ciasteczka budyniowe - 612 przepisów (strona:19/41)

Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 894

Tort Makowy z Masą Budyniową i Dżemem Porzeczkowym Tort "Raffaello" Tort Makowy z Białą Czekoladą Tort Brzoskwiniowy Serniki Sernik "Krówka" Sernik z Kokosem Siostry Anastazji Sernik Wiedeński Sernik Czekoladowy z Orzechami Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies Sernik Kokosowy Sernik z Białą Czekoladą, Mascarpone i Migdałami Sernik z Czekoladą i Orzechami Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno Ciasteczka i Pierniczki Choinki

Słodka Strona
Rurki z masą budyńową 374

Doskonałe na przyjęcia dla dzieci, wygodne do dziecięcych rączek, równie doskonale smakujące.. Składniki: 0,50 dag mąką 0,25 dag zimnego masła 0,25 ml

kgwjanczewo
KREMÓWKA KOKOSÓWKA 486

Przepyszne ciacho, z sentymentem do niego wróciłam. Tego przepisu nie miałam ponad 10 lat, teraz gdy go odnalazłam, napewno będzie częściej gościło na moim stole. Polecam

Z Majeczką w kuchni
Babeczka Gdzie jest Nemo 179

Gdzie jest Nemo Które dziecko nie ucieszyłoby się z babeczki z postacią ze swojej ulubionej kreskówki. Jadalne figurki ulepić można z masy cukrowej, ich zaletą jest

Ciastkozercy
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 170

zawstydzony swoim pysznym smakiem, że postanowił zachować pozory i z nabytej od nas skromności, wolał się prezentować gorzej, aby nie wszystko w nim było idealne. Torcik składa się z budyniowego biszkoptu, masy migdałowej, kruchutkiej (a w zasadzie pokruszonej) bezy i masy kawowej (z kawy marcepanowej) - kolejność od dołu do góry. Niesamowity smak mas zawdzięczamy pysznościom od SKWORCU(...)aromatem (zarówno smak, jak i zapach najlepsze będą na zimowe wieczory), ale wcale nie trzeba się w ten sposób ograniczać! Kawa sprawdzi się idealnie jako dodatek/baza do mas, ciast, ciasteczek, deserów. Pozostawia kawowy smak z posmakiem marcepanu. Coś niesamowitego. Warto spróbować! Dwa słowa o mielonych migdałach: Mielone migdały to temat rzeka. Gdybyśmy miały rozpisać się o właściwościach, to nie starczyłoby

Wypisz Wymaluj
Babeczka w trzech smakach 158

Babeczka w trzech smakach Korzystając z okazji, że w sklepach wciąż jeszcze można dostać świeże truskawki zdecydowałam się na babeczki w trzech smakach - z czekoladowym, waniliowym

Ciastkozercy
Tartaletki bez pieczenia z budyniem czekoladowym 213

masłem i wypełniamy ciasteczkami, dokładnie dogniatając. Chowamy do lodówki. W tym czasie gotujemy połowę mleka, w drugiej połowie rozpuszczamy budyń z cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy do zgęstnienia. Nakładamy ostudzony budyń na wyciągnięte tartaletki (dobrze jak chłodzą się ok. godziny). Można budyń także zmiksować z masłem, wtedy powstanie nam krem budyniowy. Na koniec dekorujemy

Aga w kuchni
Tartaletki bez pieczenia z budyniem waniliowym i owocami 234

masłem i wypełniamy ciasteczkami, dokładnie dogniatając. Chowamy do lodówki. W tym czasie gotujemy połowę mleka, w drugiej połowie rozpuszczamy budyń z cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i mieszamy do zgęstnienia. Nakładamy ostudzony budyń na wyciągnięte tartaletki (dobrze jak chłodzą się ok. godziny). Można budyń także zmiksować z masłem, wtedy powstanie nam krem budyniowy. Na koniec dekorujemy

Aga w kuchni
Prosty deser z budyniem i musem jabłkowym (bez cukru) 337

jakieś dobre ciasteczka ;) Prosty deser z budyniem i musem jabłkowym (bez cukru) kilka kromek domowego ciasta (ja użyłam bezglutenowego z karobem i bananami ) 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu 1 opakowanie budyniu śmietankowego słoiczek domowego musu jabłkowego  ekspandowane ziarna zbóż do dekoracji Mleko przelać do garnka, zostawiając około pół szklanki do wymieszania składników. Zagotować, a proszek budyniowy i ksylitol

FitKot
Sernik nutellowy 158

waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy na piach. Łączymy w misce z miękkim masłem oraz kakao. Tortownicę (śr. 21cm) wykładamy na dnie papierem do pieczenia, a następnie rozprowadzamy przygotowaną masę ciasteczkową. Do misy miksera wbijamy jajka, wsypujemy cukier puder oraz cukier wanilinowy. Ubijamy razem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy. Następnie do miski dodajemy twaróg oraz serek mascarpone i proszek budyniowy. Miksujemy krótko

Smaki Na Talerzu
Malinowo-advocatowe ciasto bez pieczenia 352

wykorzystanie świeżych owoców w tym roku. Znalazłam ciekawy przepis na trójwarstwowe ciasto bez pieczenia. Ciasto jest bardzo bogate i intensywne w smaku. Górują zdecydowanie warstwy malinowa z galaretką i budyniowa z adwokatem. Warstwa śmietanowa natomiast, idealnie dopełnia i łagodzi kompozycję. Składniki: 250 g herbatników maślanych Masa malinowa: 500 g malin (koszyczek) 2-4 łyżek cukru (zależy od słodkości malin(...)tarce Przygotować formę keksówkę o wymiarach około 10x35 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Na spodzie formy ułożyć herbatniki, tak aby ściśle do siebie przylegały (w razie potrzeby przekroić ciasteczka na mniejsze części). Teraz czas na przygotowanie masy malinowej. Maliny dokładnie wymyć, odsączyć. Przełożyć do wysokiego naczynia, posypać 2 łyżkami cukru i za pomocą blendera ręcznego - dokładnie rozetrzeć owoce

Świat Ciasta
Ciasto magiczne 3066

Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Nie miałam okazji go wypróbować, aż do tej pory. Skorzystałam z tego przepisu z hiszpańskiego bloga

Poezja smaku
Ciasto "Lion" 371

Takie ciasta lubię...zarówno jeść jak i piec. Szybkie, pyszne i bardzo efektowne. Szybkie, bo wymaga upieczenia tylko  jednego biszkoptu a reszta to mieszanie

Maślane ciasteczko
ciasto balowe 175

składniki na biszkopt: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 180 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z kremowym serduszkiem 140

Babeczki z kremowym serduszkiem Kiedy chcemy upiec ciasto na jakąś ważną okazję (urodziny, prezent dla mamy) warto postawić na wypróbowany przepis, który zawsze się udaje. Żeby

Ciastkozercy
KARPATKA 173

Żyję w otoczeniu osób, które kochają karpatkę. Mój brat potrafi sam zjeść całą blachę, a pewien wiedźmin przyrządza karpatkę na wszystkie święta w roku...odkąd go

Przepisy Aleksandry