ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1993/3191)

pyszny,aksamitny sernik pieczony czarno-biały na cieście kruchym... 186

rozwałkować, w formach ponakłuwać widelcem, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasta podpiec 15 minut i trochę wystudzić żółtka, cukier, aromat waniliowy mikserem utrzeć do białości, dodać zblendowany twaróg, połączyć mikserem składniki, wsypać mąkę ziemniaczaną, śmietanę w proszku, kaszę manną i połączyć składniki masę podzielić na dwie nierówne części, do mniejszej wsypać kakao i mikserem wyrobić, pianę

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta tahini 172

jakiś czas zbieramy szpatułką ziarna sezamu ze ścianek i ponownie miksujemy. Jeżeli masa jest zbyt sucha, to miksując można dodać 1 – 2 łyżki oleju sezamowego. Gotową pastę przekładamy do słoiczka i zamykamy. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Pasta tahini może być używana do sosów, ciast, deserów, kanapek… i nie tylko. Sezam jest także głównym składnikiem słodkości. Te najbardziej znane

mojewypiekiinietylko
Tort bezowy pyszny i prosty w zrobieniu, przepis 244

maliny i tak też postępujemy z ostatnim blatem. Ostatni blat smarujemy masą i dekorujemy malinami.  Uff, gotowe ! Uwaga ! Tort jest pyszny i szybko znika :)  Inne przepisy na pyszne słodkości: Torcik z mascarpone i bezą prosty przepis ! Tort Pavlova boski deser Pleśniak z rabarbarem – ciasto przepyszne Tort bezowy pyszny i prosty w zrobieniu, przepis

Kuchnia na wzgórzu
Ekologiczne napoje roślinne i kremy Amandin! 140

soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia małe jajko ekologiczna horchata do rozrzedzenia masy  (lub inny roślinny napój) olej kokosowy do natłuszczenia patelni Serek wiedeński i krem zmiksować z jajkiem, ekstraktem i syropem,  dodać obie mąki, sól i proszek do pieczenia.  Dodać tyle horchaty, by ciasto było gęste, ale swobodnie spływało z łyżki. Ciasto przelać do rozgrzanej

Poranek na słodko
Pączki z marmoladą z lukrem i skórką pomarańczową 207

wbijamy 6 ż ółtek ubi jamy je na g ł adk ą masę,   dodajemy  wyrośnięte dro ż d ż e , wódkę jak i mąkę z solą - wyrobimy a ż składniki się połączą. N astępnie wl ewamy masło i wyrabia my do uzyskania gładkie go ciasta (ciasto nie może być t ę gie mo ż e si ę lekko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 156

odciśnięte liście szpinaku miksujemy z cukrem, jajkiem, olejem, mlekiem i bananem. Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Łączymy do połączenia składników.  W formie na muffinki układamy papilotki i napełniamy je do połowy. Dajemy po pół łyżeczki nutelli i ponownie przykrywamy ciastem szpinakowym.  Muffinki pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 25 minut

Kuchnia w czekoladzie
Placuszki na bazie soku z jabłek i granatu 135

Wszystko razem dokładnie mieszamy łyżką. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Tak przygotowaną masę na placuszki odstawiamy na około 5 minut. Rozgrzewamy mocno patelnię, tuż przed smażeniem zmniejszamy płomień na minimalny. Patelnię przed pierwszym smażeniem można delikatnie spryskać olejem. Na patelnię wykładamy stołową łyżką porcje ciasta (1 placuszek = 1 łyżka stołowa). Placuszki smażymy na małym ogniu z obu stron

Słodkie okruszki
Szybka tarta ze szpinakiem i wędzoną szynką 260

średnicy). Pamiętamy o brzegach, powinny być około 3 cm wysokie. Na ciasto równomiernie rozkładamy przygotowany przed chwilą farsz. Pozostałe mleko (125 ml), jajka i skrobię razem dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Należy uważać z solą, ponieważ szynka często jest bardzo słona. Uzyskaną masę wylewamy równomiernie na tartę. Posypujemy serem i pieczemy w temperaturze 200’C (termoobieg

KasiaiKrzysiu.pl
Placki z cukinii bez mąki (z serem i płatkami owsianymi) 205

oczkach, ser tak samo, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę i doprawić do smaku. Placki smażyć (na średnim ogniu) z obu stron na rumiano. (W międzyczasie - w misce będzie wytwarzał się sok z cukinii, więc na patelnię należy wykładać gęste porcje ciasta, a sok zlać.) Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym. (*) Użyłam oleju rzepakowego

Di gotuje
Placki ziemniaczane z ziarnami 212

nich przeznaczonej. Możemy również posłużyć się robotem kuchennym z możliwością tarcia warzyw. Do masy ziemniaczanej dodajemy drobniutko posiekana cebulę (możemy ją również zetrzeć), jajko, mąkę, uprażone na małym ogniu bez tłuszczu ziarna i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy porcję ciasta i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.  Podajemy ze śmietaną, gulaszem

Kuchnia w czekoladzie
TARTA FRANCUSKA Z GRZYBAMI, KASZĄ I SOSEM ŚMIETANOWO-SEROWYM Z ZIOŁAMI 145

pieprzem ,papryką oraz posiekaną natką pietruszki. Przestudzony farsz wykładamy na podpieczony spód z ciasta francuskiego. Jajka roztrzepujemy ze śmietana , solimy, pieprzymy, dodajemy tymianek i wylewamy na tartę, Wierzch przykrywamy pokrojonym w plasterki serem camembert. Zapiekamy w 170C przez ok. 25 minut – do zarumienienia i zapieczenia masy serowo-śmietanowej. Zajadamy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Czerwone babeczki waniliowe - muffinki walentynkowe 157

tylko do połączenia składników, ciasto powinno być trochę grudkowate.  Foremki natłuszczamy, nakładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy partiami mascarpone. Na ostudzonych babeczkach robimy kleks z masy, ozdabiamy startą czekoladą i wiśnią

Gotowanie i blogowanie
Energetyczne placki śniadaniowe 133

minut.  3. Dodajemy gęstą zawiesinę do ciasta i całość mieszamy. Ciasto powinno mieć lekko, ale tylko lekko, pływająca konsystencję. Jeśli tak nie jest dodajmy 1 łyżkę mąki, jeśli klei się za bardzo, rozrzedźmy je wodą.  4. Rozgrzewamy olej na patelni i z masy formujemy placki, smażymy do mocnego zarumienienia się z każdej strony. Smacznego! :)   Maugo

Bananowe Pole
Pyszne tarteletki z nadzieniem z kokosa, riccotty i limonki 139

łącząc masło z mąką, następnie dodać jajko i uformować gładką kulę, następnie odrywając ciasto wyłożyć nim foremki na babeczki (ja użyłam takich silikonowych) , piec ok 20 minut (aż zaczną się lekko rumienić) ,  w tym czasie przygotować krem, wymieszać ricottę z wiórkami limonką i miodem, jeśli masa wydaje wam się za gęsta można dodać jogurtu naturalnego  Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Piernikowe tiramisu 142

Wykonanie: Piernik kroimy na plastry grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę (ciasto można także pokruszyć). Do 1/2 szklanki gorącej wody wsypujemy kawę, mieszamy i studzimy. Do wystudzonego naparu dodajemy łyżkę likieru migdałowego Amaretto. Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder ubijamy krótko mikserem. Masa powinna być gęsta. Przygotowujemy pucharki/szklanki/kieliszki. Na dno każdego z nich wsypujemy trochę rozdrobnionego piernika

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania