https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Wafelki były moją czystą improwizacją i odkąd pierwszy raz je zrobiłam - moja rodzina krzyczała: jeszcze
Di gotujeBudyń i kruche ciasto to dla mnie połączenie idealne. Dlatego też powstały te rogaliki. Są pyszne, pachnące wanilią, po prostu idealne dz filiżanką herbaty lub kawy
Smakołyki AsiOstatnio proponowaliśmy Wam przepisy z ciasta francuskiego na wytrawnie więc dziś coś na słodko. Ten rodzaj słodkości robiliśmy już ale z brzoskwiniami jednak
Kuchenne WariacjeKinder Country to kolejne ciasto inspirowane batonikami. Śmietankowy środek z prażoną pszenicą otoczony herbatnikami i polany mleczną czekoladą. Mówię Wam pyszności ;-) Przygotowanie tego
Passion of Cookinghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z blogu: FLOW Mummy . Ciastka są po prostu rewelacyjne i jak trafiłam na ten przepis od razu przystąpiłam do
Di gotujedla wszystkich łakomczuchów, którzy nie mogą żyć bez słodyczy, taki zdrowy deser na pewno zasmakuje SKŁADNIKI: 1 jajko, 0,5 szkl. mąki razowej, 1 szkl
słodki bratektradycyjne rurki z kremem budyniowym to doskonała propozycja na karnawał SKŁADNIKI Ciasto: 125 g masła, 1 ½ szkl. mąki, ½ szkl. śmietany, szczypta soli Krem: 1
słodki bratekw sam raz na Ostatki tradycyjne ptysie, które nigdy się nie znudzą SKŁADNIKI Ciasto parzone: 1 1/5 szkl. mąki, 1 szkl. wody, 125 g margaryny, 4
słodki bratekhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zrobienie bezików jest trochę czasochłonne, ale też niezwykle proste. Jednak nie zawsze muszą wyjść takie same, nawet jeśli korzystamy
Di gotujePora na przerobienie niedojedzonych ciast na coś pysznego do kawki albo herbatki ;) Baza (suchy placek lub niski biszkopt z którym nie mamy co zrobić + paczka biszkoptów
Gotowanie...to proste !Był kisiel pomarańczowy – czas na nietypową wersję: marchewkową. Ja robię ją z soku „jednodniowego”, a taki kisiel marchewkowy zastępuje mi śniadanie lub kolację
Poezja smakuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dlaczego ciastka - półgotowe? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Jest to doskonałe rozwiązanie dla osób
Di gotujeMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Profiteroles to francuskie, malutkie ciastka z ciasta parzonego. Najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, kremem budyniowym (crème pâtissière) lub …
My Blueberry CornerMuffinki jak to muffinki - szybkie, proste i pyszne! Ten przepis szczególnie przypadł mi do gustu :) Polecam nie tylko od święta. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej
Kuchnia domowa Ani