Przepis autorski (mój). Muffiny są niezwykle mięciutkie i puszyste, a do tego długo zachowują swoją świeżość! Melisa nadała ciastkom wyjątkowego smaku i doskonale sprawdziła się jako ich urozmaicenie... Ogólnie jako zioło jest rześka, cytrusowa i zmysłowa. Luuubię jej aromat! Koniecznie spróbujcie upiec takie muffiny, a przekonacie się jakie są pyyyszne! (8 sztuk) 150g mąki pszennej 80g cukru 1 łyżeczka(...)melisę. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. (Mogą delikatnie opaść.) Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno i udekorować nią muffiny. Ciastka można dodatkowo ozdobić
Di gotujeSkładniki na 2 blachy ciastek: 3 szklanki mąki pszennej typ 650 250 g masła szklanka gęstej śmietany 50 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko Na wierzch białko 50 g cukru siemię lniane Przygotowanie : Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy na stolnicę. Dodajemy masło i siekamy z mąką nożem. Następnie dosypujemy 50 g cukru i dodajemy żółtko(...)wałkujemy i składamy, aby podczas pieczenia ładnie się rozwarstwiło. Następnie wałkujemy je na grubość około 1cm i wycinamy okrągłe ciastka. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka smarujemy białkiem i posypujemy cukrem lub cukrem i siemieniem Pieczemy je przez około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 *C. Smacznego:) Przepis zmodyfikowałam lekko wg swoich potrzeb
Proste Potrawylekki i owocowy. Serniczek można zrobić na spodzie z biszkoptów lub kruchych ciastek. Zarówno z mąki pszennej jak i bezglutenowej. Ja zrobiłam bez spodu, z lenistwa....:-) Spód z ciastek: opakowanie herbatników bezglutenowych - pokruszyć w mikserze 100 g rozpuszczonego masła/ margaryny Do pokruszonych herbatników dodać rozpuszczony tłuszcz i zagnieść całość. Spód tortownicy wygnieść ciastkami i wstawić do lodówki
Ze smakiem bez glutenuCiasto bonoffe pie to jedno z pyszniejszych ciast które można przygotować w expresowym tempie. Ciastka są przekładane bita śmietaną, karmelem i bananami. Jest bardzo smaczne i bardzo słodkie. Jednak nie mogę się jemu oprzeć i czasem przygotowuję je jako słodką przekąskę. Z podanych składników wychodzą 2 średniej wielkości miski(...)SKŁADNIKI : 2 opakowania ciastek biszkoptowych, podłużnych 200-300 g lub francuskich firmy Brześć 400 g masy kajmakowej 3 łyżki mleka 3/4 szklanki mleka 4 banany 1 łyżka soku z cytryny
Kulinarne Fantazje MarioliCiasteczka z czekoladą Nie są modne, bo w składnikach próżno szukać jarmużu, spiruliny lub jagód goi. Nie są zdrowe, bo mają cukier i margarynę… ale wiesz co? SĄ PYSZNE!!! Ciasteczka z czekoladą, według dzisiejszego przepisu, to bardzo klasyczne składniki i smak. Zasmakują każdemu, kto lubi słodkości. Do przygotowania ich użyłem czekolady gorzkiej, ale równie dobrze możesz poszukać w sklepach(...)mogą być bardzo chrupiące, jak i miękkie. Wszystko zależy, z której propozycji nałożenia ich na blaszkę skorzystasz. Dla mnie jeden i drugi jest świetny. Inne ciekawe przepisy na ciastka: Ciasteczka kokosowe – tylko 2 składniki! Ciasteczka tahini – tylko 3 składniki! Ciasteczka owsiane Ciastka owsiane z rodzynkami Ciastka z fasoli Artykuł Ciasteczka z czekoladą pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmannakładało masę. Zachowajmy odstępy bo ciastka bardzo urosną w szerz. Nakładamy niewielkie porcje ciasta na kółka, tworząc kopczyki które możemy delikatnie spłaszczyć łyżką zamoczoną w wodzie. 4. Ciastka pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka przekładamy na kratkę do studzenia (w tedy w parę minut ulotni się reszta amoniaku
Gotowanie...to proste !kratce. Podawać po wystudzeniu, z ulubionym dipem lub same. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 215 malutkich krakersów, wkrawanych okrągłą formą do ciastek o średnicy 3 cm. Masło do przygotowania krakersów powinno mieć temperaturę pokojową i być miękkie. Ciasto na krakersy jest dość miękkie, dlatego podczas wałkowania wymaga częstego podsypywania mąką(...)Ikea ) i przechowywać w zamrażalniku przez okres do max. 3 miesięcy. Czas pieczenia krakersów może być różny (od 15 do 22 minut), w zależności od wielkości użytej wykrawaczki do ciastek. U mnie wykrawaczka była mała (3 cm średnicy) i krakersy piekły się przez 15 minut. Źródło przepisu: Martha Stewart
Gospodyni Miejskatruskawkową pianką zaczerpnęłam z bloga MW. Wprowadziłam zmiany, zastąpiłam maliny truskawkami, i „normalny ser” tym z wiaderka dodając dodatkową łyżkę mąki ziemniaczanej. Składniki: Ciasteczkowy spód: 160 g ciastek zbożowych, pełnoziarnistych lub owsianych 50 g masła, roztopionego Ciastka rozkruszyć w blenderze. Masło rozpuścić i dodać do ciastek, wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem
