ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:765/3191)

BABECZKI KINDER ORZECHOWE 361

tortowa 170 g.  esencja z wanilii kilka kropel (można pominąć) Krem: serek philadelphia, mascarpone lub homogenizowany naturalny 100-150 g.  nutella 3 łyżki ~~METODA~~ Ciasto: Miękkie masło ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem. Dodajemy jajka, esencję i mleko. Miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy stopniowo do ciasta. Czekoladę drobno siekamy i wraz z nutellą

Kuchnia Paulettes
Ciasto Czekoladowe Twix 221

coś słodkiego, ale sami do końca nie wiecie na co konkretnie, chcielibyście coś domowego a zarazem myślicie o „kupnym” batoniku – koniecznie wypróbujcie to oto ciasto. Ciasto czekoladowe Twix z karmelowym kremem, masą batoników twix, kruchych maślanych shortbread, górą popcornu zaspokoi Wasze kupki smakowe. A to wszystko zawarte w jednym kawałku ciasta. Koniecznie wypróbujcie. Ręczę, że będziecie zachwyceni   Biszkopt

Made By Mom And Son
CIASTO "CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ" 211

wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec w temp. ok. 180 stopni C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego sera białego półtłustego 1/2 szklanki cukru kryształu 200g masła 4 zółtka 2 budynie śmietankowe  1/2 szklanki mleka Masło roztopić(...)dodać ser wymieszany z cukrem i żółtkami. Zagotować, stale mieszając. W mleku roztrzepać budynie i wlać do gorącej masy serowej, cały czas mieszając. Lekko zagotować. Ciepłą masę rozłożyć na jednej części upieczonego ciasta i przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 199

widelcem połączyć w jednolitą masę. Przestać, gdy masa się połączy i nie będzie widać suchej mąki. Najlepiej zrobić to w kilku ruchach (muffinki nie lubią jak ciasto jest idealnie połączone na gładką masę). Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełniać je do 3/4 wysokości. Piec 18 minut w piekarniku nagrzanym do 210C (mini muffinki - normalnej wielkości - piec ok.20-25 minut

CookYourself
Czekoladowa tarta z wiśniami 163

wiśnie doskonale przełamują słodki smak czekolady a całość idealnie się komponuje i smakuje wyśmienicie. Składniki na foremkę 26cm Ciasto: - 200g mąki jaglanej (może być dowolna pszenna) -  80g masła -  50g cukru pudru - 1 żółtko (białko używamy do masy serowej) - duża łyżka śmietany 18% - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 250g serka mascarpone - 100g czekolady mlecznej - 200g śmietanki(...)ciasto zagniatamy szybko, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.  Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni. Wałkujemy ciasto najlepiej między foliami żeby się nie przyklejało do wałka i łatwej wyłożyło do foremki. Układamy na wysmarowanej formie, wyrównujemy boki, nakłuwamy spód widelcem. Pieczemy 15 minut po czym wyciągamy i studzimy

Wypieki Rene
Miodownik 156

gotujemy do uzyskania gęstej masy. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę. Do masła dodajemy wystudzoną kaszę manną.   Pierwszy placek smarujemy powidłami śliwkowymi. Kolejne placki przekładamy masą z kaszy mannej. Wierzch ciasta polewamy dowolną polewą. Smacznego

Pyszności Słodkości
Piernik długo dojrzewający, przygotowanie trzy i pół tygodnia wcześniej 218

połączyć. Odstawić do ostygnięcia. Żółtka z solą lekko ubić. Sodę rozmieszać w mleku i dodać do jajek. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać masę mleczną. Dodać ostudzoną masę z miodem, dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 3 tygodnie. Po trzech tygodniach ciasto podzielić na równe 3 części. Upiec wszystkie trzy części ciasta w takiej samej

Kuchnia Pokoleń
Proste ciasto bananowe z marchewką i wyniki konkursu 271

Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Wierzch: 6. Do serka dodać pastę waniliową, cukier puder, sok z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę wyłożyć na wierzch ostygniętego ciasta. Ozdobić połówkami orzechów. Udanych wypieków:)     Osoby wylosowane w konkursie (losowanie zrobiłam, używając strony internetowej Random.org, na której znajduje się generator liczb losowych

