Aromatyczny dal z soczewicy – przepis na dal tadka prosto z Indii Dal z soczewicy , czyli dhal tadka to typowo domowe, indyjskie jedzenie. Jest pyszny jak grochówka u babci, prosty do zrobienia i można go przyrządzić na milion sposobów. Dhal tadka przygotujesz z ugotowanej soczewicy doprawionej „tadka”, czyli przyprawami podsmażanymi na oleju lub maśle ghee. Chociaż dahl z soczewicy jest całkowicie wegański, to mięsożercy też się nim zachwycają, bo... dal smakuje każdemu. Dhal tadka pochodzi z Indii i jest podsta...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...