Dziś zapraszam Was na bardzo znane i lubiane ciasto 3 Bit. W moim domu gości bardzo często i zawsze znika z talerzy jako pierwsze. Ciasto
Passion of CookingPraliny przygotowane na bazie kremu daktylowego są idealnymi słodyczami dla wszystkich tych osób, które cenią zdrowe odżywianie i dbają o siebie. Warto poświęcić chwilę, aby
Kuchcik gotujeDla małych i dużych małe co nie co... Makowe smakołyki zawsze dobre. Wypróbujecie? Składniki: 1 kg mąki pszennej 220 g cukru 500 ml mleka
Z Majeczką w kuchniKiedy w lodówce możemy znaleźć płat niewykorzystanego ciasta francuskiego, a w koszyczku zalegają nam jabłka to znak, że należy coś z tym zrobić. Pamiętam, że zapach
ChilliJemySkładniki: -200 g. wiórków kokosowych -4 białka -200 g. cukru Sposób przygotowania: Białka, cukier i wiórki kokosowe wymieszać w garnku. Cały czas mieszając podgrzać masę, aż
Magia jedzenia.Z przepisu wychodzi ok. 14-15 sztuk (zależy jakie duże zrobimy) Składniki: -500 g. mąki (2 i 3/4 szklanki) -3 żółtka -1 jajko -4
Magia jedzenia.Składniki: -1 jajko -3 łyżki cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 szklanki mąki -1 szklanka mleka -1 duże jabłko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajko
Magia jedzenia.Składniki: -1 tabliczka mlecznej czekolady -1/3 szklanki oleju -1/2 szklanki cukru pudru -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej -1/2 opakowania cukru wanilinowego -1 jajko
Magia jedzenia.Babka trójsmakowa to połączenie trzech smaków kakao, kokosu i wiśni, babka na kisielu, babka na oleju, babka na białkach. Moja powstała w zasadzie przez przypadek, zostały
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2/3 szklanki cukru 120 g stopionego masła 2 jaja 1/2 szklanki mleka
Czerwień i błękitWitam serdecznie Upiekłam pyszne kruche babeczki z masą orzechową więc podzielę się przepisem aby każdy mógł upiec te pyszności :). Jeżeli ktoś lubi orzechy włoskie to powinny
Uwaga Babcia GotujePrzepyszne ciastka owsiane, bardzo proste w przygotowaniu. Bez mąki i bez jajek, wystarczy wymieszać ze sobą składniki. Pięknie pachną, są smaczne, pożywne, chrupiące, na jednym
Mała CukierenkaSzybka i prosta szarlotka na biszkopcie. Nie wymaga zagniatania czy leżakowania w lodówce. Kroimy jabłka, miksujemy składniki i gotowe – reszta to tylko czekanie. Bardzo lubię
Poezja smakuPyszne i mięciutkie drożdżowe rogaliki nadziane marmoladą. Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek czy dodatek do kawy. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, ale kolejnego dnia są
Passion of CookingDziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt
Passion of Cooking