Puszyste, mocno kakaowe muffiny z domowym karmelem… Już sam opis brzmi pyszne, a to co wyciągnęłam z piekarnika jest jeszcze lepsze! Jestem absolutnie zakochana w
Ciastkozercyzostanie:( Wyszły trochę grube no ale cóż to były grube wiedźmy:) cóż mój młodszy pomocnik wisiał trochę podziębiony na nogawce i sugerował ... konbiec ciastek !!! weź mnie na ręce !!! Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki Składniki : 225 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka ekstraktu
cucinareskładniki na ciasto czekoladowe: 200 g mąki 300 g cukru 4 jajka 80 g kakao 200 ml mleka 160 ml oleju 1/2 łyżeczki sody 1 i
Domowy Smak Jedzeniasposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony kurczak po portugalsku? Kakaowe ciastka arachidowe Pasteis de nata Sałatka grecka DESER TIRAMISU WERSJA l Ochrydzka przygoda Pljeskavica Pina Colada BBQ sos - czyli Ameryka na polskim pikniku 17 przepisów zebranych w akcji Danie inspirowane
Weekendy w domu i ogrodzieskładniki: 2 szkl cukru 370 ml wody 1 kg jabłek (najlepiej niedojrzałych) 1 laska cynamonu 1 łyżeczka skórki z cytryny 500 ml wódki 250 ml brandy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 3000 g świeżych ogórków gruntowych 300 g keczupu 250 ml octu 1000 ml wody 1 1/2 szkl cukru 2 łyżki soli 3 – 4 liście
Domowy Smak Jedzeniaskładników zagnieść wilgotne ciasto. Odrywać małe kawałki ciasta. Formować z nich kulki i rozpłaszczać na dłoni. Przyciskać krążek do orzeszków, by jak najwięcej przyczepiło się ich do ciasta. Układać ciastka orzeszkami w górę. Piec ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni C. Zjadać po ostudzeniu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. A oto cuda, które można zobaczyć
Weekendy w domu i ogrodziepołowie jeśli rozsmarujemy krem na płasko, bez szaleństw. Masę równomiernie rozsmarowujemy na biszkoptach silikonową szpatułką lub łyżką i powtarzamy manewr z nasączaniem biszkoptów. Na drugą warstwę nasączonych ciastek wykładamy lub wyciskamy z rękaw cukierniczego resztę masy. Całość wstawiamy na przynajmniej 6 godzin do lodówki, do pełnego stężenia. Jeszcze lepiej, gdy zostawicie deser w lodówce na całą noc. Tiramisu przed
Karo in the Kitchenskładniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy i łączymy z rozkruszonymi herbatnikami. Przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia foremki, wyrównujemy i
Domowy Smak JedzeniaRobicie już przetwory z malin? Dżemy, soki, konfitury ? Mam pewną alternatywę : malinowy curd. Do bułeczek śniadaniowych, kruchych ciastek, gofrów, naleśników....jako nadzienie do pączków. Słodki, delikatnie malinowy. Tylko cztery składniki : maliny, cukier, masło i jajka. Wieczorem mam najwięcej czasu, a że nie trzeba używać do tego miksera, blendera czy innego głośnego urządzenia zabrałam się za curd koło
apetytnapieczeniepół szkl.cukru pudru 2 duże jajka pół czekolady 70% szczypta soli aromat miętowy Wykonczenie poł szkl śmietany 2 łyżki cukru Wykonanie Piekarnik rozgrzać do 150° C. Pokruszyć ciasteczka wałkiem.Czekolade posiekac na drobne kawałeczki. Formę do muffinek wyłóżyć papilotkami, na dno każdej z nich wysypać pokruszone ciasteczka Zmiksować resztę składników- krótko - do połączenia się .Dodać pokruszoną czekoladę. Gotowa
w mojej kuchniOlgi Smile , pisała, że dobry na kanapki. Nie wiem czy na kanapki dobry, bo u mnie spełnił rolę nadzienia do czekoladek . Wiem też, że świetny będzie do przekładania ciastek. Jednak nie chciało mi się piec, więc wykombinowałam czekoladki, dziecko tylko broniło kremu jak lew, bo powiedział, żeby mu trochę zostawić, bo jest pyszny. No bo taki jest, tylko trzeba
Blondynka Gotuje