Ciasto drożdżowe robię bardzo często, tym razem postanowiłam zrobić bez jajek i jak się okazało bułeczki wyszły także świetne! koniecznie musicie wypróbować, tym bardziej że niebawem
Radość kipiąca uśmiechem.Jesień to czas gruszek. Wiele odmian właśnie teraz smakuje najlepiej. Te twarde, jędrne, nie mocno dojrzałe warto zapiec w mocno kakaowym, wilgotnym cieście..które wręcz rozpływa
Z Majeczką w kuchniDziś mam dla Was dość nietypowy przepis na czekoladowe bezglutenowe babeczki z pomarańczową skórką. Dlaczego nietypowy? Do przygotowania wykorzystałam mąkę z czerwonej soczewicy od Pro-BIO
Słodkie okruszkiPomysł na taką roladę podsunęła mi teściowa. Roladę można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Także z powodzeniem sprawdzi się zarówno na rodzinny obiad/kolacj
IMPRESJA SMAKUW mojej lodówce często jest ciasto francuskie. Pasuje ono idealnie zarówno do wypieków słodkich jak i wytrawnych. Lubię z niego
Zakątek rozkoszy kulinarnychTak niewiele trzeba, aby cieszyć oko ślicznymi sło dkimi różyczkami :) Powiem Wam, że dają tyle samo ra dości dorosłym jak i dzieciom :) Uwaga! Bar dzo proste
ChilliJemyPrzy piątku zdradzę Wam mój sekret.Dotyczy on czegoś wyjątkowo pysznego. Jabłecznika...Najlepszego pod słońcem. Kruchy spód, duże kawałki jabłek, masa budyniowa i lśniąca beza. Spróbujecie? Składniki
Z Majeczką w kuchniPrzepyszne maleństwa, szybkie do zrobienia i każdemu zasmakują.Czyż nie lubimy smakołyku na jeden kęs?? Dla mnie będzie na dwa kęsy ummmm pycha. Składniki:
Różowa kuchniaSkładniki: ( ok. 75 ciastek ) 515g pszennej mąki tortowej ( 3 szklanki ), 160g cukru pudru ( 1 szklanka ), 4 żółtka, 250g zimnego masła niesolonego, 15 g cukru o smaku
W kuchni u MonikiPamiętam, jak będąc małą dziewczynką byłam u babci na wakacjach. A wtedy lata były upalne ... Mama zostawiła mi uchylone okno na noc. A ja nie mogłam
Posadzone i zjedzoneDrożdżówki z serem – takie tradycyjne, puszyste, najlepsze. U mnie w wersji odrobinę zakręconej, bo zawijanej, ale nie ma problemu, aby przygotować je jako nadziewane serem
Poezja smakuPrzepis autorski (mój). Bardzo lubię takie słodkie kuleczki, bo oprócz ekspresowego przygotowania - zachwycają swoim pysznym smakiem. Zapach to również pokusa nie do odparcia! Są kruche i
Di gotujeLekki biszkopt, puszysta masa z kremówki i mascarpone i ...dużo malin! Nie może być inaczej- jest przepysznie. Składniki: 2 jajka 25 g cukru 25 g mąki
Z Majeczką w kuchniWitam Kochani tego mroźnego, zimowego wieczora. Zima w pełni, karnawał w pełni więc dziś coś pysznego, prostego, ślicznego i karnawałowego. W najbliższy czwartek będziemy obchodzić święto
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku