ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1704/3191)

Ricottowy czekoladowiec z sosem z mango, pomarańczy i mięty 148

Aksamitne, serowe ciasto z chrupiącymi orzechami z dodatkiem orzeźwiającego sosu na bazie mango i pomarańczy to to, co tygryski lubią najbardziej :) Ciasto: 200 g mąki 180 g cukru pół szklaki kakao 250 g ricotty 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli espresso 4 jajka laska wanilii szklanka orzechów Polewa: 2 łyżki masła łyżka żelatyny 3 łyżki kakao(...)kakao mieszamy ze sobą. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, ricottę, wanilię i zaparzone espresso. Dosypujemy porcjami suche składniki, cały czas miksując. Do masy dodajemy ulubione orzechy i łyżką delikatnie łączymy je ze sobą. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez godzinę.       Przygotowujemy polewę: w garnuszku podgrzewamy masło, po chwili dodajemy cukier i kakao

sama złodycz
Chlebek bananowy 139

gładką masę. Masło rozpuścić, przestudzić. Do masy bananowej  dodać jajka, mleko, ekstrakt i ostudzone masło, wymieszać na jednolitą masę. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, proszek, cynamon. Połączyć składniki suche z mokrymi, szybko zmiksować do połączenia składników. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (lub silikonowej, jak ja zrobiłam) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

Cakes By Kejt
Muffinki jabłkowe z kruszonką 143

szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Jajka ubić z cukrem na jasną masę. Powoli wlać olej. Do osobnej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, dodać przyprawy.  Do ubitych jajek, dodać jabłka oraz suche składniki. Wymieszać łyżką.  Foremki wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.  Przygotować kruszonkę: Zimne masło rozmieszać palcami z mąką i cukrem. Posypać kruszonką muffinki

Moja Galeria Smaku
Lody jogurtowo-śmietankowe z truskawkami 128

łyżki lub noża robimy zawijasy, tak by rozprowadzić zmiksowane owoce *** *** Następnie na wierzch przekładamy resztę masy i powtarzamy czynność z musem truskawkowym *** *** Pojemnik przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalki na 3-4 godziny *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI

Blog z Apetytem
Zebra :) 152

Mamy... Wracając dzisiaj do domu ujrzałam na stole piękne, kolorowe ciasto. Pierwszy raz miałam okazję go spróbować. Bardzo proste do zrobienia i szybkie do zjedzenia :) Mama się postarała :) Składniki: - 5 dużych jajek - 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej - szklanka wody gazowanej - 1/3 szklanki oleju - 0,5 szklanki mleka - 2  łyżeczki proszku do pieczenia - cukier waniliowy - 2 łyżki kakao(...)szklanka cukru) Jajka miksujemy ze słodzidłem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz kakao! Kiedy masa nabierze gładkiej konsystencji dzielimy ją na dwie części, i do jednej dodajemy 2 łyżki kakao. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlewać na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Do nagrzanego piekarnika, ustawionego na 180 stopni wkładamy ciasto i pieczemy

Zdrowie na języku :P
Sernik na zimno z brzoskwiniami 168

proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaćWylać ciasto do tortownicy(24 cm),z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temp.180 stopni około 20 min.Wyjąć z formy, zdjąć papier i wystudzić na kratce.masaNamoczyć żelatynę w niewielkiej ilości wody, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej.Mascarpone, serek śmietankowy, cukier puder i zmiksować na puszystą masę.Dodać do masy 6 łyżek syropu brzoskwiniowego

Mix smaku
CIASTO SALCESON Z JABŁKAMI 137

misce wymieszać przesiane przez sitko kakao, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać po kolei porcjami na zmianę raz sypkie składniki raz olej, ciągle mieszając. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dowolnej wielkości kawałki, dodać do wymieszanego ciasta, wymieszać łyżką drewnianą. Blachę ( u mnie tortownica o średnicy

Zrób to smacznie
Figi raz jeszcze. W duecie z malinami 152

Ciasto nie tylko bajecznie smakuje, ale też pięknie wygląda. Naprawdę, z przyjemnością się na nie patrzy. Śmiało możecie podać je gościom do popołudniowej kawy, nikt nie będzie rozczarowany. Odwracane ciasto z figami i malinami Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) 230 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jajka 120 ml maślanki skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka(...)przesiać, wymieszać z proszkiem, solą i skórką z cytryny. Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać ekstrakt, połączyć.  Na zmianę dodawać mąkę i maślankę, miksując na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto wylać na owoce. Piec w 180 st. C. przez 40-50 minut, do suchego patyczka. Przestudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka piaskowa z kajmakiem 136

posypania foremki Wykonanie  Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać skórkę pomarańczową, rum, mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz proszek do pieczenia i wszystko zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciastem. Formę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym

