sałatka - 51777 przepisów (strona:2065/3452)

Pasztet z mięsa z rosołu 924

samo często pojawia się problem co zrobić z pozostałościami. Ja mam swój standardowy zestaw - z mięsa robię właśnie ten pasztet, pastę do kanapek albo krokiety, a z warzyw najczęściej sałatkę.  Do pasztetu oprócz ugotowanego mięsa dodaję dużo podsmażonej cebulki dla smaku i trochę wątróbki, dzięki czemu jest delikatny i kremowy. Zajadam na kanapkach z kiszonym ogórkiem albo musztardą. Pasztet

Smaczny zeszyt
Pomysł na makaron – TOP 5 przepisów 121

sosem słodko – pikantnym to pomysł, który znajduje się na drugim miejscu listy nie bez powodu. Jest bardzo uniwersalny, możesz podać go w formie obiadu na ciepło albo sałatki na zimno . Możesz zjeść go w domu i w pracy, w podróży i na ławce w parku. Polecam spróbować na zimno i ciepło , decyzję pozostawiam Tobie. Dostałam od Was kilka zdjęć

Słodkie Gotowanie
Sałatka brokułowa z ciecierzycą 151

Jedną z moich ulubionych sałatek wzbogaciłam ostatnio o dodatek ciecierzycy. Wyszło pysznie. Składniki: 1 mały brokuł 2 pomidory 1/2 kostki sera sałatkowego typu feta 1 mała puszka ciecierzycy w zalewie słonecznik Sos: majonez jogurt naturalny zmiażdżone 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz odrobina cukru Sposób wykonania : 1. Brokuła podzielonego na różyczki gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru

Kuchnia domowa Ani
Gofry białkowe (keto, low carb, bezglutenowe) 207

Gnocci kalafiorowe Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Jajeczne placki z cukinii Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Zobacz więcej keto przepisów Artykuł Gofry białkowe (keto, low carb, bezglutenowe) pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
TAGLIATELE Z CUKINII Z TAPENADĄ I ORZESZKAMI 100

świetnie smakuje na zimno, sprawdzi się jako genialna przekąska do pracy. Print TAGLIATELE Z CUKINII Z TAPENADĄ I ORZESZKAMI Jest to danie dla wytrawnych graczy. Course Dinner, Kolacja, Salad, Sałatka Cuisine Polska Keyword Cukinia, Tapenada, Oliwki, Orzeszki Prep Time 25 minutes Cook Time 25 minutes Servings 1 Author Globus Kulinarny Ingredients Cukinia – duża sztuka Limonka – 1 łyżka Oliwki zielone drylowane

globuskulinarny
Lasagne z Japońską nutą 102

niej napisała: „Gdy mieszają się kultury, fuzja jest nieunikniona” Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, proszę o łagodny wymiar kary i życzę Ci smacznego.  Już jutro wracają Sałatki Świata.  👥 – 2-3-4 ⏰ – 60 minut 🇮🇹 – Włochy 🇯🇵 – Japonia Oczywiście potrzebujemy kilku składników Włochy Płaty świeżego makaronu lasagne – 16-18 sztuk Parmezan – kilka łyżek Pomidory

RafalCook
Feta Pasta – makaron z fetą 115

Pomidory i ser feta to połączenie, które wielu z nas uwielbia. Tym razem będą pomidorki koktajlowe z serem feta, ale nie jako sałatka, tylko w formie pysznego sosu podanego z makaronem. Feta Pasta, czyli makaron z fetą zdobył ostatnimi czasu popularność na jednej z aplikacji społecznościowych. Byłam trochę zaskoczona tak małą ilością składników, ale postanowiłam sprawdzić jego smak i przygotować

Danka Pichci
Krem z brokułów (keto, low carb, wegański) 112

Gnocci kalafiorowe Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Jajeczne placki z cukinii Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Boczniaki w mięsnej marynacie Tofu mielone Zobacz więcej keto przepisów Zobacz również >> Keto słodycze << >> Keto weganizm << >> Keto

WegePrzepis
Pesto z liści rzodkiewki 107

liście rzodkiewki jest pesto. Pesto z liści rzodkiewki jest zdrowe, smaczne a do tego łatwe do przygotowania. Sprawdzi się znakomicie podane na grzankach, jako dodatek do makaronów, mięs oraz sałatek. Już teraz zachęcam Was do zrobienia tego pesto. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pesto Składniki na pesto z liści rzodkiewki. 4 dkg migdałów

MeCooks
Carpaccio z buraka 506

buraka przez Paulina 2021-04-21 Jak wybielić poszarzałe ubrania? Najlepsze domowe sposoby przez Paulina 2021-04-19 Jak wyczyścić materac? Najskuteczniejsze domowe sposoby! przez Paulina 2021-04-18 Sałatka z buraków przez Paulina 2021-04-17 Nietypowe zastosowania soli. Na pewno o nich nie wiedziałeś! przez Paulina 2021-04-15 Jak wybielić firanki? 6 najlepszych sposobów! przez Paulina

To Musisz Wiedzieć
KEKS MIGDAŁOWO- CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI PEKAN 134

foliowego i fosforu. Poprawiają funkcje mózgu i wpływają korzystnie na serce. Ich subtelny, lekko słodki smak sprawia, że można je użyć zarówno w daniach wytrawnych (uprażone jako dodatek do sałatek i dań) jak i deserach, np. obtoczone karmelem do tarty czy do granoli. Chłodzenie: 1 godz. Proporcje na około 15-20 porcji (batonów): ● 200 g mielonych migdałów ● 100 g orzechów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Gdzie w Krakowie zjeść pyszne sushi? 101

jest restauracja sushi. Kraków oferuje wiele lokali, których główną specjalizacją jest kuchnia japońska. Obok sushi możemy w niej zakosztować także innych przysmaków rodem z Kraju Kwitnącej Wiśni. Przepyszne zupy, sałatki, a nawet desery pozwalają spróbować czegoś zupełnie nowego, odkryć nieznane do tej pory, ciekawe smaki oraz sprawdzić, co jedzą mieszkańcy tak odległego od Polski kraju. Każda krakowska restauracja sushi posiada

Żyję by jeść
Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem 86

Surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem to fantastyczna surówka do grilla oraz obiadu. Już któryś z kolei przepis od kolegi Bartka – po raz pierwszy jadłam tą sałatkę właśnie u niego na ognisku i musiałam wziąć przepis. Oczywiście trochę zmieniłam pierwszy przepis – jak to ja – ciągle eksperymentuje, ale taka zmieniona wersja najbardziej mi smakuje:) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Pstrąg z imbirem 90

naczynia żaroodpornego, a na nie połóż ryby. Ryby obłóż pokrojonym w plastry imbirem i piecz w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni. Rybę podawaj z pieczonymi warzywami, sałatką z pora i ziemniakami. Krok po kroku: 1. Przygotować rybę; doprawić 2. Polać olejem 3. Pokroić pora 4. Podsmażyć pora 5. Dodać paprykę i pomidory 6. Przełożyć warzywa do naczynia

KuchniaWeDwoje.pl
Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej 82

Dynia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej to pyszny pomysł na wykorzystanie dużej ilości jesiennych zbiorów. Tak przygotowaną dynię można używać jako dodatek do mięs i sałatek, a w smaku przypomina nieco ananasa lub brzoskwinię z puszki. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 słoiki po 600 ml Składniki: 2,5 kg dyni 250 ml octu 10% 250 ml wody

KuchniaWeDwoje.pl