Na dobry, słodki początek tygodnia, c udne połączenie smaków - słodka czekolada i kwaskowa żurawina. Nie wiem jak Wam ale mnie już na myśl przychodzą święta
Nie tylko w kuchniTakie połączenia na długo pozostają w pamięci kubków smakowych! Ciacho rozeszło się błyskawicznie na lokalnej imprezie :) Składniki: Na ciasto 3 szklanki mąki pszennej, 1 kostka margaryny
Nie tylko w kuchniChyba każdy zna to ciasto, choć pod różnymi nazwami, a raczej imionami mu przypinanymi. Tradycyjna wersja tego ciasta jak dla nas jest zbyt sucha. Postanowiłam, więc
Nie tylko w kuchniCiasto jest dość pracochłonne, jeśli nie mamy gotowej masy makowej i sera z wiaderka, ale naprawdę warto poświęcić mu nieco więcej czasu. Jest to idealne połączenie
Nie tylko w kuchniJak w większości polskich domów i u nas nadszedł czas na przedświąteczne "pierniczenie" ;). O tych babeczkach powiem tylko tyle, że są obłędnie pyszne i długo
Nie tylko w kuchniWilgotne, aromatyczne ciasto z chrupiącymi orzechami, które pojawia się na naszym stole już wczesną jesienią. Nie może go też zabraknąć w święta Bożego Narodzenia. Składniki: (na
Nie tylko w kuchniPo przerwie ponownie słodkości :):):). Ciasto jest zwarte, a jego smaki doskonale się uzupełniają - słodki czekoladowo - orzechowy spód oraz kwaskowy w smaku wierzch. Składniki: Spód: 150 g
Nie tylko w kuchniMięta i czekolada to połączenia smakowe, które kocham! Dopełnieniem są malinki :)Wilgotne, rozpływające się w ustach i obłędnie aromatyczne... To ciasto należy określić jednym słowem – rozkoszne
Nie tylko w kuchniWalentynkowe przedbiegi czyli czym osłodzić życie ukochanej osobie... Delikatny krem, owoce i rozpływająca się w ustach beza...siódme niebo :) Składniki: Na bezowe serduszka: 3 białka
Nie tylko w kuchniTakim wypiekiem zaskoczycie domowników i gości! Wilgotna babka, w której smak szpinaku jest niewyczuwalny, a kolor ciasta przepiękny! Do tego chrupiące migdały i posmak czekolady… Składniki
Nie tylko w kuchniTakie słodkości możecie przygotować na Walentynki jak i na Tłusty Czwartek. Delikatne i pachnące, po prostu pyszne! Jedni nazywają je wiedeńskimi inni hiszpańskimi. Tradycyjnie smażone w
Nie tylko w kuchniPyszne, wilgotne i proste ciasto – idealne do popołudniowej kawy. Przygotować je możemy z ulubionymi owocami. Ja polecam również wersję ze śliwkami :) Składniki (foremka 40x28): 390
Nie tylko w kuchniEfektowna, smaczna, wilgotna a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu babka. Do jej przygotowania użyłam domowej pasty tahini. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 3 jajka, 1
Nie tylko w kuchniU nas próby przedświąteczne pełną parą :) Taki mięciutki, pachnący cytrusami kołacz będzie pięknie prezentował się na stole wielkanocnym. Składniki: 500 g mąki, 200 – 250 ml lekko
Nie tylko w kuchniChociaż ten sernik piecze się bardzo długo, to efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki: Na masę: 60
Nie tylko w kuchni