ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:627/3191)

Orzeszki z kremem kakaowym i waniliowym na mleku w proszku 219

puder do opr\u00f3szenia"],"name":"Orzeszki z kremem kakaowym i waniliowym na mleku w proszku","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Ciasto\r","Post\u0119pujemy tak jak w tym przepisie na orzeszki \r","\r","Krem\r","Mas\u0142o ucieramy z cukrem na puszyst\u0105 mas\u0119.\r","Dodajemy mleko w proszku i aromat.\r","Miksujemy.\r","Odk\u0142adamy(...)szkl. mleka w proszku 0,75 szkl. cukru 3-4 łyżki kakao kilka łyżek mleka Cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania Ciasto Postępujemy tak jak w tym przepisie na orzeszki Krem Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mleko w proszku i aromat. Miksujemy. Odkładamy połowę masy. Do drugiej połowy dodajemy kakao i 3-4 łyżki mleka jeśli masa

Mieszam w Garnku
Sernik jogurtowy pieczony. 242

najpierw wyłożyłam ją papierem do pieczenia) i wkładamy do lodówki. Drugą część ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Po około 30 minutach zabieramy się za przygotowanie nadzienia.      Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Białka ubijamy z solą na sztywna masę. Do sporej miski przekładamy kolejno jogurt, śmietanę, mąkę, cukry i miksujemy, do połączonej masy(...)białek i delikatnie mieszamy szpatułką lub rózgą, przekładamy na schłodzony spód. Wyjmujemy ciasto z zamrażarki i ścieramy na tarce o grubych oczkach wprost na masę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35-40 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie do wystudzenia, następnie chłodzimy je w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez noc. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i musem truskakowym 263

idealne na zbliżające się Walentynki, pod warunkiem, że macie jeszcze zachomikowane mrożone truskawki ;). U mnie coś tam jeszcze pozostało i pokusiłam się o zrobienie tego pysznego ciasta. Wyszło idealne, czekoladowy, wilgotny spód połączony masą budyniową z musem truskawkowym. Co ja Wam będę pisać, musicie po prostu spróbować i już :).   Ciasto: 1 szkl. mleka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka(...)śmietanę i mleko z czekoladą. Wsypujemy wszystkie suche składniki i krótko miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23,5x35 cm) i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C.    Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego 2 łyżki

Cynamonowe szczęście
Kopiec Kreta domowy 185

kakao i mieszam. Zostawiam do ostudzenia. Białka ubijam na sztywną pianę. W drugiej misce żółtka mieszam z mąką, cukrem waniliowym, proszkiem. Dodaję również zimną masę kakaową. Dalej łączę z pianą i miksuję na niskich obrotach. Ciasto wyszło mi bardzo gęste.Przekładam je do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiam do nagrzanego do piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około(...)się wszystkie zmieściły. Ubijam śmietankę z cukrem pudrem, dodaję do niej pokruszoną czekoladę (lub startą na grubej tarce) oraz przygotowaną żelatynę. Mieszam.  Masę układam na bananach formułując kopiec. Resztę ciasta kruszę i przyklepuję do śmietany, wstawiam do lodówki na całą noc, by śmietana stężała

Kuchnia co dnia
Sernik 174

zabraknąć, kiedy moja córka tak kocha kruszonki! :-) Bez zbędnych słów, zabieramy się do pieczenia! :-) SKŁADNIKI: ciasto: - 500 gram mąki pszennej - 250 gram masła - 1/2 szklanki cukru - 3 żółtka - 2 łyżki jogurtu naturalnego - 1 cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 1/2 szklanki cukru - 3 jajka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżki(...)lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągam jedną kulę, wykładam na blachę i podpiekam przez ok. 15 minut w temp. 170'C (termoobieg). Kiedy ciasto się studzi, ja zajmuję się masą serową. Miksuję jajka, dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy, ser, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną, roztopione masło. Przygotowaną masę wykładam na wystudzony spód. Przygotowuję pianę- miksuję białka, dodając stopniowo

Wielopokoleniowo
Kokosek 212

czekolady deserowej 125 g masła wiórki kokosowe do posypania  Wszystkie suche składniki wsypać do miski, dodać mokre i wszystko dokładnie wymieszać mikserem na jednolitą masę (powinna być lejąca) (fot.1). Po zmiksowaniu wlać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach 25x30 cm (fot.2) i piec około 35-40 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z piekarnika i odstawić(...)ilością mleka budyń. Ponownie zamieszać. Kiedy całość zgęstnieje zestawić masę z kuchenki do ostudzenia. Ostudzony placek przekroić na dwie warstwy i przełożyć go masą. Przygotować polewę. Rozpuścić czekolady i masło w kąpieli wodnej, wymieszać. Polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi (fot.3). Smacznego

Świat Ciasta
Pierogi z bobem czosnkiem i twarożkiem 187

olej, dodaj pokrojoną z drobną kosteczkę cebulkę, zeszklij. Do wysokiego naczynia wsyp obrany bób, dodaj podsmażoną cebulkę, obrany; przeciśnięty przez praskę czosnek, twaróg, zmiksuj blenderem na jednolitą masę, dopraw do smaku. Ciasto: Do miski wsyp mąkę, wbij jajko, dodaj szczyptę soli,olej, ciepłą wodę i wszystko dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto będzie już gładkie i elastyczne przykryj  ściereczką żeby się

Darcia w kuchni
Sernik z kokosem 267

szklanki cukru 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich 1/3 szklanki rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 opakowanie twarogu aksamitnego dr. Oetkera 250 g miękkiej margaryny 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki cukru wanilinowego aromat pomarańczowy Sernix (dodatek ulepszający do sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 100 g rodzynekMasa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 100 gram(...)Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta z piekarnika - najlepiej jak by wystygło przy lekko uchylonych drzwiczkach

Świat Ciasta
Sernik z makiem i brzoskwinią 244

żółtka 1/2 szklanki cukru kryształu 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy w lodówce ok. 15 minut.  Po schłodzeniu wykładamy do blachy wyłożonej papierem dopieczenia. Nakłuwamy widelcem. Masa makowa: puszka gotowej masy makowej z bakaliami Składniki na masę serową: 1 1/12 kg sera białego dwukrotnie zmielonego 5 żółtek(...)waniliowy Ser mieszamy z budyniem. Żółtka i jaja miksujemy z pudrem, dodajemy ser i stopniowo: olej, śmietanę, skórkę i cukier waniliowy miksując na gładką masę. Dodatkowo: brzoskwinie z puszki pokrojone w kawałki WYKONANIE:   ciasto kruche nakłuwamy widelcem i podpiekamy ok. 10 minut   wykładamy masę makową   wykładamy ½ masy serowej   wykładamy brzoskwinie   wykładamy ½ masy serowej   pieczemy

Domowe ciasta
Makowy keks różą nadziany 177

orzechy i mieszamy dokładnie. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy, wylewamy część ciasta. Pośrodku wykładamy spory pasek marmolady tak, aby pozostał ok. 1 cm ciasta dookoła, delikatnie rozsmarowujemy, wykładamy pozostałą część masy. Pieczemy w 180 st. C przez minimum godzinę, „do suchego patyczka”. Ostrożnie wyciągamy z foremki – ciasto łatwo pęka. Studzimy na kratce, kroimy gdy ostygnie

Kucharzyca
Ciasto smerfa 224

pory się udawało, mam nadzieje, że dobra passa będzie się mnie trzymać:) Na razie na pożegnanie przed wyjazdem proponuje pyszne ciasto jagodowe. Zdecydowanie jeden z lepszych moich wypieków. Mokre czekoladowe ciacho, dużo jagód i masa z kaszy mannej, dla mnie połączenie idealne. Jeśli dla was też to zostawiam przepis: Składniki na dużą  prostokątną blachę: ciasto: 200 g czekolady mlecznej(...)stopni.  Gdy ciasto się nam piecze możemy zrobić masę. Gotujemy budynie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przed dodaniem budyniu do mleka wsypujemy kasze manna. Gotową masę studzimy i wykładamy na ciasto. Następnie wysypujemy na wierzch borówki. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i gdy ostygnie zalewamy nimi ciasto i wkładamy do lodówki na około  2 godziny

ciastkarnia na kruchym spodzie
SERNIK GRYSIKOWY Z RODZYNKAMI 176

oryginalne wypieki !  SKŁADNIKI: MASA SEROWA: 1,5 kg sera białego  (ja użyłam 1 kg sera z wiaderka i 500 g sera białego wiejskiego zmielonego) 1 szkl. cukru 3-4 łyżki cukru waniliowego (w zależności jak słodki sernik lubicie) 1 szkl. Kaszy manny 250 g masła 8 jajek 2 garści rodzynek CIASTO KRUCHE 3 szklanki mąki pszennej (450g(...)mieszamy. Wsypujemy  przygotowane wcześniej rodzynki. Ponownie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 160 st. C. (góra-dół) Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.  Kruche ciasto ugniatamy dłońmi na dnie. Następnie wylewamy masę serową.  Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika. Po ok. 30-35 min. zwiększamy temperaturę do 180 st. C i pieczemy kolejne

Marcepanowa kuchnia
Jasny biszkopt 215

Biszkopt jest chyba jednym z najbardziej uniwersalnych ciast. Na jego podstawie można wyczarować cudowne torty, ciasta z owocami, czy z masą. Jego ogromną zaletą jest także to że jest bardzo prosty w wykonaniu i zawsze wychodzi. Szczerze powiedziawszy, przeglądając wiele przepisów na biszkoptowe ciasto czasami zastanawiam się dlaczego ludzie komplikują taki prosty przepis:) Główną zasada przy pieczeniu biszkopta jest taka(...)najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Biszkopt z 4 jajek powinien być gotowy po około 15 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Możemy go użyć do tortu lub posmarować masą ułożyć owoce i zaleć galaretką. Jest prosty i pyszny

PatiGotuje
Ciasto dyniowe z makiem 188

podobnie jak ciastka mumie . Ciasto z dynią i makiem Składniki: Prostokątna foremka 20 cm x 35 cm 250 g pszennej mąki 250 g cukru 1½ łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki utartej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 150 g masła, roztopionego 2 jajka 300 g puree z dyni 350 g masy makowej, może być gotowa(...)gałką muszkatołową. Dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia i napełnij masą. Rozprowadź równomiernie. Zmiksuj białka i wymieszaj z masą makową. Wyłóż masę makową na wierzch ciasta i rozprowadź równomiernie. Wstaw do nagrzanego na 180ºC piekarnika i piecz ciasto przez 45 – 50 minut. Wyjmij i ostudź. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i polej nią

codojedzenia
Puszysty biszkopt gryczany 189

sztywno. Żółtka ucieramy z erytrolem. Do masy z żółtek dodajemy mąkę i cały czas ucieramy. Dodajemy esencję lub sok z pomarańczy i otartą skórkę. Delikatnie łączymy masę z ubitym białkiem. Ciasto wylewamy do formy, małej keksówki, ok. 20-25 cm długości. Pieczemy 30 minut w temp

Kucharzyca
Obłędnie kremowe ciasto kokosowe z białą czekoladą, a la raffaello 827

szklanka mąki Ciasto : robiłam z tego przepisu tylko zamiast orzechów dodałam kakao - klik   Przygotowanie :  Do miski wlewamy śmietankę, mleczko kokosowe, białą czekoladą i ok 1/2 szklanki mleka gotujemy na małym ogniu (lub lepiej w kąpieli wodnej) aż do rozpuszczenia czekolady, następnie mieszamy mąkę ziemniaczaną z zimnym mlekiem ok (1/3 kubka) i dodajemy do masy śmietankowo kokosowej i mieszamy(...)jest za mało gęsta można rozrobić dodatkową porcję mąki z mlekiem i dodać do masy, należy jednak brać pod uwagę, że masa dodatkowo trochę zgęstnieje jak ostygnie. Masę wylewamy na upieczone ciasto i odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Smacznego

zdrowa vege kuchnia

Proponowane wyszukiwania