Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone warstwą budyniową, która idealnie łagodzi intensywnie kwaśny smak rabarbaru. Dodatkowo budyń sprawia, że całe ciasto jest bardziej wilgotne i dłużej zachowuje świeżość. SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm) Ciasto 150 g miękkiego masła 150 g drobnego cukru szczypta soli 3 jajka M 3 łyżki śmietany kwaśnej 200 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową. Kruszonka 50 g masła 100 g mąki 50 g cukru brązow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.