RYBA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 223być gęste jak śmietana. Ciasto z 2 jajek, plus oczywiście mąka, mleko, szczypta soli. Podsmażonego dorsza układamy w naczyniu , obok siebie. . Skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika na 20--30minut, temp. 180 stopni. Opakowanie szpinaku podgrzewać mieszając aż się rozmrozi. Dodać
w mojej kuchni
Ravioli z kurczakiem, cukinią, szpinakiem i papryką 198Po raz kolejny dostałam do testów produkt od Tupperware. jest to przyrząd do robienia pierożków typu ravioli. Zaletą tego produktu jest to, że najwięcej pracy jest
Ewa w kuchni
Roladki naleśnikowe 259wykorzystać jeden z produktów i przygotować roladki z naleśników. Składniki: ciasto na naleśniki przygotowujemy z przepisu znajdującego się tu Farsz: 350 gram mięsa mielonego 1 pomidor 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do kuchni włoskiej ja użyłam Kamis zioła do Spaghetti Bolognese 200 gram szpinaku u mnie mrożony 3 łyzki słonecznika 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju
NaKońcuJęzyka
Naleśniki po grecku 432szklanki mleka 0,5 szklanki wody szczypta soli 2 łyżki oleju Na farsz 2 piersi z kurczaka 270 g sera feta lub sera sałatkowego słonego 450 g szpinaku mrożonego 2-3 łyżki oliwek zielonych 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 2-3 łyżki oliwy przyprawy: sól, pieprz biały, oregano, bazylia Na beszamel 1 łyżka masła 2 łyżki mąki(...)jest on już w cieście naleśnikowym. Farsz: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski lub głębokiego talerza, polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać, przełożyć na patelnię i przysmażyć. Kiedy mięso będzie gotowe, to posypać je lekko bazylią i oregano. Na osobnej patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać odmrożony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę
Passions hobbies life
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 225koperkiem. Do przygotowania karpia użyłam makaronu z semoliny z pszenicy twardej ze szpinakiem, który otrzymałam od Lidl Polska . Wraz z makaronem, mieszanką suszonych owoców i orzechów w czekoladzie oraz kremem kakaowym otrzymałam wspaniałą książkę "Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego". W książce znajdziemy cały wachlarz przepisów na ciasta, ciasteczka i desery. Książka jest dostępna w promocji w sklepach Lidl w całej
Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort szpinakowy na 4 urodziny bloga! 178proszkiem do pieczenia. Cały czas miksujemy. Po połączeniu się masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 1 godziny (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystygnięcia. Nożem obcinamy wierzch ciasta i kruszymy go na talerzu na drobne kawałki. Będziemy tymi kawałkami posypywać ciasto. Ubijamy
Marder&Marder Manufacture
Muffiny ze Szpinakiem, Żółtym Serem i Serkiem Brie 235roztopionym masłem, a następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy szpinak, starty ser żółty, pokrojony serek brie. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Delikatnie mieszamy, tak aby nie uzyskać gładkiej konsystencji tylko zielono-kremowe "zygzaki".Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze
Słodka Strona
jajka faszerowane awokado nie tylko na święta 209składniki: 3 jajka 3 łyżki miąższu awokado 3 łyżki twarogu 1 łyżeczka rozmrożonego szpinaku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na
Domowy Smak Jedzenia
Calzone 222pomidorowy.Na patelnie polaną oliwą z oliwek wrzucamy wyparzone, pokrojone na ćwiartki pomidory, szpinak i pokrojone na drobno pieczarki, chwilę dusimy, następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i białą cebulę, wszystko mieszamy. Dodajemy zioła i dusimy aż do momentu, aż masa się połączy, a składniki zmiękną.Gotowe, wyrośnięte ciasto ponownie ugniatamy, dzielimy na 4 duże części. Każdą z nich rozwałkowujemy
Słodkie Przyjemności
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23451mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja z soczewicą
Moja smaczna kuchnia
Strata – zapiekanka chlebowa bez strat, nie tylko na śniadanie 260masłem i osypujemy tartą bułką, dno wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C. Do pieczywa z mlekiem dodajemy 2/3 startego sera, podsmażone pieczarki, przesmażony połamany boczek i szpinak z cebulką. Całość dokładnie razem mieszamy. Przekładamy masę do formy i wyrównujemy wierzch. Posypujemy pozostałym tartym serem i rozkładamy pokrojone drobniej plasterki boczku. Przykrywamy formę kawałkiem folii aluminiowej (możecie(...)ciasto – w kliny. To duża porcja, wystarczy na obiad dla 4 osób lub śniadanie dla 6. SKŁADNIKI 1 czerstwa długa pszenna bułka (weka, paryska, kawiorek, baton, gryzka) lub 1,5 bagietki, lub objętościowo- tyle samo pszennego chleba 6 jajek rozmiaru M 300ml mleka 50-100g boczku w cieniutkich plasterkach 250g pieczarek 1 cebulka szalotka 2-3 garści młodego szpinaku
Karo in the Kitchen
Pancakes 276dodatku tłuszczu. Patelnię tylko przed pierwszym naleśnikiem delikatnie posmarować tłuszczem. Najlepiej ciasto naleśnikowe na patelnię nalewać niezbyt dużą chochlą, wtedy placuszki będą równej wielkości. Pancakes obracać na drugą stronę wtedy, gdy jego powierzchnia będzie pokryta małymi kraterami. Kontrolować stan wysmażenia, aby nie przypalić. Zobacz również: Naleśniki ze szpinakiem Zielone naleśniki
Kuchcik gotuje
wegańska pizzerka dyniowa-tofu 214okary łyżka mielonego ostropestu 2 łyżki tahini kawałek awokado garść szpinaku przyprawy: curry, słodka papryka, pieprz ziołowy, czarnuszka, chili, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory z oregano i chili WYKONANIE: dynię trzemy na małych oczkach, następnie blendujemy z tofu i okarą całość mieszamy z ostropestem, tahini i przyprawami ciasto przekładamy na papier do pieczenia- pieczemy w 190 stopniach przez
healthy dreams
Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 148Kurczaka w takim wydaniu robi moja mama. W towarzystwie szpinaku, nikt nie odmawia, każdy chce spróbować. Na ciepło lub na zimno, pochłania się go z wielkim apetytem. A jak to u mamy, dostałam porządną torbę prowiantu, w tym jeszcze załapałam się na taki zestaw w cieście francuskim :) Składnikiciasto francuskie2 piersi z kurczaka6 plasterków
Pink Envelope