sernik z kawałkami słodko-słonych czekoladek każdemu poprawi nastrój w brzydkie jesienne popołudnie. Spróbujcie koniecznie. SERNIK z REESE'S Składniki: (forma 24cm) spód: 300 g ciastek czekoladowych 150 g masła masa serowa: 750 g sera (najlepiej już przemielonego,ale nie tego z wiaderka) 200 g cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka(...)łyżki śmietany 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy dodatkowo: 1 opakowanie czekoladek Reese's Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy drobno i mieszamy je z roztopionym i ostudzonym masłem (powinny mieć konsystencje mokrego piasku) Masą wylepiamy dno i boki tortownicy i odstawiamy do lodówki na około 10 minut. w tym czasie przygotowujemy masę serową. masa serowa
Bon appetit mon amiejeden kawałeczek w zupełności zaspokoi nasze pragnienie na słodkości ... Polecam bo walory smakowe i wrażenia wizualne zaskoczą najwybredniejszych gości ;) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek owsianych - 40 g roztopionego masła Masa serowa : - 1 kg sera białego ,może być z wiaderka - 3 duże jajka - 100 g gorzkiej czekolady - 100 g mlecznej czekolady - szklanka cukru(...)cukier Wykonanie : Ciastka rozdrabniamy w mikserze ,mieszamy z roztopionym masłem, konsystencja powinna przypominać mokry piasek. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i owijamy szczelnie folią aluminiową . Wysypujemy na blaszkę ciastka i ugniatamy równomiernie spód. Wkładamy do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni ,na środkowy poziom wkładamy dużą blachę z piekarnika i nalewamy ok 2 litry wody (zależy jak głęboką
Wypieki Reneskładników. Następnie dodajemy ubite białko i znów krótko miksujemy na małych obrotach miksera. Blaszkę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki na dno wkruszamy 1 i 1/2 ciastka (ciastka, których używam bardzo łatwo kruszą się w rękach). Następnie na pokruszone ciastka wykładamy naszą masę serową. Serniczki wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnik na środkowy poziom. Pieczemy
Słodkie okruszkiciastka belVita czekolada+orzechy mały jogurt naturalny owoce - ja użyłam malin i nektarynki herbata Przepis 1 Jogurt przelewamy do miseczki. 2 Wkładamy do jogurtu całe lub pokruszone ciastka. 3 Dodajemy ulubione owoce. 4 Przygotowujemy herbatę. 5 Wcinamy! Porady Ciastka śniadaniowe belVita mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości
Kuchnia BazyliiNadejszła jesień, a więc czas włączyć piekarnik :)U mnie co prawda najczęściej piekę chleby, ale od czasu do czasu coś słodkiego też się przyda. Dziś proponuję ciastka, proste i pewnie już wielu(...)znane. Moja wersja nieco zmieniona, bo ze zmielonymi płatkami owsianymi. Można też użyć mąki pełnoziarnistej( razowej) – wypróbowałam też przepis z użyciem tylko mąki razowej – no wyszły te ciastka, jednak dość mało słodkie i dość specyficzne. Jak ktoś ma ochotę można wypróbować Na około 25 sztuk: 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki owsianej ( lub zmielonych płatków
Niebieski kubek z kawaOstatnio miałam ogromna ochotę na takie razowe ciasteczka bez cukru, więc postanowiłam upiec je z mąki postanowiłam z dodatkiem cynamonu, wyszły bardzo smaczne. Będąc na diecie o niskim indeksie glikemicznym można czasem sobie pozwolić na takie ciasteczka. Wzorek na ciasteczkach wykonałam wałkiem od firmy MyGiftDna . Składniki: 200 gram mąki orkiszowej razowej typ. 2000 100 gram masła 1 jajko(...)Wszystko razem zagniatamy na gładkie ciasto, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki. Ciasto wałkujemy n grubość 0,5 cm, wałkujemy wałkiem ze wzorem, foremką wycinamy ciasteczka. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy przygotowane ciasteczka, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka pozostawiamy do ostudzenia
Bajeczna KuchniaKolejny tydzień za nami więc czas na kolejne ciastka. Tym razem upiekłam „dwie pieczenie na jednym ogniu”, bo to ciacha dla Niny do szkoły i spód do sernika, który pojawi się jutro. Co Wam będę opowiadać, Dziewczyny (Gabi i Nina) wykorzystały moją chwilową nieobecność i zjadły mi kilka jeszcze gorących. Nina opisała je jako delicje, więc(...)ciasto- powinno mieć konsystencję gliny, ale plastyczne. Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm i wykrawaj dowolną foremką lub formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz je dłonią. Tak przygotowane ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i przez prze 15 minut w temperaturze 180 C na środkowej półce piekarnika. Smacznego! Artykuł Wegańskie orkiszowe ciastka dla dzieci (dużych
greenscarfZapraszam na przepyszną puszystą lekka piankę z dodatkiem jeżyn do popołudniowej kawy Składniki • 300 g ciastek kruchych z orzechami (miałam takie z cukierni ) • 120 g masła • 100 ml mleka skondensowanego (takie do kawy) • 2 galaretki niebieskie • 1 galaretka zielona • 1 szklanka jeżyn Sposób przygotowania 1. Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem powstałą masę rozłożyć(...)niebieska zacznie tężeć ubijać mikserem aż zrobi się gęsta piana. Potem powoli wlewać cały czas ubijając mleko ,włożyć do pianki trochę jeżyn i wlać piankę na ciastka Wstawić wszystko do lodówki na chwilę. Później wyłożyć na piankę resztę jeżyn i zalać galaretką zieloną
W królestwie smaków Beatyśmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody dodać 4 łyżki cukru zagotować Budyń rozpuścić w kilku łyżkach wody wlać na gotujące się jagody, mieszać(...)zagotowania, powstały budyń wlać na blachę. Ułożyć drugą warstwę ciastek zostawić wszystko do ostudzenia 2. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietaną z 1 łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód, przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę Na górę ciasta wyłożyć resztę jagód
W królestwie smaków BeatyCzekoladowe ciasteczka dyniowe to małe słodkie krążki powstałe z ciasta kruchego z dodatkiem purée z dyni oraz gorzkiej czekolady. Ciasteczka tuż po upieczeniu są dość miękkie. Podczas stygnięcia ich konsystencja zmienia się, choć nawet po kilku dniach leżakowania w szczelnym pojemniku nie twardnieją. W smaku są intensywnie czekoladowe. Ciasteczka warto przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce ze względu(...)dodatek purée z dyni, zachowają wtedy swoją świeżość przez dłuższy czas. Z podanego przepisu można przygotować 30 sztuk . Czekoladowe ciasteczka dyniowe Składniki: 250g mąki pszennej 150g purée z dyni (skorzystaj z przepisu na purée z dyni ) 120g masła 100g cukru pudru 75g gorzkiej czekolady 30g kakao 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki
Smakołyki Berenikimargarynę miksujemy mikserem do rozpuszczenia margaryny. Budyń wylewamy na biszkopt. Studzimy DODATKI: -1 duże opakowanie delicji morelowych , mogą być ciasta paryskie z Biedronki :-) te 300 Ogólnie potrzeba 20 sztuk ciastek -2 galaretki agrestowe (zielone) -750 ml wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy Na ostudzony budyń wykładamy ciastka, czekoladą do góry. ŚMIETANKOWA PIANKA : -1 szklanka mleka -2 śnieżki(...)wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Gdy galaretka jest lekko gęsta i zimna śnieżki ubijamy w zimnym mleku. Następnie powoli dodajemy galaretkę. Dokładnie miksujemy. Piankę wykładamy na ciastka, wyrównujemy i chowamy do lodówki no około 30 minut. Na końcu wylewamy galaretki agrestowe rozpuszczone w 750 ml wody-lekko tężejące. Ciasto najlepsze na drugi dzień. :-) I nasz shrek gotowy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokurazem będzie pyszny przepis na sernik z ciasteczkami Oreo. Przygotowując ten deser wzorowaliśmy się na przepisie Sylwii Ładygi ("Ostra na Słodko") - uczestniczki 5 edycji programu Masterchef. Ciasto jest przygotowane przez Madzię i wyszło bajecznie pyszne. W tej wersji ilości w składnikach są na przygotowanie ciasta w tortownicy o średnicy 24 cm. Składniki: ciasteczka Oreo - ok. 12 sztuk herbatniki(...)sztuk ser biały (mielony) - 1 kg 4 jajka masło - 200g budyń śmietankowy - 100g mleko - 1 szklanka cukier - 1 szklanka Sernik z ciasteczkami Oreo - przepis W garnku roztapiamy masło razem z cukrem, następnie dodajemy ser, jajka i całość dokładnie mieszamy gotując na małym ogniu, musimy uważać aby temperatura nie była zbyt wysoka, bo jajka mogą nam się ściąć. Budyń rozpuszczamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!klasycznych angielskich deserów – połączenia bananów, kremu (z bitej śmietany) i toffi (w postaci dulce de leche – przepis poniżej, lub ugotowanego skondensowanego mleka). Bazą są albo kruszone ciasteczka, najlepiej zbożowe, albo ciasto półkruche. Toffi w bannoffee może występować jako wspomniane dulce de leche (moje ulubione, najdelikatniejsze i o najlepszej konstystencji), ugotowane słodzone mleko skondensowane w puszce (wystarczy je gotować(...)bannoffee z dulce de leche, które po prostu przygotowuję co jakiś czas i przechowuję w lodówce. Składniki: 500 ml śmietany kremówki 36% 1-2 łyżki cukru ok. 150 g ciasteczek graham lub zbożowych (kruchych) 3 banany 350g dulce de leche*/ masy kajmakowej** ok. 80 g czekolady, najlepiej gorzkiej *dulce de leche (350 ml) składniki: 60 ml wody 220g cukru
Pociąg Do Kuchniefekt finalny zadowoli każdego fana serników. Mikser jest zbędny, wystarczy trzepaczka - im mniej się ubija tym lepiej. Sernik można bez problemu upiec w wersji bezglutenowej - wystarczy kupić kruche ciastka bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! Jedyny minus to fakt, że ciasto niestety znika w zastraszającym tempie.. i trzeba piec kolejne ;-) Bardzo polecam! Składniki: Kruchy spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bezglutenowej świetnie sprawdzą się herbatniki bezglutenowe np. Schar lub inne) 65 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia
maniapieczeniaorzechami, a masę serową syropem miętowym. Sernik zniknął w dwa dni i tu ja zjadłam tylko dwa kawałki, a resztą zajęło się moje dziecko. Składniki: Spód: 150 g ciastek maślanych (u mnie petit beurre) 80 g masła roztopionego 100 g zmielonych orzechów laskowych Masa serowa: 500 g sera białego (u mnie chudy) 2 łyżki syropu miętowego(...)brzoskwiniową) Sposób przygotowania: SPÓD. Ciastka, zmielone orzechy włożyłam do malaksera i zmieliłam na tzw. piasek, wlałam masło i wszystko wymieszałam. Masła zawsze wlewam tyle, aby razem z ciastkami przypominały mokry piasek. Wyłożyłam wszystko do tortownicy o średnicy 23 cm, ugniotłam łyżką i podpiekłam sobie ten spód około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Nie zawsze
Blondynka Gotuje