składniki na ciasto na rurki: 500 g mąki 250 g masła, schłodzonego 250 ml śmietany 18%, schłodzonej 1 szczypta soli wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto
Domowy Smak JedzeniaZapraszam na kruche maślane ciasteczka idealne do wyciskania wzorków stempelkami. Przyjemnie pachnące wanilią doskonałe do chrupania przy herbatce. Ja tym razem użyłam takich w kształcie jajka z wielkanocnymi wzorkami i dodatkowo ozdobiłam je rozpuszczoną czekoladą dzięki czemu wyglądały jeszcze lepiej. Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 125 g masła 1 jajko ziarenka z jednej laski wanilii(...)zagniatamy ciasto, ale tylko do momentu kiedy składniki się połączą. Następnie chłodzimy je w lodówce owinięte w folię co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmujemy, cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Pieczemy w 180 st. C, na złoty kolor, ok 12-15 minut. Ps. Foremki możecie zamówić tutaj * *link afiliacyjny
Cynamonowe szczęściezrobić szybkie ciasteczka w pół godziny? Już Wam mówię- moja córcia takie robi Kruche, że aż się rozpływają, delikatnie pachną masłem i wanilią. Ah! Co nam trzeba? 150 g masła 300g mąki pszennej 50 g cukru 1 żółtko 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Robimy! Włączamy piekarnik by się nagrzał- 180 stopni Masło zagniatamy z mąką, cukrem i żółtkiem(...)jeszcze, ale wyjmujemy z piekarnika- w ciągu 5 minut twardnieją i nabierają chrupkości. Gotowe! Uwaga- znikają w godzinę Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Kruche ciasteczka Kasi first appeared on Latosiowy
Latosiowydomskładniki: 300 g mąki 3 kisiele w kolorze czerwonym (np. wiśniowe) 220 g cukru 220 ml mleka w temperaturze pokojowej 100 g masła w temperaturze pokojowej
Domowy Smak JedzeniaShare Pinterest Print Chiacchiere to włoskie faworki, które w zależności od regionu mają różne nazwy: w Rzymie frappe , w Toskanii Cenci , Bugie w Piemoncie, na Sycylii
Oryginalny smaksię jak mamy gości, na święta, czy ochotę na coś słodkiego do kawy. U nas ulubiony to ten z masą kajmakową. Tym razem oprócz kajmaku mamy w nim czekoladowe ciasteczka typu Petitki i dżem z czarnej porzeczki, który idealnie łączy się ze słodką masą kajmakową :-) Składniki: 6 wafli ciastka typu Petitki (czekoladowe) 1 słoik dżemy z czarnej porzeczki(...)tylko, żeby przykleił nam się do nich kolejny wafel. 2. Wafel smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, przykrywamy waflem, który smarujemy kajmakiem. Przykrywamy go waflem, smarujemy go i układamy ciasteczka na które dajemy ostatnią warstwę kajmaku i wafel. 3. Teraz wafel zawijamy, przykrywamy i nakładamy na chwilę coś ciężkiego, żeby warstwy ładnie nam się połączyły. Smacznego
kruche babeczkiszklanka 200 ml Składniki: 2 ¼ szklanki mleka w proszku 3 czubate łyżki kakao 125 ml mleka 250 g masła 1 szklanka cukru Dodatkowo: 2 garście migdałów w słupkach 10 ciasteczek petite beurre 4 garście ulubionych orzechów 10 suszonych śliwek lub rodzynki, żurawina Przygotowanie: Cukier, masło, mleko i 1 łyżkę kakao umieszczam w garnku i rozpuszczam. Następnie odstawiam do przestygnięcia. Mleko(...)proszku i 2 łyżki kakao mieszam i dodaję powoli do przestudzonej masy, cały czas mieszając. Ciasteczka kruszę, śliwki kroję. Wszystkie dodatki dosypuję do masy i mieszam. Masę przekładam do foremki (22 cm x 11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (jeśli foremka jest silikonowa, wystarczy przesmarować ją odrobiną oleju i nie ma potrzeby wykładania papierem do pieczenia). Masę wyrównuję i wkładam
Słodki sentymentPrzepyszny sernik chałwowy – czyli propozycja dla miłośników chałwy, sernika i czekolady. To smak, który warto wypróbować Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre 80 g stopionego masła 1 łyżka kakao Przygotowanie: Ciasteczka blenduję i dodaję razem z kakao do roztopionego masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 21-22 cm wykładam
Słodki sentymentwyjątkowo czekoladowe ciastka brownie to chyba najbardziej czekoladowe ciastka na świecie. Mają niezwykle wciągający smak i konsystencję. Rewelacyjny dodatek do kawy Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na około 12 ciasteczek: 200 g czekolady (ulubionej) 50 g masła 1 jajko 1 łyżka wanilii ½ szklanki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mąki Orzechy 50 g czekoladowych kropelek z mlecznej lub białej(...)piekarnika i nie ruszam ciastek do całkowitego wystygnięcia. (Ciastka mogą się Wam wydawać niedopieczone, ale nie pieczemy dłużej, bo stracą cały urok ciastek brownie). Po wystygnięciu te wyjątkowo czekoladowe ciasteczka brownie robią się lekko kruche i mocno czekoladowe. Najlepiej smakują chyba z kawą. Smacznego Artykuł Wyjątkowo czekoladowe ciastka brownie pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentKruche ciasteczka ze Skittlesami bez jajek to pyszne domowe ciastka, które uwielbiają przede wszystkim dzieci oraz miłośnicy Skittelsów! Są naprawdę rewelacyjne w smaku i niezwykle chrupiące. Mimo, że zawierają niebyt zdrowe dodatki, to sama się skuszę na takie ciasteczko, a nawet i dwa. Możecie Czytaj więcej
Di gotujeMigdałowe florentynki to niezwykle aromatyczne ciasteczka, których głównymi składnikami są płatki migdałowe, białka jajek i cukier puder. Dodatkowo, wzbogacone zostały przeze mnie o startą skórkę pomarańczy, który nadaje im dodatkowego aromatu. Migdałowe florentynki ze skórką pomarańczową -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki
AleTorcikMigdałowe florentynki to niezwykle aromatyczne ciasteczka, których głównymi składnikami są płatki migdałowe, białka jajek i cukier puder. Dodatkowo, wzbogacone zostały przeze mnie o startą skórkę pomarańczy, który nadaje im dodatkowego aromatu. Migdałowe florentynki ze skórką pomarańczową -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki
AleTorcikKosteczki ciasta miodowego w polewie czekoladowej, obtoczone w wiórkach kokosowych. Trochę na wzór lemingtonów vel kudłaczy. Pyszne i proste do przygotowania. Ja zrobiłam je w zeszłym
Smaki Na Talerzuskładniki na ciasto bajaderkowe: 300 g dowolnego ciasta bez kremu (czerstwego lub takiego co nam nie wyszło ) 100 g herbatników 50-80 g cukru 60 ml
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego troszkę mleka do posmarowania rogalików opcjonalnie: cukier do posypania rogalików wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wycinamy prostokąty na ok. 4 x 8
Domowy Smak Jedzenia