ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:186/3191)

Sernik malinowo-jeżynowy 173

Sernik malinowo-jeżynowy Składniki : Spód ciasta herbatniki kakaowe - 200 g masło - 120 g Masa serowa : ser chudy - 320 g śmietanka 36% - 0,5 l mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l cukier kryształ - 0,5 szkl galaretki cytrynowe - 2 opak woda gotowana do galaretek - 1 szkl żelatyna - 2 łyżeczki woda do żelatyny - 5 łyżek Dodatkowo : jeżyny - 130 g maliny na wierzch(...)zimną kremówkę, ubić. Następnie cały czas ubijając dodawać po jednej łyżce galaretki. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać zmiksowane jeżyny, dokładnie wymieszać. Przełożenie ciasta: Na spód ciasta wylać masę jeżynową, odstawić do stężenia. Następnie wylać masę cytrynową, schłodzić w lodówce. Wierzch sernika udekorować malinami i listkami mięty. Czekoladę rozpuścić, polać nią sernik. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
Krówka bez pieczenia 1436

Nigdy nie odmówię sobie ciasta z dodatkiem masy krówkowej:))) Moi chłopcy też bardzo lubią ciasta z jej dodatkiem, dlatego dość często przygotowuję desery z dodatkiem masy krówkowej. Tym razem zrobiłam szybką Krówkę na zimno. Tutaj znajdziecie przepis na krówkę z pieczonym spodem. Ciasto dietetyczne nie jest, co mi to kompletnie nie przeszkadza;)) Za to jest przepyszne!!! I jak zwykle, ciasta(...)herbatników. Polewa:  100g masy krówkowej Helio o smaku orzechowym ,  2 łyżki masła,  2 łyżki mleka,  ok. 100g orzechów włoskich. Masę krówkową podgrzać wraz z masłem i mlekiem. Przestudzić i rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto przechowywać w lodówce.   Źródło:  Smakołyki Bereniki

Z miłości do słodkości
Ciasto drożdżowe z jabłkami 118

cukier, sól, mleko, żółtka i wyrośnięte drożdże. Zagnieść ciasto. Zrobić kulkę i odstawić do wyrośnięcia. Blachę 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na dno blaszki i poczekać aż ponownie wyrośnie. W tym czasie zrobić masę jabłkową. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cukier i smażyć na wolnym ogniu(...)odparowania soku. Mleko zagotować i wlać rozrobiony w części mleka budyń. Ugotowany gęsty budyń wymieszać z jabłkami. (zmiksowałam.) Białko ubić i delikatnie wymieszać z masą jabłkowo-budyniową. Wyłożyć masę na ciasto. Beza Białko ubić z cukrem i wyłożyć na masę jabłkowo-budyniową. Kruszonka. Wszystkie składniki rozgniatać w palcach tworząc kruszonkę. Posypać całość ciasta. Wstawić do piekarnika i piec

O kuchni z uczuciem
Ciasto Magnolia 983

proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję barwnik spożywczy. Ubijam. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 35 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Poncz: Wodę mieszam z rumem oraz sokiem z cytryny. Ponczem nasączam upieczony biszkopt. 3. Masa ananasowa: Ananasa razem z syropem miksuję blenderem na jednolity mus. Mus przelewam(...)się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję budyń. Dokładnie ucieram. Wlewam advocat . Ucieram. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję. 5. Na masie advocatowej układam biszkopty. Białą czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodą. Dodaję mleko. Mieszam do uzyskania jednolitej masy. Rozpuszczoną czekoladą robię

Tradycyjna kuchnia Kasi
sernikowa tarta z wiśniami 146

łyżki cukru waniliowego, jednego jajka i szczypty soli wyrabiamy ciasto (na początku nożem a później w rękach), tak długo, aż wszystkie składniki nie połączą się w jednorodną masę. Następnie z ciasta formujemy kulę i wstawiamy ją w chłodne miejsce na 30-40 minut. Wyjęte z lodówki ciasto wałkujemy na płat, nieco większy od formy w której będziemy je piekli(...)usuwamy pestki, wkładamy je do niewielkiego rondla, dodajemy 2 łyżki cukru i gotujemy 3-5 minut, następnie wyjmujemy z rondla 2/3 owoców( dość dokładnie je odsączając). Na przestudzone ciasto wylewamy serową masę, na wierzch układamy wyjęte z rondla owoce wiśni,  zagłębiając  je następnie w twarogowej masie. Całość wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Łyżeczkę

