ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1630/3191)

Ciasto marchewkowe 162

łyżeczki karobu, np. Skworcu 4 starte średnie marchewki (2 szkl) Wykonanie: Jajka zmiskować z cukrem na puszystą masę, dodać olej, stopniowo przesianą mąkę, sodę, proszek, cynamon, kakao, karob, mieszać mikserem na średnich obrotach. Na koniec dodać startą marchewkę i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do foremki i piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego

Trufelkowo
Lekkie ciasto jogurtowe z truskawkami 318

ciasto jogurtowe z truskawkami przyda się w sam raz na zakończenie sezonu truskawkowego. Składniki: 1,5 l jogurtu naturalnego szklanka cukru 3 budynie śmietankowe w proszku 3 białka ok 250 g truskawek łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie Do miski wkładamy jogurt, cukier i budynie w proszku. Krótko miksujemy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do masy(...)Delikatnie mieszamy łyżką. Truskawki czyścimy, odrywamy od nich szypułki, przekrawamy na pół i obsypujemy mąką ziemniaczaną. Masę jogurtową przekładamy na blaszkę (moja ma wym. 24×24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy. Truskawki układamy w na wierzchu w równych odstępach. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy ok. 60 minut. ciasto jogurtowe z truskawkami Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Mazurek Wielkanocny zając 136

Zagniatamy ciasto, zawijamy w folię spożywczą i do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy, przykładamy szablon i wycinamy nożem 3 zające. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy na niego zające .Pieczemy w 170 stopniach koło 15-20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy masą orzechową cały środek. Ob-ramówkę królika zaznaczamy kuleczkami czekoladowymi. wąsy robimy z rodzynek

Różowa kuchnia
Torcik walentynkowy z serduszkiem 125

Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Z przestudzonego biszkoptu zdejmuję papier. Foremką w kształcie serca wykrawam w biszkopcie 8 serduszek. W dwóch serduszkach na środku wykrawam mniejsze serduszko.  3. Masa: Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklanki wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki ugniatam widelcem

Tradycyjna kuchnia Kasi
czekoladowe ciasto upadłego anioła 138

oraz śmietaną do połączenia się składników a następnie zestawiamy z ognia. Żółtka miksujemy z 1/2 częścią cukru na puszystą masę i dodajemy do czekolady. Dodajemy rum i mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy białka z pozostałym cukrem. Ubite białka dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy) wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia, boki natłuszczamy

Domowy Smak Jedzenia
TRUSKAWKOWE LOVE BEZ PIECZENIA 207

Pyszne i bardzo bogate w smaku ciasto z musem truskawkowym, delikatną jogurtowo cytrynową oraz czekoladową warstwą. Efekt bąbelków na cieście uzyskałam za sprawą specjalnej silikonowej formy, ale ciasto można wykonać w zwykłej tortownicy lub innej dowolnej formie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: WARSTWA TRUSKAWKOWA: ok. 1 kg świeżych lub mrożonych truskawek 2-3 łyżki cukru 2 truskawkowe galaretki(...)Odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie lekko ubijamy, żelatynę zalewamy zimną wodą, jak napęcznieje rozpuszczamy i mieszamy z paroma łyżkami masy czekoladowej i z powrotem wlewamy. Miksujemy i wylewamy na cytrynową warstwę. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Żeby ciasto wyciągnąć z takiej formy trzeba na chwilę schować do zamrażarki lub wstawić do gorącej wody. Można lekko obkroić plastikowym

Pani na deser
Urodzinowy tort dla dzieci 210

domu. Tym razem był to tort z kolorową dekoracją z MM'sów w kształcie tęczy. Przepis znalazłam u Kasi z bloga " Gotuję bo lubię ". Tort ten to biszkopt przełożony masą z mascarpone i nutellą oraz konfiturą truskawkową.  Biszkopt nie zawiera proszku do pieczenia a mimo to pięknie i równo wyrasta. Po upieczeniu nie opada co zawdzięczamy opuszczeniu(...)połączenia składników. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec 30 minut lub do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt opuścić w formie z wysokości około 50 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części.    Masa: 350 g nutelli 500 g mascarpone 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru

Moja Galeria Smaku
Gingerbread cupcakes (babeczki piernikowe) 146

Alternatywa dla ostatnich muffinek piernikowych z powidłami i czekoladą (klik). Tym razem ciasto na bazie ucieranego, z kremem i posypką z lukrowanych pierniczków. Trudno mi powiedzieć, które lepsze - obie wersje zupełnie inne, lecz każda świąteczna :) Składniki (12 babeczek) 1,5 szklanki przesianej mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka przyprawy korzennej łyżka kakao 90 g miękkiego(...)szklanki maślanki Wszystkie suche składniki wymieszać (mąkę, proszek, sól, przyprawę, kakao). Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodawać jajka, po jednym, wciąż miksując. Następnie dodawać w partiach maślankę na przemian z suchymi składnikami. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami, przełożyć ciasto. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez ok. 20-25 min. Krem 250 g serka mascarpone

Słodkie inspiracje
Babka Na Oleju Z Jabłkiem I Brzoskwinią 154

Taką babeczkę robi moja mama już od dawna tylko zawsze używa do niej jedynie jabłek, a że mi zostały połówki brzoskwiń z ciasta z kaszy manny   <--klik,  to postanowiłam dorzucić je do tej babeczki co urozmaiciło jej smak ;) Składniki na foremkę 25 x 11 cm 3 jajka klasy L 1 i 1/3 szkl mąki pszennej 1/2 szkl(...)jabłko, 2 i 1/2 brzoskwini ( u mnie połówki z puszki ) 1. Jajka miksujemy z cukrami na puszysta masę. 2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyń. Miksujemy na najwolniejszych obrotach bądź mieszamy szpatułką/łyżką i podczas mieszania dolewamy olej. ciasto wychodzi dość gęste. 3. Na sam koniec dodajemy owoce pokrojone w kosteczkę i mieszamy całość. Wykładamy do foremki wysmarowanej

Gotowanie...to proste !
Chlebek dyniowy z orzechami i cynamonem czyli poWeekendowe Lakocie odc.135 136

Sezon na dynie trwa! ciesze się nimi co weekend i w tygodniu również.  Ciasta, ciastka, bułeczki i inne smakowitości.  Dzisiaj zapraszam na spontaniczne ciasto dyniowe z orzechami. Chlebek dyniowy z orzechami i cynamonem 3 jajka 275 g cukru 200 ml oleju sok z połowy pomarańczy 320 g mąki pszennej po pół łyżeczki sody i proszku do pieczenia(...)pomarańczy a nastepnie sypkie składniki i mieszamy. Dodajemy dynię i orzechy. Znowu mieszamy by składniki się połączyły. Masę przekładamy do foremki (u mnie keksówka) i pieczemy ok 50 minut, do suchego patyczka. Studzimy najpierw w formie a potem na kratce. Ciasto dekorujemy lukrem cytrynowym lub posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta migdałowa ze śliwkami – ANGIE GOTUJE – odc. 3 197

chcecie używać ksylitolu, użyjcie zwykłego cukru lub miodu. Ksylitol nie jest tak klejący jak cukier i ciasto może się rozpadać (szczególnie, gdy jest ciepłe), z cukrem będzie bardziej zwarte. Ciasto nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło (np. z lodami waniliowymi), jak i przestudzone. Następnego dnia smakuje najlepiej, ale prawdę mówiąc marne szanse, że go nie zjecie od razu Składniki(...)mąkę, mielone migdały, cukier brzozowy, proszek do pieczenia i cynamon wrzucić do miksera i zmiksować (najlepiej hakami) na ziarnistą masę. Gdy składniki się wstępnie połączą, wyłączyć mikser i dokończyć mieszanie ręcznie. Ugniatać do powstania gruboziarnistej kruszonki (nie będzie to jednolite ciasto), a coś na podobiznę miękkiej kruszonki. 3/4 ciasta wyłożyć na okrągłej formie (26cm) do tarty i lekko docisnąć

Dietolog
Ciasto czekoladowe z gruszkami 154

małego w wielkim kinowym fotelu, tych komentarzy 'szłodkich", chowania się w szalik, kiedy się boją i ocierania pierwszych łez, kiedy się wzruszają (choć Frankowi się jeszcze nie zdarzyło). Zostawiam ciasto, które jest: szybkie, niezawodne i bardzo dobre. Można je piec w papilotkach do muffinek (wtedy jakieś 20-25 minut), w tortownicy, w keksówce, w normalnej blaszce. Zapewniam, że wyjdzie(...)gruszki  Przygotowanie: Masło roztapiamy, do gorącego dodajemy połamaną czekoladę, chwilę czekamy aż zmięknie i mieszamy aż masa będzie gładka.  Dodajemy powidła (lub dżem), cukier, sól i jajka. Dokładnie mieszamy i dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto (dość gęste) przekładamy do wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem foremki do pieczenia (21 x 21 cm lub kilku mniejszych

bistro mama
Czekoladowe muffinki z bananami. 142

pieczenia pół szklanki mleka 1 plaska łyżeczka cynamonu 2 średnie banany Wykonanie: 1. Jajka miksujemy z cukrem na puszysta masę, wlewamy olej i chwilę miksujemy, następnie dodajemy pozostałe składniki, cynamon, mleko, mąkę, kakao i proszek do pieczenia, miksujemy na gładkie ciasto, na koniec dodajemy banany pokrojone w kostkę lub plasterki, dokładnie mieszamy, ale już nie miksujemy. 2. Ciasto przekładamy

Izabelawkuchni
Sernik chałwowy 129

wymieszać. Następnie dodać jajka, pokruszoną w dłoniach chałwę, kremówkę oraz mąkę i wszystko zmiksować. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Na dolnej półce piekarnika układamy garnek z wodą. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy sernik przez około godzinę. Następnie, po jego wystygnięciu, wkładamy ciasto do lodówki na całą noc. Smacznego! Ania

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania