ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1856/3191)

Ptasie mleczko 367

Ciasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Gotować do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Pozostawić(...)masy dodać chłodne mleko oraz pianę z białek. Wszystko wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z kakao. Do naczynia wylać najpierw warstwę jasną, później ciemną. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić na chwilę aż zacznie lekko tężeć. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone owoce. Zalać galaretką i wstawić do lodówki

Bullio
babka kokosowa 160

parze (naczynie ze składnikami umieszczamy na garnku z gotującą się wodą). Gdy masa podwoi swoją objętość i będzie puszysta ściągamy z garnka. Dodajemy stopniowo wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Następnie dodajemy masło oraz wiórka kokosowe i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do dużej, natłuszczonej formy na babkę lub tortownicy z kominem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
ciasteczka czekoladowe 165

gorzkiej czekolady 90 g mlecznej czekolady PRZYGOTOWANIE Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko, a następnie wszystkie suche składniki i wszystko wymieszać mikserem tak, by składniki się połączyły. Na koniec dodać drobno posiekaną czekoladę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać uformowane z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Ciastka układać w dużych odległościach od siebie, ponieważ znacznie rozpływają

zabawa smakiem
Sernik cytrusowy - bardzo szybki 120

cytryny sok z jednej cytryny  Ser miksujemy z jajkami oraz cukrem na gładką masę (około 10 minut miksowania). Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, pomelo, skórkę z pomarańczy, sok oraz skórkę z cytryny i miksujemy przez 3 minuty. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto sernikowe i energicznie uderzamy blaszką o deskę kuchenną - ciasto sernikowe ładnie się ułoży.  Ciasto

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowe ciasto z wiśniami, pachnące rumem 170

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Czekoladowe, wilgotne ciasto z dodatkiem wiśni, pachnące rumem.Uważam, że najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu. Składniki: 125g masła lub margaryny do pieczenia 3 jajka (białka osobno) 1 i 3/4 szklanki mąki(...)chwilkę razem gotować na małym ogniu . Odstawić aby masa wystygła. Do wystudzonej masy dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Do tego dodać dżem, olejek oraz   na koniec wmieszać już ręcznie pianę z ubitych białek. Całość mieszać krótko, tylko do połączenia się składników. Ciasto piekłam w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia  50minut w 180 stopniach

W garach u Gosi
KEKS Z AJERKONIAKIEM 171

Keks to pyszne ciasto typowo Bożonarodzeniowe, przypominające babkę. Zawiera dużo suszonych owoców, jest pyszne i pachnące a można je upiec kilka dni wcześniej.                                                                     SKŁADNIKI(...)wlewamy ajerkoniak oraz mleko, miksujemy. W międzyczasie piekarnik rozgrzewamy na 180 % C. Do naszej masy wsypujemy make wymieszaną z sodą i proszkiem, miksujemy. Na koniec wsypujemy bakalie i mieszamy łyżką aż składniki się połączą. Keksówkę o wymiarach 12/35 wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy równomiernie ciasto.  Keks pieczemy 1 godzinę.  Po upieczeniu i całkowitym ostudzeniu, ciasto zawijamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Malinowa chmurka 261

Ciasto, które uwodzi smakiem. Idealne połączenie smaków: kwaskowate maliny,  kruchy spód, słodka i chrupiąca beza, lekki krem z kremówki i mascarpone. A całość dopełniają płatki migdałowe. Musicie spróbować! Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, orzeźwiające. Idealne na lato. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Malinowa chmurka Składniki na blaszkę Na kruchy spód: 150g mąki pszennej 100g masła 3 żółtka(...)szklankach wrzącej wody 300g malin Na masę śmietankową: 400ml kremówki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii Na bezę: 3 białka 150g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej garść płatków migdałowych Wykonanie: Wszystkie składniki zagniatamy w gładkie ciasto, ciasto owijamy folią i schładzamy godzinę. Następnie ciasto rozwałkowujemy na wielkość dna blaszki

Smak mojej kuchni
Tort z kremem jogurtowym i borówkami, jeżynami 338

Dodać aromat, wymieszać. 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać ją na wierzch jajecznej masy. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). 4. Dwie tortownice o średnicy 21-22cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej przełożyć 1/3 ciasta, a do drugiej przełożyć resztę ciasta, wyrównać. Blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około