O kuchni z uczuciem
Sernik orzechowy na spodzie z herbatników 220

jest taki trudny, że opada, że nigdy nie wychodzi. Ej! Przecież sernik zawsze wychodzi! Są po prostu dwa rodzaje - pierwszy to lekki i puszysty, drugi cięższy i bardziej przypominający ciasto. Lubię oba, choć bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. A jak jest z Wami, lubicie serniki? Mam nadzieję, że tak, ponieważ dzisiejszy przepis jest propozycją dla każdego.  Zapraszam(...)waniliowy – ucieramy. Następnie dodajemy jajko – gdy masa się połączy dodajemy kolejne (to samo z resztą jajek). Orzechy mielimy i dosypujemy do mąki ziemniaczanej – mieszamy i stopniowo wsypujemy do miski z serem.Ciasto wylewamy na gotowy blat i wstawiamy ponownie do piekarnika Pieczemy w 170`C przez około 70 minut. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej biała czekolada

Słodkie Przyjemności
Pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami 149

posypywania pierożków Ser biały wraz z mlekiem i olejem ucieramy na gładką masę.  Następnie dodajemy drożdże, jajko, cukier oraz sól, i dokładnie miksujemy tak by drożdże się rozpuściły. Na koniec dodajemy mąkę, najpierw chwileczkę miksujemy, a potem wykładamy na blat i wyrabiamy dokładnie ciasto, ma być gładkie, elastyczne. Następnie ciasto wkładamy do miski i odkładamy w CIEPŁE miejsce

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik orzechowy 176

roztopionego masła 3/4 puszka orzechowej masy krówkowej cukier waniliowy Polewa: 1/4 puszki orzechowej masy krówkowej 2 łyżki mleka 2 łyżki masła 1 szklankę mąki pszennej przesiać, a następnie posiekać nożem z masłem. Dodać 1/3 szklanki cukru pudru, 1/4 łyżeczki soli i 2 żółtka, wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na 2 godz., żeby się schłodziło Następnie rozwałkować i wyłożyć do tortownicy

talerz przyjemności
CIASTO Z WIŚNIAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 158

takimi tu dysponuję.Ciasto nie jest skomplikowane, jest puszyste, a kokosowa kruszonka pyszna. Polecam!Kruche ciasto: 4 szklanki mąki1 szklanka cukru (moja sugestia: 3/4 szklanki)250 gram margaryny4 jajka (3 żółtka + 1 całe)2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy2 - 3 łyżki śmietany Masa wiśniowa:Słoik wiśni drylowanych (800g)2 budynie śmietankowe na 500ml mleka, ugotowane w 3/4l płynu

Walijskie Pichcenie
Ciasto "Śnieżny puch" i "Okno z widokiem" 451

Śniegu w tym roku jak na lekarstwo, więc - chyba z tęsknoty za nim - przypomniało mi się ciasto o nazwie śnieżny puch. Jest bardzo puszyste (trochę przypomina ptasie mleczko), niezbyt słodkie, z posmakiem cytryny i wiórków kokosowych. Ja je robię na ciemnym spodzie, bo wtedy bardziej ten sernik na zimno kojarzy mi się z zimą i ze śniegiem leżącym na ziemi(...)połączenia składników. Masę serową wyłożyć na herbatniki i równo rozprowadzić. Pod wpływem zimnych galaretek i śmietany poczujecie, jak masa szybko zastyga. Masło roztopić na patelni, dodać wiórki kokosowe i cukier. Wymieszać i lekko uprażyć. Kokosową posypkę równo rozprowadzić na serniku. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać niezbyt zimne. Najlepiej wyjąć ciasto z lodówki

Weekendy w domu i ogrodzie
Chlebek bananowy ze śliwkami 229

Ciasto bananowe z dodatkiem wanilii, miodu, śliwek oraz migdałów. Długo zachowuje świeżość. Chlebek można upiec w całości z mąki pszennej, ale polecam zmieszać mąkę pszenną z żytnią razową. 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki razowej mąki żytniej 4 średnie dojrzałe banany szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki posiekanych migdałów 1/2 szklanki pokrojonych suszonych śliwek(...)oraz ekstraktem z wanilii. Dodać suche składniki (mąkę, sodę, sól, cukier) i wszystko razem zmiksować. Do przygotowanej masy dodać ugniecione widelcem banany oraz posiekane migdały i śliwki. Migdały można zastąpić orzechami. Piec w temperaturze 165°C przez około 55 minut. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem

Bullio

Proponowane wyszukiwania