Rusty ForkBlaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy jedną warswę herbatników/krakersów. Na herbatniki wylewamy ciepłą masę krówkową i wygładzamy ja łyżką. Na masie krówkowej układamy kolejną warstwę ciastek, a na ciastka wykładamy masę budyniową, którą również wygładzamy łyżką. Trzecią warstwę ciastek układamy na kremie budyniowym i pokrywamy gładką warstwą bitej śmietany. Wierzch posypujemy tartą czekoladą
Zawsze głodna!dodać trochę mąki i lekko wyrobić. Po tym ugnieceniu, wałkujemy, wycinamy ciastka i układamy do pieczenia na blaszki. Pieczemy w 180 st.C / 10 min. Po wystudzeniu ciastka możemy udekorować na różne sposoby. Polecam! Jest to doskonała propozycja do świątecznej herbatki. Smacznego
chleba naszegoprzygotowania spodu sernika. Herbatniki zmielić lub rozdrobnić blenderem. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami i kawą. Musiałam tutaj zwiększyć ilość masła w stosunku do oryginalnego przepisu, ponieważ ciastka zupełnie mi się nie chciały inaczej połączyć. Masa herbatnikowa powinna mieć konsystencję mokrego piasku, który po wzięciu w dłonie lekko się klei. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Z zewnątrz(...)formę szczelnie owinąć folią aluminiową, ponieważ sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej (fot.1) . Wsypać okruchy ciastek, wyrównać i ugnieść, by utworzyły spód (fot.2) . Schłodzić w lodówce około 20 minut. Do misy miksera włożyć ser, jajka i cukier. Miksować około 1 minuty. Wlać kremówkę, wsypać proszek budyniowy, i znów miksować. Na koniec wlać likier i ostatni raz miksować. Całe
Świat Ciastapierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica 26 cm Czas pieczenia : ok. 60 minut Przepis zaczerpnięty z Magazynu "Pyszne" Składniki: 300 g ciastek pełnoziarnistych kakaowych 50 g masła orzechowego 100 g masła 250 g śmietany 18% 250 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone 4 jajka 200 g kremówki(...)gorzkiej czekolady 50 g niesolonych orzechów ziemnych Sposób przygotowania: Ciastka kruszymy w blenderze, masło rozpuszczamy. Następnie rozpuszczone wlewamy do pokruszonych ciastek. Na ile nam się uda, łaczymy składniki i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce ok. 40 minut. Śmietanę ucieramy z masłem orzechowym ( miałam masło orzechowe z kawałkami orzechów), 200 g cukru, mąką ziemniaczaną
Różne smaki w kuchnijestem mega zadowolona z tego, ze mogłam je przetestować. Moje prezenty to deska obrotowa z własną personalizacją, mini wałek do ciasta który wybrała córka a także foremka do ciastek 3D - idealna na Święta Bożego Narodzenia. Deska świetnie się sprawdza przy dekorowaniu tortów a także jako podstawka pod pizzę, wędliny czy sery. Wałek spodobał się mojej córce(...)ulubione kształty. Ciastka układamy na wyłożonej papierem blaszce i wkładamy je na kilka minut do lodówki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temp. 180C. Wkładamy blaszkę z ciastkami i pieczemy około 10- 15 min. Ciasteczka świetnie sprawdzą się na nie jednym Kinder balu! To co ? zapraszam na zakupy do MY GIFT
Radość kipiąca uśmiechem.SKŁADNIKI Ciasto 100 g ciasteczek amaretti 150 g m ą ki pszennej 50 g masła 50 g cukru 2 jaja szczypta soli Krem amaretto 250 ml mleka 50 g cukru 50 g ciasteczek amaretti 25 g m ą ki pszennej 20 g masła 3 żółtka 1 łyżka likieru amaretto Dekoracja ciasteczka amaretti płatki migdałowe(...)zuccheri 50 g di amaretti 25 g di farina 00 20 g di burro 3 tuorli 1 cucchiaio di liquore amaretto Decorazione biscotti amaretti mandorle a lamelle PRZYGOTOWANIE Ciasteczka amaretti mielimy na py ł . Mieszamy z m ąk ą , cukrem i szczypt ą soli. Dodajemy rozpuszczone masło oraz roztrzepane jajka. Ciasto szybko wyrabiamy. **** In una ciotola mescolate
La grande e la piccola cuocaUdekorowanie miejsca przy stole Gościom weselnym takimi niecodziennymi ciasteczkami może być miłym akcentem. Szczególnie gdy miałaby to być impreza niewielka, kameralna. Podoba się Wam taki pomysł? Składniki na ciastka: 350 g mąki pszennej 2 jajka 200 g cukru pudru 180 g zimnego masła szczypta soli Przygotowanie : Wszystkie składniki wrzucić do malaksera lub posiekać szybko na stolnicy do połączenia(...)kulkę ciasto owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce prze 30 min. Po schłodzeniu odrywać po kawałku i wałkować na grubość ok. 3 mm posypując delikatnie mąką wykrawając ciastka w kształcie serc Układać na papierze do pieczenia zachowując odstępy, piec w temp. 180*C przez ok. 12 min. do lekkiego zarumienienia Zrobić lukier królewski i dekorować ciastka
Proste Potrawy