Miód i pieprz
tarta sernikowa z wiśniami 118

łyżki cukru waniliowego, jednego jajka i szczypty soli wyrabiamy ciasto (na początku nożem a później w rękach), tak długo, aż wszystkie składniki nie połączą się w jednorodną masę. Następnie z ciasta formujemy kulę i wstawiamy ją w chłodne miejsce na 30-40 minut. Wyjęte z lodówki ciasto wałkujemy na płat, nieco większy od formy w której będziemy je piekli(...)usuwamy pestki, wkładamy je do niewielkiego rondla, dodajemy 2 łyżki cukru i gotujemy 3-5 minut, następnie wyjmujemy z rondla 2/3 owoców( dość dokładnie je odsączając). Na przestudzone ciasto wylewamy serową masę, na wierzch układamy wyjęte z rondla owoce wiśni,  zagłębiając  je następnie w twarogowej masie. Całość wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Łyżeczkę

Miód i pieprz
Pyszny sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 176

Sekretem są dobrej jakości twaróg i sprawdzony przepis, który prezentuję poniżej. SKŁADNIKI (na formę 28cm) Ciasto: 1/2 kostki margaryny ok. 200 g mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka śmietany (lub 1 łyżka wody) Masa serowa: 1 kg mielonego sera 150 g masła 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 1 opakowanie cukru(...)temperaturze pokojowej, aby zmiękło.  Do sera dodajemy miękkie masło, cukier, cukier waniliowy, budyń, jajka i całość miksujemy. Następnie łączymy masę z rodzynkami. Na podpieczone ciasto wykładamy masę serową. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około

Zofiana
Ciasto krówka na krakersach 196

Krówka na krakersach to szybkie i łatwe ciasto bez pieczenia. Słodka masa krówkowa rewelacyjnie komponuje się ze słonymi krakersami.   Składniki: około 200 g krakersów litr mleka 3 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru puszka (400 g) masy krówkowej 100 g masła Przygotowanie W szklance mleka rozpuszczamy budynie. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy powoli rozpuszczony(...)puszystą masę. Spód formy (moja ma wymiary ok 24x24cm) wykładamy krakersami. Na nich rozsmarowujemy połowę masy, którą następnie przykrywamy krakersami. Czynność powtarzamy. Wierz krakersów smarujemy wcześniej odłożoną masą krówkową. Ciasto odkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. [caption id="attachment_7120" align="aligncenter" width="1024"] krówka na krakersach[/caption] Artykuł Ciasto krówka na krakersach pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Czekoladowo-orzechowa "baba" 155

Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka ubić z cukrem ok.10 min na puszystą masę. Mąkę i kakao przesiać, dodać połowę do ubitych jajek i delikatnie wymiesza. Wlać roztopione i wystudzone masło, wsypać resztę mąki z kakao i delikatnie, dokładnie wymieszać. Wlać do formy(...)Całość zagotować, zestawić dodać mannę, wymieszać i zostawić do przestygnięcia. Wlać rum i wymieszać. Ułożyć w formie pierwszy płat ciasta, wyłożyć na niego ok. 1/3 jeszcze ciepłej masy, rozsmarować, ułożyć drugi płat ciasta, lekko docisnąć, wyłożyć resztę masy, rozsmarować, przykryć ostatnim płatem, docisnąć i odstawić do całkowitego wystygnięcia na ok. 1 godzinę.Wyjąć ciasto z formy, ciemną czekoladę rozpuścić

Mix smaku
Ciasto kapitańskie 33009

jeden błąd, którym sobie trochę utrudniłam więc was przestrzegam: nałożyłam masę potem biszkopty i na biszkopty dałam kakao. Przez co bardzo ciężko było mi rozsmarować pozostałą warstwę masy, ale jakoś się udało. Ciasto powinno spędzić min 12 godzin w lodówce. Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to około 400 kcal Pyszne ciasto do kawy Biszkopt – masa ajerkoniakowa – biszkopty(...)nasączone w kawie oraz kakao- masa ajerkoniakowa – i bita śmietana Pyszne ciasto na bazie likieru jajecznego Ciasto kapitańskie Smacznego!!! Źródło przepisu: blog Zjem to!     Zapisz

