ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1559/3191)

KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM 162

oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Rogaliki: Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na trzy równe części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na ósemki. U podstawy każdego trójkąta kładziemy czubatą łyżeczkę masy makowej i zwijamy. Każdy trójkąt zwijamy od podstawy do wierzchołka, aby powstał rogal. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Środa: Gołąbki bez zawijania 187

łyżeczkę soli, posiekaną natkę pietruszki, dobrze popieprz (spora łyżeczka będzie ok) wymieszaj całość a następnie zagnieć dobrze, tak jak zagniata się ciasto, czyli najlepiej ręką, tak żeby składniki dobrze połączyły się ze sobą. Jeśli masz chwilę odstaw masę do lodówki na 15-30 minut, ale możesz zacząć robić gołąbki od razu. Lekko nawilż wodą dłonie i formuj podłużne, wrzecionowata

Niedzielny kucharz
Świąteczne ciasta 191

Przepraszam za moją dość długą nieobecność, ale obiecuję wszystko nadrobić po Świętach;) Życzę Wam wszystkim zdrowych, spokojnych i słodkich Świąt;) lista ciast: Zemsta teściowej Cycki murzynki Seromakowiec kakaowy Brazylianka Kilimandżaro Sernik w biszkopcie zpolewą Makowe roladki wserowej masie Sernik gotowany x 2 Torcik z serka owarzanego z galaretką Pokusa Puchatek Wesoły Słonecznik Murzynek ze śliwkami i kremem Aniołek

Domowe ciasta
Ciasto Kopiko Wiśniowe 177

pszennej 2 jaja 10 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 30 dag cukru pudru Składniki dokładnie mieszamy i zarabiamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Każdą pieczemy 20 minut w temp. 200 stopni. Studzimy. Składniki na masę kawową: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 500 ml mleka 2 czubate łyżki dobrej kawy rozpuszczalnej 1 szklanka cukru

Domowe ciasta
Pierniczki norymberskie 156

kakao i olejek. Dodać rozdrobnione rodzynki ze skórką, orzechy i migdały. Na samym końcu wsypać mąkę. Miksować do połączenia się składników. Ciasto będzie trochę klejące ale takie ma być i nie dosypujemy mąki. Na opłatki nakładamy łyżeczką masę z lekką górką. układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i pieczemy około

Ala piecze i gotuje
Tarta z dynią 127

stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście przygotowaną wcześniej dynię. Wszystko zalej mieszanką jajeczno – śmietanową -serową. Piecz ok. 30-40 minut, aż masa jajeczna się zetnie . Podawaj najlepiej na ciepło z posypanymi pestkami dyni. Artykuł Tarta z dynią pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM 175

oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Rogaliki: Ciasto wyciągamy z lodówki i dzielimy na trzy równe części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na ósemki. U podstawy każdego trójkąta kładziemy czubatą łyżeczkę masy makowej i zwijamy. Każdy trójkąt zwijamy od podstawy do wierzchołka, aby powstał rogal. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Jabłecznik 130

łyżeczki proszku do pieczenia Jajka z cukrem miksujemy tak długo, aż masa mniej więcej trzykrotnie zwiększy objętość i stanie się bardzo jasna. Wówczas dolewamy olej i mleko, krótko miksujemy. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy całość szpatułką. Ciasto powinno mieć dużo pęchęrzyków powietrza. Połowę ciasta wylewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

Relaxtime
Babka limonkowo-jogurtowa 110

łyżki soku, cukier, cukier waniliowy i olej zmiksować na puszysty krem. Makę wymieszać z proszkeim do pieczenia, dodać do masy. Formę do babki (dużą - około 2, 5 l pojemności) posmarować tłuszczem i posypać mąką. Wyłożyć ciasto. Piec 75 minut  w temperaturze 175 o C (termoobieg - 150 o C). Jeśli wierzch ciasta za bardzo zbrązowieje przykryć je folią aluminiową

cucinare
Sernik z masłem orzechowym i białą czekoladą 140

nachalny, a jedynie delikatnie wyczuwalny – jak dla mnie to wielki plus. Aaaa, serniczek jest dość słodki, Ci którzy za słodkimi ciastami nie przepadają, powinni zmniejszyć nieco ilość cukru;) Spód: 200 g herbatników 60-65 g masła Masa serowa: 450 g twarogu sernikowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 2 jajka 3/4 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. masła orzechowego 1/2 szkl

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka dyniowe 129

puszystą masę. Do masy przesiej mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Chwilę miksuj do połączenia się składników. Z przygotowanej masy formuj niewielkie kulki, następnie ostrożnie je spłaszcz i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasta piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. W tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Upieczone ciastka zamaczaj do połowy

365 dni dookoła kuchni
Tarta z dynią, fetą i karmelizowaną cebulą 155

wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni - piec ciasto 10 minut, zdjąć folię i piec kolejne 5 minut, wyjąć. NA cieście rozłożyć kawałki dyni, cebulę i fetę. Jajka rozmieszać, dodać śmietanę, sól i pieprz -wymieszać. Zalać masą tartę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 30 minut. 3.5.3251 Artykuł Tarta z dynią, fetą i karmelizowaną cebulą pochodzi

Cooking for Emily
Rolada serowa z pieczarkami 207

dużych otworach. Wybić jajka do miski z serem, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem, nasmarowanym tłuszczem, wylać masę serową, włożyć blachę do nagrzanego do 180 stop.piekarnika, piec przez ok. 20 minut. Po upieczeniu ciasta serowego zdjąć papier, na cieście rozłożyć rozbite mięso, posypać przyprawą do kurczaka. Następnie wyłożyć pieczarki i natkę pietruszki. Zwinąć w roladę

Kuchnia Danusi
Pomidorówka naszej babci – zupa pomidorowa inaczej 135

Któż z nas nie zajada się przepyszną zupą pomidorową. Ta powszechnie znana zupa jest nie tylko przepyszna, lecz także bardzo zdrowa. Można ją przyrządzić na wiele

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania