ciasteczka budyniowe - 612 przepisów (strona:25/41)

Ciasto Kilimandżaro 637

ciasto kilimandżaro Przepis pochodzi z książki " 183 nowe przepisy" siostry Anastazji , niezwykle proste w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne , idealne do niedzielnej kawki :-) Polecam

Aromatyczne Podróże
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 185

Sezon na śliwki w pełni , więc jak tu nie połączyć kwaskowatych śliwek ze słodkim budyniem i kruchym ciastem. Śliwki miałam bardzo soczyste dlatego zabarwiły troszkę budyń

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
muffinki na białkach 126

składniki: ok. 170 g białek (ok. 5 szt.) 250 g mąki 110 g cukru 100 ml mleka 100 ml oleju sok z 1/2 cytryny 2 łyżeczki

Domowy Smak Jedzenia
Kora brzozy 421

Pyszne i pięknie prezentujące się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Sernik bananowy z masłem orzechowym 324

wiaderka) 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 duże, dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 jajka 2 łyżki budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy za pomocą blendera, łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni(...)miksujemy na najniższych obrotach, razem z dodatkiem masy bananowo-orzechowej. Następnie dodajemy po jednym jajku, za każdym razem miksując krótko, tylko do połączenia składników. Na samym końcu wsypujemy proszek budyniowy i jeszcze miksujemy przez kilka sekund. Masę serową wylewamy na podpieczony spód ciasteczkowy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 65 minut. Na dnie piekarnika umieszczamy naczynie

Smaki Na Talerzu
Mini-makaroniki cytrynowe z rozmarynem 247

wyciskamy prostopadle na matę silikonową do pieczenia makaroników - naprawdę warto w nią zainwestować, makaroniki wychodzą wtedy jednakowej wielkości i ładnie się odklejają.      Tak przygotowane ciasteczka odstawiamy na ok. 1h do wyschnięcia - po dotknięciu powierzchni masa nie może się kleić. Nie możecie też czekać zbyt długo, jeśli skorupka będzie zbyt gruba makaroniki popękają od góry. Miejcie więc odpowiednio(...)cukier, mąkę i olej, mieszamy trzepaczką aż do połączenia się składników. Garnek z masą wstawiamy na najmniejszy palnik i bardzo powoli podgrzewamy, cały czas mieszając. Krem powinien mieć mocno budyniową konsystencję, więc chwilę musicie poczekać zanim zgęstnieje. Studzimy i blendujemy z posiekanym rozmarynem, żeby pozbyć się ewentualnych farfocli i uzyskać bardziej plastyczną konsystencję.       Krem przełożony do rękawa

sama złodycz
Tort Minecraft 299

Już dawno nie bawiłam się tak dobrze przy robieniu tortu jak przy torcie Minecraft :) Rysowałam projekty na papierze, szukałam składników (niebieska galaretka!) i eksperymentowałam z nowymi

Ciastkozercy
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 139

słodzimy i wsypujemy wiórki. Na malutkim ogniu podgrzewamy około 5 minut, uważając żeby nie wykipiało, ale żeby wiórki uwolniły jak najwięcej smaku. W pozostałych 50ml mleka dokładnie rozprowadzamy proszek budyniowy, wlewamy go do wrzącego mleka i dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy budyń z ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto z lodówki wkładamy ciasto(...)chce się Wam męczyć z wymyślnym zdobieniem, pozostałe kruche ciasto można zetrzeć na tarce o dużych oczkach – powstanie wtedy coś w rodzaju kruszonki, lub tylko wyciąć wykrawaczem małe ciasteczka i rozłożyć je wokoło formy. Jeśli robiliście kruszonkę – nie smarujemy jej jajkiem. Jeśli macie ozdobne elementy czy ciasteczka na wierzchu – posmarujcie je rozmąconym jajkiem, ładnie się wybłyszczą i zrumienią. Ciasto wstawiamy

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 193

słodzimy i wsypujemy wiórki. Na malutkim ogniu podgrzewamy około 5 minut, uważając żeby nie wykipiało, ale żeby wiórki uwolniły jak najwięcej smaku. W pozostałych 50ml mleka dokładnie rozprowadzamy proszek budyniowy, wlewamy go do wrzącego mleka i dokładnie mieszamy do zgęstnienia. Ściągamy budyń z ognia i studzimy. Piekarnik ustawiamy na 190⁰C. Do już mocno nagrzanego, prosto z lodówki wkładamy ciasto(...)chce się Wam męczyć z wymyślnym zdobieniem, pozostałe kruche ciasto można zetrzeć na tarce o dużych oczkach – powstanie wtedy coś w rodzaju kruszonki, lub tylko wyciąć wykrawaczem małe ciasteczka i rozłożyć je wokoło formy. Jeśli robiliście kruszonkę – nie smarujemy jej jajkiem. Jeśli macie ozdobne elementy czy ciasteczka na wierzchu – posmarujcie je rozmąconym jajkiem, ładnie się wybłyszczą i zrumienią. Ciasto wstawiamy

Karo in the Kitchen
Czekoladowe ciasto z budyniem i brzoskwiniami 173

Dawno u mnie nie było słodkości, tzn. były ale jakoś nie składało się z robieniem zdjęć. Dzisiaj byłam szybsza od domowników i jak tylko ciasto zastygło

Apetyczna babeczka
Eklery z budyniowym kremem 169

Eklery zajmują specjalne miejsce w moim sercu, pamiętam, jak za licealnych czasów każdy pracowity tydzień musiał być zwieńczony choć jednym, z wybranej danego dnia wrocławskiej cukierni

Food Square
Kokosanki II 162

Po upieczeniu babki żółtkowej pozostało mi strasznie dużo białek, z których dziś upiekłam pyszne kokosanki. Przepis jest banalnie  prosty, jedynie podczas pieczenia trzeba uważać, gdyż

Ciasteczkowy Potwór
Aksamitny krem waniliowy z owocami 96

Niesamowity smak, mimo niewielkiemu nakładowi pracy. Bardzo dobrze pasują tu maliny, które sprawiają, że całość nie jest mdła, a pucharki prezentują się ślicznie. Polecam :-) Składniki (5 porcji) 10 sporych ciasteczek (dowolnych, Waszych ulubionych - u mnie domowe) tabliczka czekolady opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (na 500 ml mleka) * 6 łyżek cukru 400 ml mleka 250 ml zimnej kremówki 2 banany(...)ostudzić. Zmiksować z ubitą kremówką, delikatnie i stopniowo ją dodając, cały czas miksując poprzednią porcję. Banany pokroić. Do przygotowanych pucharków z ciastkami rozłożyć mus malinowy, na to wyłożyć krem budyniowy, ułożyć pokrojone banany i posypać resztą ciastek z czekoladą. Schłodzić w lodówce przez min. 4 h. Smacznego! * można też zrobić domowy budyń, np. takie jak tutaj: klik

Słodkie inspiracje
ciasto snickers 396

składniki na ciasto miodowe: 600 g mąki 110 g cukru 2 jajka 2 żółtka 3 łyżki miodu 200 g masła 2 łyżki śmietany 2 łyżeczki sody

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka francuskie z budyniem i jabłkami 140

dodatkiem kremowego budyniu … słodkich jabłek … i odrobiny miodu , które zaczęły znikać już po wyciągnięciu z piekarnika! Robi się je błyskawicznie a efekt jest nieziemski! Smakują jak popularne ciasteczka fornetti … albo jeszcze lepiej! Polecam! SKŁADNIKI: - budyń waniliowy – 60 g - mleko – 300 ml - cukier puder – 2 łyżki - ciasto francuskie – 200 g - jabłko(...)piekarnika na ok. 8-10 minut. Jabłka myjemy, k roimy na ćwiartki , a potem na plasterki. Ciastka wyciągamy z piekarnika i usuwamy pergamin z grochem. Napełniamy masą budyniową. Na wierzch wkładamy plastry jabłek. Ciasto smarujemy żółtkiem. Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru. Wyciągamy i zajadamy! Możemy dodatkowo pokropic miodem i oprószyc cukrem pudrem

Ostra na Słodko