Relaxtime
Chrupiący galaretkowiec z truskawkami 462

Ciasto o trzech smakach i konsystencjach - twarda, chrupiąca masa czekoladowo-wafelkowa, aksamitny krem śmietankowy i galaretka z truskawkami. Ciasto bardzo sycące i łatwe w przygotowaniu. Pomysł na poniższe ciasto zaczerpnęłam z książki Cukiernia Lidla Pawła Małeckiego.   Składniki na blachę o średnicy 24 cm: spód czekoladowy 300 g czekolady z orzeszkami i masą wafelkową 250 g wafelków o smaku kakaowym(...)koniec do masy dodać pokruszone wafelki (można je zmielić za pomocą blendera). Całość wymieszać. Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać na to masę czekoladową. Spód ciasta umieścić na 30 minut w lodówce. W międzyczasie galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzącej wody. Ostudzić ją. Schłodzoną śmietanę ubić na dosyć

Ugotować
Sernik z masą makową i wiśniami 184

Dziś zapraszam Was na pyszny i naprawdę prosty w przygotowaniu sernik z masą makową i wiśniami . Idealny na świąteczny stół. My go uwielbiamy Spróbujcie i Wy. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu i myślę, że każdy sobie(...)spokojnie poradzi z przepisem. Może zagości u Was na święta? Do przygotowania sernika z makiem i wiśniami użyłam sera z wiaderka Wieluń Mój Ulubiony. Polecam! Do tego typu ciast polecam masę makową Helio Składniki: (na tortownicę 24 cm) 0,5 kg sera z wiaderka – polecam Wieluń Mój Ulubiony* 125 g miękkiego masła niespełna szklanka cukru (około 4/5 szklanki

Słodkie okruszki
Pijana kukułka 259

Kolejna propozycja ciasta idealnego na Wielkanocny stół. Do jego wykonania zainspirowała mnie masa krówkowa kukułka , którą dostałam od firmy Helio. W smaku przypomina cukierki kukułki, które mi osobiście przypominają dzieciństwo. Jeden taki osobnik po spróbowaniu chciał mi ją wyjeść z puszki, ale dzielnie ją obroniłam i znalazła się w cieście. Idealnie skomponowała się z bitą śmietaną, lekkim czekoladowym biszkoptem(...)następnie wykładamy 2/3 śmietany. Biszkopty moczymy w ponczu i układamy równą warstwą na śmietanie. Na biszkoptach rozsmarowujemy masę kukułkową  i przykrywamy druga częścią biszkoptu. Na jego wierzchu rozsmarowujemy pozostałą śmietanę i polewamy polewą. Przechowujemy w lodówce. Moim zdaniem ciasto było najlepsze na 3 dzień, kiedy smaki już się ładnie przegryzły

Cynamonowe szczęście
Aranygaluska – Złote Galuszki z Orzechami 122

będzie gładkie całkowicie . Odstawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut. Blachę smarujemy cienką warstwą tłuszczu (margaryną lub olejem). Mieszamy wszystkie ze sobą składniki do uzyskania jednolitej masy. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkować na dwa centymetry grubości. Wykrajamy szklanką (lub czymś okrągłym) kółka z ciasta w przybliżeniu na równe części . Zanurzamy każde z osobna raz w roztopionym maśle(...)miski wsypujemy mąke, wbijamy żółtka i wlewamy trochę mleka z 750 ml., dokładnie wszystko mieszamy. Mleko zagotowujemy razem z wanilio i rumem a gdy jest gotowe dodajemy mas ę i chwilę gotujemy. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 ˚C piekarnika i pieczemy 35-40 minut. Podawać gorące polane polewą waniliową. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym kliknij

Smaczne Potrawy
Orzechowiec ciasto idealne na święta 215

Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście się na świąteczne ciasto mam dla Was idealną propozycje. Miodowe placki, kawowa masa i orzechy - proste i pyszne. Ciasto: 3 3/4 szklanki mąki 2 jajka + 1 żółtko 1 szkl cukru 2 łyżki miodu 20 dag margaryny lub masła 2 płaskie łyżeczki sody 2 łyżki mleka Sodę rozpuścić w mleku, dodać resztę składników i zagnieść. Ciasto podzielić(...)części i rozwałkować (ja używam blaszki 35x23 cm). Jeśli ciasto klei się do rąk należy dodać jeszcze trochę mąki. Placki pieczemy w 180 st. C przez ok 10 minut. Należy pamiętać by na jeden z placków przed pieczeniem wyłożyć masę orzechową. Warstwa orzechowa: 30 dag grubo posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 1/2 margaryny Margarynę , cukier

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania