Wafle z masą śmietankowo-truskawkową Mając ochotę na małe co nie co do kawy, ofiarą padło opakowanie suchych wafli, które zawsze mam w pogotowiu w zapasie
na moim stole...Tradycyjne rogale z ciasta drożdżowego półfrancuskiego-mięciutkie z warstwą pełną białego maku, orzechów, mielonych migdałów i skórki pomarańczowej, choć u nas nie ma tej tradycji ja
Wanilia i KardamonDomowe drożdżówki są najlepsze! Polecam wersję z budyniem :) Składniki: Ciasto: 250 g mąki + do podsypania 20 g świeżych drożdży 1 jajko 125 ml mleka 50 g
Kuchnia domowa AniFondant z masłem orzechowym to prawdziwa rozpusta dla podniebienia. Ciastka z płynną czekoladą znajdziemy w menu wielu restauracji – jednak prostym sposobem możemy zrobić sobie takie
Poezja smakuWitajcie :) często mamy ochotę na coś słodkiego lub wpadnie do nas niespodziewanie koleżanka , ciasta nie mamy i co tu zrobić , mam dla Was propozycje
Sama słodycz i szczypta chiliOto i one :) Bardzo długo zbierałam się do upieczenia rogalików. W planach miałam rogale marcińskie wypiekane na 11 listopada w Poznaniu. Po przejrzeniu kilku przepisów nieco
Chocolate Muffin BlogSkładniki: ( na 20sztuk ) 300g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 180ml oleju, 250g cukru, 4 jajka, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, 4 łyżki mleka, 1
W kuchni u MonikiTrochę zaniedbałam mojego bloga, z czego jestem bardzo nie zadowolona. Wiecie jak to jest praca, dom i tak w kółko. Do tego głowa
Passion of CookingSkładniki: ( na 7 babeczek ) 150g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 125g cukru, 90ml oleju, 2 jajka, 2 łyżki mleka, 1 łyżeczka kakao, 1 jabłko
W kuchni u MonikiPrzepyszne muffiny o pięknym aromacie przypraw i bogactwem suszonych owoców i orzechów Składniki • 5 łyżek musli 50 % bakalii • 1 jogurt gruszkowy 150 ml • 1/2 szklanki kefiru
W królestwie smaków BeatyWyobrażacie sobie Święta bez piernika? Bez zapachu korzennych przypraw i tego aromatycznego smaku? Pierniczki z agrestową konfiturą są niesamowicie oryginalne. Przenika się w nich smak lekko
Kuchnia Pani WiosnyKruche i lekkie rogaliki o orzechowym smaku. Idealne z mocną i gorzką kawą. Łatwe i szybkie w wykonaniu, zawsze wychodzą perfekcyjnie. Do ich upieczenia potrzebne są
Kuchnia Pani WiosnyKochani zapraszam Was dzisiaj na wyśmienite chrusty takie na śmietanie jak robiły kiedyś nasze babcie , mięciutkie , same rozpływają się w ustach . Dzieci nie mogły się doczekać
Sama słodycz i szczypta chili