ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1363/3191)

pieczony sernik jogurtowy z marcepanem... 158

marcepan i wymieszać łyżką tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia i na dno rozłożyć biszkopty - boków nie smarować niczym na biszkopty wylać masę jogurtową i piec w 200C około 45 minut po upieczeniu zostawić ciasto w blaszce do wystudzenia posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem jogurtowy sernik jest wilgotny, puszysty i przypomina smakiem sernik z sera.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka owsiane z czekoladą 210

aromat waniliowy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Następnie dodajemy płatki owsiane.Wszystko systematycznie mieszając. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy czekoladowo-owsianej. Delikatnie mieszamy. Na wyłażoną blachę pergaminem wykładamy porcje ciasta. Około łyżeczki w odstępach 5 cm. Pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut

Anioły w kuchni
Drożdżowe bułeczki z chałwą 161

zwykłej i 50 g bakaliowej) 1 białko 1 łyżka śmietany kremówki Chałwę rozdrobnić widelcem, wymieszać z białkiem i śmietaną. Końcówka: Gdy ciasto wyrośnie, wyrobić jeszcze raz, podzielić na równe części. Rozpłaszczyć, nałożyć łyżką masę i uformować bułeczkę. Ułożyć na wysmarowanej masłem blaszce, oprószone mąką i odłożyć w ciepłe miejsce na 30 minut i przykryć ścierką. Przed pieczeniem posmarować białkiem

Czarnawisienka
Zakręcone ciasteczka 191

Składniki:2,5 szklanki mąki pszennej typ 5501 kostka masła2 jajka5 łyżek cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo do ciemnej masy: 4 łyżeczki kakao1 łyżeczka jogurtu naturalnegoZ podstawowych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na połowę. Do jednej z połów dodajemy kakao, jogurt i ponownie zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut

Delicious Titbits
Clafoutis ze szparagami. 224

natłuścić masłem ,ułożyć szparagi ,posypać posiekanym koperkiem i połową startego sera. Do miski wsypać mąkę ,powoli wlewać roztrzepane jajka i ubijać na gładką masę . Wlać śmietanę ,ubijać i stopniowo dolewać mleko. Dodać przyprawy do smaku. Ciasto ostrożnie wlać na szparagi ,posypać resztą sera. Piec w temp.190stop.C ,35-40 min ,aż ciasto się zetnie i podrośnie. Jeżeli zbyt szybko wierzch się

Kulinarny karnet Christophera
Omlet biszkoptowy z "Besan" 150

przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano Żółtko ucieramy z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawiamy. Białko ubijamy z szczyptą soli i delikatnie łączymy z masą żółtkową. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy przyprawy i mieszamy. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy pod przykryciem kilka minut z każdej strony. Przekładamy na talerz. Podajemy ze szpinakiem i musztardą. Smacznego

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasto Shrek 361

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i po jednym żółtku, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 30 minut w 180 stop. MASA BUDYNIOWA do garnka wlać 1,5 szkl pysia, dodać 1 łyżkę cukru zagotować. Pozostały sok wymieszać z 3 budyniami, wlać na gotujący się

Kuchnia Danusi
Tort malinowy 183

Tort malinowy wykonany podobnie jak ciasto Lambada Ciasto: Biszkopt z 4 - 5 jajek, upieczony w tortownicy, wg. dowolnego przepisu. Masa malinowa: 4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)  ½ szklanki cukru ( lub wg uznania) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie

Praktyczna pl
Ciastka owsiane z orzechami 154

stopni C. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając, dodać jajko i orzechy. Osobno wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. Dodać do masy jajeczno-orzechowej i wyrabiać ciasto do połączenia składników. Wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie uformować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

wyzwania kuchenne
Tort czekoladowy 180

powoli małym strumieniem) oraz wanilię. Mase cały czas miksujemy. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia wsypujemy (najlepiej partiami) do przygotowanej masy i delikatnie mieszamy, tak by masa nie straciła swojej puszystości. Drugie ciasto przygotowujemy tak samo, zmieniamy tylko czekoladę. Tak przygotowane ciasto przelewamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i pieczemy

Kolizje Smaków
1543. Mufinki z miodem i orzechami 214

puch, dodać miód, skórkę z pomarańczy, na koniec po kolei jajka. Dodać mąkę z przyprawami i razem wymieszać . Wrzucić posiekane orzechy i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Ciasto przełożyć do foremek na  muffinki masą.Piec 20 minut do temp. 190*C. Posiekane orzechy wymieszać z cynamonem, dodać miód i sok z pomarańczy i gotować na wolnym ogniu, aż troszkę zgęstnieje

Moje domowe kucharzenie
Szybki piernik 214

jajka utrzeć łyżką lub zmiksować. Mieszając lub miksując na wolnych obrotach dodawać na przemian po trochu mąki z dodatkami, mleka i dżemu. Mieszać do powstania jednolitej masy. Wmieszać suszone śliwki i przełożyć ciasto do keksówek . Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C, na termoobiegu do “suchego patyczka” ( ok 40-45 minut).Wystudzić. Do rondelka wrzucić czekoladę i masło. Podgrzewać

Moje domowe kucharzenie
Ciabatta... 148

łyżeczki soli W pierwszej kolejności robimy bigę (zaczyn). Do 250 g mąki dodajemy pół łyżeczki drożdży i 150 ml ciepłej wody. Mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. Przykrywamy i odstawiamy na 12h. Ciasto w tym czasie urośnie i opadnie. Po 12 h przygotowujemy 2 łyżeczki drożdży i rozrabiamy z 300 ml letniej wody i całość mieszamy z przygotowaną bigą, dodajemy

Brzuszki Łakomczuszki
CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM, NA MĄCE ORKISZOWEJ 403

pieczenia i sodę. W drugim naczyniu utrzeć masło z cukrami na gładką masę. Dodać masło orzechowe i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy po jednym jajku. Do uzyskanej masy dodajemy suche składniki i mieszamy. Ciasto schładzamy w lodówce ok.30 minut. Po schłodzeniu formujemy z ciasta małe kulki wielkości orzecha włoskiego i odciskamy na każdym ślad widelcem, Gdyby widelec się kleił ,to oprószyć

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania