pokruszonych kruchych owsianych ciasteczek lub pełnoziarnistych herbatników. Świetnie sprawdzą się także korzenne kruche ciasteczka. Kolejnym pomysłem jest pokruszone kruche ciasto. Czy można zrobić ten deser w wersji bez cukru? Tak, deserki z jabłkami możesz zrobić
Via GustoPrzepis na błyskawiczne ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Do jego zrobienia można użyć każdych owoców, na przykład sezonowych śliwek. Góra ciasta posypana jest kruszonką, co równoważy niezbyt
Słodki Blogcukru ( około 40 g) 100 g cukru (pół szklanki) 60 ml oleju 100 ml mleka 2% łyżeczka aromatu migdałowego (lub innego) Spód: około 100 g herbatników lub innych kruchych ciasteczek łyżka masłą orzechowego (możesz pominąć i dodać nieco więcej wody) 3-4 łyżki wody Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki kakao łyżka migdałów w płatkach(...)koniec ubijania wsyp cukier. Cały czas ubijając, dodaj połowę sera, wsypuj budyń, cienką stróżką wlej olej, mleko i aromat migdałowy. Na koniec dodaj resztę twarogu. Przygotuj spód ciasta. Ciasteczka rozdrobnij w misie blendera na okruszki. Dodaj do nich masło orzechowe i wodę. Wymieszaj, aż powstanie lekko klejąca się, jednolita masa. Tak przygotowany spód wyłóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia
e-PrzepisyKulinarneczekolada zamknięte w słoiczku – idealne, łatwe, bez pieczenia i przepyszne 🙂 Z podanej porcji wychodzi 6 deserków około 120 ml. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasteczkowy spód: 100 g ciasteczek petite beurre 30 g masła 30 g czekolady Przygotowanie: Masło rozpuszczam, ściągam z ognia i dodaję do niego czekoladę. Mieszam, aż czekolada się rozpuści. Ciasteczka blenduję na piasek i dodaję
Słodki sentymentskładniki na spód z herbatników: 160 g herbatników kakaowych 80 g masła, roztopionego wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Dodajemy roztopione masło i mieszamy, aż uzyskamy konsystencję
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Sałatka z figami, serem halloumi i dressingiem żurawinowym to połączenie słodkich, słonych i chrupiących składników, które świetnie do siebie pasują. Idealna do pieczonych
Oryginalny smak