Mała Cukierenka
Paszteciki krucho drożdżowe 173

majeranek, papryka słodka Wykonanie: 1. Mąkę przesiać do miski, dodajemy pokruszone drożdże, śmietanę lub crème fraiche, jajko sól oraz masło. 2. Łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. 3. Wyrobione ciasto przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki od 1,5 do 2 godzin. 4. Przygotowujemy farsze. Pieczarkami dokładnie oczyszczamy całe 500 g potrzebne na 2 farsze, kroimy w kosteczkę(...)Ugotowaną soczewicę przekładamy do miksera dodajemy 1 część pieczarek, dodajemy przyprawy i miksujemy na masę. Dodajemy również olej czosnkowy około 1 – 2 łyżek. 8. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dodajemy drugą część pieczarek, doprawiamy ewentualnie jeszcze solą, pieprzem dodajemy majeranku i papryki słodkiej. 9. Kiedy ciasto już odpocznie swoje, wykładamy je na stolnicę i zagniatamy i dzielimy na mniejsze części, każdą

Mój pomysł na
Paszteciki krucho drożdżowe 157

majeranek, papryka słodka Wykonanie: 1. Mąkę przesiać do miski, dodajemy pokruszone drożdże, śmietanę lub crème fraiche, jajko sól oraz masło. 2. Łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. 3. Wyrobione ciasto przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki od 1,5 do 2 godzin. 4. Przygotowujemy farsze. Pieczarkami dokładnie oczyszczamy całe 500 g potrzebne na 2 farsze, kroimy w kosteczkę(...)Ugotowaną soczewicę przekładamy do miksera dodajemy 1 część pieczarek, dodajemy przyprawy i miksujemy na masę. Dodajemy również olej czosnkowy około 1 – 2 łyżek. 8. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dodajemy drugą część pieczarek, doprawiamy ewentualnie jeszcze solą, pieprzem dodajemy majeranku i papryki słodkiej. 9. Kiedy ciasto już odpocznie swoje, wykładamy je na stolnicę i zagniatamy i dzielimy na mniejsze części, każdą

Mój pomysł na
Ciasto kinder country bez pieczenia 588

razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciasto (deser), bez pieczenia „Kinder country”. Ciasto jest bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i powinno każdemu smakować, dzieciom jak i dorosłym :). Do przygotowania ciasta będziemy potrzebowali: Użyłam foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm propozycja na I spód: 1 szklanka (250 ml) płatków śniadaniowych „Kangus” (około 40 g) 1 szklanka (250 ml) ryżu(...)śmietanki 30% lub 36% propozycja na II spód: herbatniki propozycja na III spód: wafle tortowe 1-2 szt. 100 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30% lub 36% na masę: 2 szklanki (250 ml) płatków śniadaniowych „Kangus” (około 80 g) 1 szklanka (250 ml) ryżu preparowanego (około 25 g) 200 g delikatnego serka twarogowego (np. President ) 250 g mascarpone

Uwaga Babcia Gotuje
Chleb pomidorowy z pieprzem marynowanym 131

drożdżowego dodane. Ciasto zabarwione, na dwa chlebki podzielone i po wyrośnięciu upieczone. Tylko ciasto wyrabiać, piec i zajadać. Składniki: 6 00 g mąki pszennej typ. 550, 25 g świeżych drożdży, 1 płaska łyżeczka cukru, 2 płaskie łyżeczki soli (do smaku), 350 ml ciepłej wody, 150 g (masa bez oleju)suszonych pomidorów z pieprzem marynowanym w oleju z ziołami ( 1 słoik(...)miksujemy suszone pomidory razem z   pieprzem i 2 łyżkami oleju. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy zmiksowane pomidory, sól i całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy świeżo przesianą mąkę i wyrabiamy ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt klejące dodajemy niewielką ilość mąki. Ciasto powinno być miękkie i gładkie. Dzielimy na dwie części, formułujemy podłużne chlebki i układamy na blasze podsypanej mąką. Ciasto

Moniki Smakołyki
Świąteczne brownie / Christmas brownie 141

przyprawę piernikową i kakao zmiksuj do połączenia się składników. Na koniec wmieszaj posiekaną mleczna czekoladę. Wyłóż masę do przygotowanej blaszki, włóż do piekarnika i piecz przez 25-30 minut, lub do momentu, aż brzegi się zetną a do drewnianego patyczka włożonego w środek ciasta będą przyczepione tylko wilgotne okruchy a nie surowe ciasto. Po wyjęciu z piekarnika odstaw do ostygnięcia

karmelowy

Proponowane wyszukiwania