ciasteczka budyniowe - 612 przepisów (strona:24/41)

ciasto raffaello bez pieczenia II 355

składniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki

Domowy Smak Jedzenia
ciasto Kubanka 779

składniki na biszkopt kakaowy: 80 g maki orkiszowej lub pszennej 120 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do

Domowy Smak Jedzenia
delikatne ciasto trociniak – idealne na przyjęcie komunijne 16081

składniki na biszkopt: 4 jaja 160 g cukru 100 g mąki pszennej 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
puszyste ciasto Kubuś 384

składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: Żółtka oddzielamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Królewiec troszkę inaczej 297

Pyszne i delikatne ciasto. Połączenie biszkoptu i ciasta miodowego , właśnie takie ciasta uwielbiam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto miodowe 2,5 szkl mąki 1/2 szkl cukru pudru

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
ciasteczka sernikowe 152

Składniki dziś sernik na krakersach i pieczony w metalowych foremkach do ciastek  600 g zmielonego twarogu   62,5 g masła  3/4 szklanki

w mojej kuchni
Puszysty snikers 439

Gdy piekę ciasto nie lubię na nie zbyt długo czekać. Na blogu już kiedyś pojawiła się jedna wersja ciasta snikers . Taki rodzaj tego ciasta jest najbardziej

dom-agi.pl
Tort Frozen Elsa Kraina Lodu 750

Tort Elsa z Krainy Lodu (Frozen) na pewno spodoba się każdej małej/większej księżniczce ;) Jeśli widzieliście już wpis o cieście czekoladowym z zeszłego tygodnia wiecie

Ciastkozercy
Ciasto Kilimandżaro 666

ciasto kilimandżaro Przepis pochodzi z książki " 183 nowe przepisy" siostry Anastazji , niezwykle proste w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne , idealne do niedzielnej kawki :-) Polecam

Aromatyczne Podróże
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 205

Sezon na śliwki w pełni , więc jak tu nie połączyć kwaskowatych śliwek ze słodkim budyniem i kruchym ciastem. Śliwki miałam bardzo soczyste dlatego zabarwiły troszkę budyń

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
muffinki na białkach 152

składniki: ok. 170 g białek (ok. 5 szt.) 250 g mąki 110 g cukru 100 ml mleka 100 ml oleju sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Kora brzozy 443

Pyszne i pięknie prezentujące się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik bananowy z masłem orzechowym 355

wiaderka) 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 duże, dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy za pomocą blendera, łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni(...)miksujemy na najniższych obrotach, razem z dodatkiem masy bananowo-orzechowej. Następnie dodajemy po jednym jajku, za każdym razem miksując krótko, tylko do połączenia składników. Na samym końcu wsypujemy proszek budyniowy i jeszcze miksujemy przez kilka sekund. Masę serową wylewamy na podpieczony spód ciasteczkowy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 65 minut. Na dnie piekarnika umieszczamy naczynie

Smaki Na Talerzu
Mini-makaroniki cytrynowe z rozmarynem 280

wyciskamy prostopadle na matę silikonową do pieczenia makaroników - naprawdę warto w nią zainwestować, makaroniki wychodzą wtedy jednakowej wielkości i ładnie się odklejają.      Tak przygotowane ciasteczka odstawiamy na ok. 1h do wyschnięcia - po dotknięciu powierzchni masa nie może się kleić. Nie możecie też czekać zbyt długo, jeśli skorupka będzie zbyt gruba makaroniki popękają od góry. Miejcie więc odpowiednio(...)cukier, mąkę i olej, mieszamy trzepaczką aż do połączenia się składników. Garnek z masą wstawiamy na najmniejszy palnik i bardzo powoli podgrzewamy, cały czas mieszając. Krem powinien mieć mocno budyniową konsystencję, więc chwilę musicie poczekać zanim zgęstnieje. Studzimy i blendujemy z posiekanym rozmarynem, żeby pozbyć się ewentualnych farfocli i uzyskać bardziej plastyczną konsystencję.       Krem przełożony do rękawa

sama złodycz
Tort Minecraft 332

Już dawno nie bawiłam się tak dobrze przy robieniu tortu jak przy torcie Minecraft :) Rysowałam projekty na papierze, szukałam składników (niebieska galaretka!) i eksperymentowałam z nowymi

Ciastkozercy