ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1560/3191)

Muffiny cukiniowo-bananowe 160

pieczenia i sodą. 3. Jajka roztrzepać, dolać ole, jogurt i pogniecione banany. Następnie dodać startą cukinię oraz rodzynki. Wsypać składniki suche. Masę dobrze wymieszać - do połączenia składników. 4. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nakładać ciasto, do wysokości 3/4. Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 20 minut. Upieczone  wyjąć z blachy i pozostawić do zupełnego

kolorowotorcikowo
Tarta z marchewką i cukinią 198

stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Następnie wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście warzywne spaghetti. Wszystko zalej mieszanką jajeczno – śmietanową. Posyp parmezanem. Piecz ok. 30-40 minut, aż masa jajeczna się zetnie . Podawaj najlepiej na ciepło. Artykuł Tarta z marchewką i cukinią pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
PLACUSZKI Z BANANEM I JOGURTEM 184

jajko,cukier,sól,proszek. 3. Dokładnie łączymy za pomocą widelca lub trzepaczki kuchennej . 4. Następnie na koniec dodajemy mąkę. Mieszamy dokładnie. Masa nie będzie bardzo gęsta . 5. Rozgrzewam olej na patelni,za pomocą łyżki (dużej) nabieram porcje ciasta i robię placuszki średnica ok 5 cm. 6. Smażę na rumiano z obu stron. Podaję na ciepło

Gotowanie Patki
Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego 153

pieczenia Masło/margarynę oraz pastę sezamową z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik, wiórki i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Całość

Di gotuje
Serniczek kokosowy z ryżu 117

jajko, masło orzechowe oraz przygotowany wcześniej mus śliwkowy. Delikatnie ugniatamy i w razie potrzeby dolewamy niewielką ilość mleka/podsypujemy odrobiną mąki. Wykładamy ciastem dno lekko natłusczonej formy. Podpiekamy przed ok. 10 minut w temp. 180 stopni C.  na masę  2 torebki ryżu (u mnie basmati i parboiled)  2 szklanki mleka 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mleka

Kuchnia Ellie
Ciasteczka owsiane - błyskawiczne 191

Wszystkie składniki mieszam ze sobą ręką. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni grzałka góra dół. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z przygotowanej masy formuje małe kuleczki następnie spłaszczamy na papierze. Można również wykorzystać wykrawacz do ciastek który wypełniamy ciastem a następnie podnosimy foremkę. ( Tak jak na przestawionym filmie. Pieczemy przez 15 minut. SMACZNEGO! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań

Kulinarne przygody
Pączki - Przepis Podstawowy 147

dużej miski wsypać mąkę, cukier waniliowy, sól, jajka i rozczyn. Przemieszać. 5. Na koniec dodać masło. 6. Całość wyrabiać na gładką masę. Przyłóżmy się porządnie do wyrabiania, gdyż to m.in. w tym tkwi sekret puszystych pączków 7. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na około 1,5 godziny 8. Po tym czasie formować pączki, albo kulać kuleczki albo wałkować ciasto

Dziś Ja gotuje
Placuszki bananowo-kokosowe z mąką lnianą (bez glutenu, cukru, jajek i mleka) 156

lnianej (płaskie) 2 łyżki mąki kukurydzianej (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i zblendować na jednolitą masę. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta, które w razie potrzeby można odrobinę spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać

Di gotuje
Tarta z zielonym groszkiem i serem pleśniowym 224

minut w temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Na tak podpieczone ciasto wykładamy groszek z szalotkami. Posypujemy wszystko serem pleśniowym pokrojonym w kostkę a następnie zalewamy wszystko masą jajeczno- mleczną Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika

I LOVE LIFE
Muffinki makowo-miodowe... 135

mąkę proszek do pieczenia, sól, cukier wymieszaj w dużej misce. W drugiej, mniejszej, roztrzep widelcem składniki płynne: jajka, jogurt, olej, miód, masę makową i wanilię.  Składniki płynne wlej do suchych i delikatnie, ale szybko, wymieszaj łyżką. Rozdziel ciasto pomiędzy papilotki i pieczemy przez 20 minut - powinny być złotawo-brazowe i sprężyste przy dotyku. Wyjmij na kratkę i zostaw

Lejdi of the house
Kruche ciastka przepis 159

pieczenia Sposób przygotowania: - twarde masło połam na części, dodaj mąkę i pozostałe składniki - wszystko posiekaj nożem, następnie zacznij wygniatać masę - gdy masa będzie się kleiła dodaj jeszcze mąki, aż całość będzie zwarta i nie lepiąca - włóż ulepione ciasto do lodówki na 30minut - po wyjęciu partiami wałkuj ciasto i wykrawaj ulubione kształty ciasteczek - przed włożeniem do piekarnika, górną część ciasteczek posmaruj

MintTaste
Kuchnia indyjska w domu? Przekonaj się, że z łatwością przyrządzisz aromatyczne dania 151

kurkuma, mielony kmin rzymski) i soli. Wszystkie składniki wymieszaj z wodą (mniej niż 250 ml na 1 szklankę mąki), aby uzyskać masę o gładkiej konsystencji. W rondlu rozgrzej olej i wrzucaj do niego kawałki kalafiora zanurzonego w cieście. Smaż partiami – do momentu, w którym panierka nabierze złocistego koloru. Osusz na papierowym ręczniku. Gobi Pakora to przekąska, która wyśmienicie smakuje

CookMag
Sernik dyniowo – piernikowy 136

dodatkiem imbiru. Wierzch to czekoladowe ganache. Całość komponuje się idealnie! Sernik jest aksamitny i przepyszny. Jeśli lubicie piernikowe klimaty zapewniam, że ciasto szybko zniknie Polecam Składniki: Spód: 180 g herbatników 70 g masła 2 łyżeczki suszonego imbiru Masa serowa: 800 g mielonego twarogu do sernika 200 g serka mascarpone 1 i 1/2 szklanki musu z dyni∗ 1 i 1/2 szklanki

Oryginalny smak
Trufle czekoladowe 153

masła orzechowego 50 g cukru pudru 20 g posiekanych płatków migdałowych Wykonanie: Do miski wsypałam pokrojone w małe kawałki ciasto Brownie, które upiekłam wcześniej. Wsypałam połowę kakao, dodałam masło orzechowe i cukier puder. Wymieszałam. Z masy formowałam kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą kulkę zważyłam.   Ich waga wahała się między 25 a 30 g. Potem obtoczyłam je w kakao

Kuchnia u Krysi
KORZENNE CIASTKA Z ORZECHAMI 134

mieszamy pozostałe suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, odrobinę sody, sól, przyprawę do pierników oraz posiekane orzechy włoskie do   masy maślano jajecznej dodajemy teraz wymieszane suche składniki, dokładnie wszystko ze sobą mieszamy ( ja użyłam miksera) ciasto będzie kruche ale bez problemu można formować z niego kuli o średnic ok. 2cm, które lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej

Słodkie zapomnienie

Proponowane wyszukiwania