Mała Cukierenka
Szarlotka z orzechami 136

nałożenia na placek: 1 kg jabłek 20 dag cukru 1 łyżka cynamonu Wykonanie nałożenia na placek: Jabłka obrać, zetrzeć , usmażyć z cukrem i cynamonem. Wykonanie placka: Masę jabłkową wyłożyć na podpieczone ciasto z orzechami.  Posypać resztą orzechów z wiórkami kokosowymi , przykryć resztą ciasta i dopiec w temperaturze 170 stopni.  W międzyczasie ubić 4 białka na sztywno, dodać cukier

Tradycyjna Kuchnia
Babka czekoladowa 89

ubij z cukrami na puszystą masę. Dodaj do nich olej i wrzącą wodę. Mąkę wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do pozostałych składników. Masę połącz za pomocą miksera. Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą foremki i piecz ok.40 minut w temperaturze 180 stopni (ciasto wkładamy do zimnego piekarnika). Po wystudzeniu polukruj i udekoruj

Wielki apetyt
Uszka z kapustą i grzybami 194

pieprz przepis         Mąkę przesiewamy , robimy w niej dołek do którego wbijamy jajko i dolewamy około 3/4 szklanki gorącej wody i wyrabiamy ciasto które ma być elastyczne .             Kapustę drobno szatkujemy i lekko solimy.Wymoczone grzyby gotujemy . Na maśle smażymy drobno  posiekaną cebulę, dodajemy  kapustę z liśćmi(...)angielskim, ugotowane i pokrojone grzyby z wywarem i wszystko dusimy do miękkości . Nadzienie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Do lekko przestudzonego nadzienia  wbijamy surowe jajko , aby masa się nie rozpadała . Zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy i wycinamy kieliszkiem kółka, na środek kładziemy farsz, zlepiamy jak pierogi i łączymy razem oba brzegi. Uszka wrzucamy do wrzącej wody osolonej , wyjmujemy gdy wypłyną

Smakowite Dania
Marchwiowe muffiny z pomarańczą i białą polewą 199

ocieramy z niej skórkę, którą wraz ze startą marchewką dodajemy do masy z jajek i oleju. Mieszamy, a następnie dodajemy suche składniki i łączymy w jednolitą masę. Wcześniej przygotowane foremki napełniamy ciastem i pieczemy w temperaturze ok 200 stopni przez 30 min, do momentu, aż patyczek (np. do szaszłyków), jaki w nie wbijemy, będzie suchy. Po wyjęciu z piekarnika

Taste Of My Day
Ciasto kokosowe z owocami 176

ćwiartki. Białka ubijamy na pół sztywno ze szczyptą soli. Miksując stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy do momentu aż uzyskamy gęstą pianę.Dodajemy wiórka i owoce. Delikatnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na podpieczonym placku. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Anioły w kuchni
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 141

piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia i równo go rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 % C. Po ostudzeniu zrywamy ciasto z papieru i ponownie je na niego układamy. Biszkopt kroimy na równej szerokości paski. MASA - do miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą.  Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim(...)powstanie owalny tort. Tort wyrównujemy, rozprowadzamy resztę masy na wierzchu i bokach tortu. Trochę masy zostawiamy do dekoracji.  Orzechy prażymy na patelni, po ostudzeniu przekładamy do woreczka i ugniatamy aż pozbędziemy się z nich skórki. Część drobno mielimy.  Mielonymi orzechami posypujemy boki ciasta, na wierzchu robimy szprycą rozetki z kremu i układamy na nich po całym orzechu

Kulinarne Fantazje Marioli
Kremowe ciasto na roladzie z bananami 234

cukru. Gdy piana będzie dobrze ubita, dodać stopniowo po jednym żółtku, cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z ubitą masą. Dużą blachę o wymiarach 30x44 wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozprowadzić równomiernie na blasze. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 13 -15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem(...)bokach tortownicy. Na dno wyłożyć połowę masy budyniowej, na niej ułożyć obrane banany ściśle obok siebie, na nie wyłożyć pozostałą ilość masy budyniowej. Na masę budyniową równomiernie wyłożyć ubitą kremówkę. Wierzch udekorować startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej dzień przed podaniem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie