ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:227/367)

Ciasto rafaello 123

mleko kokosowe. 5.       Masę blendujemy na gładką paste. 6.        Krem z kaszy jaglanej wykładamy na spód, posypujemy wiórkami kokosowymi i chłodzimy w lodówce przez ok. 2 h. Ciasto jest bogate w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych i kaszy), który daje uczucie sytości, - witaminę B 2 (pochodzącą z kaszy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasteczka kocie języczki 114

cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem i ucierając dodawać po jednym jajku, po łyżce cukru i na koniec kilka kropli aromatu cytrynowego i mąkę. Gdy ciasto będzie zupełnie gładkie kłaść  łyżką na przygotowaną wyłożoną papierem do pieczenia formę podłużne ciasteczka. Na każdym ułożyć paseczek skórki

Tradycyjna Kuchnia
Groszek ptysiowy 139

Groszek ptysiowy, to bardzo smaczny dodatek do zup, zwłaszcza zup - kremów. Wbrew pozorom zrobienie go samemu nie jest ani trudne, ani pracochłonne. W dodatku taka produkcja będzie bardziej opłacalna, bo składniki są tanie i zawsze ( lub prawie zawsze ) mamy je w domu. No i jak to w przypadku każdego domowego wypieku - wiemy co jemy :). Dodatkową zaletą jest to, że możemy(...)całkowitego wystudzenia. Po tym czasie do masy wbijać po kolei jajka, dokładnie mieszając/ucierając po każdym dodaniu ( ja robię to drewnianą łyżką ). Podczas mieszania/ucierania należy wtłoczyć w ciasto jak najwięcej powietrza, dzięki temu pięknie urośnie w piekarniku.  Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką lub do mocnego foliowego woreczka z odciętym rogiem. Na blachę wyłożoną papierem

Opowieści z piekarnika
Błyskawiczny tort biszkoptowy 99

tort musiał być  szybko zrobiony. Dlatego troszkę odbiegłam od właściwego przepisu na biszkopt. Składniki Ciasto 6 jajek 4 łyżki  mąki 2 łyżki kakao 6 łyżek cukru zapach rumowy (może być inny) szczypta soli ( na czubek noża) 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 400 ml śmietanki kremówkj 2 łyżki czubate cukru pudru Wykonanie Krok  1 Do miski wbić

Eli Gotowanie
Ciasto z kremem kokosowym 147

gotującego mleka wlewamy rozmieszane budynie i gotujemy budyń.Ściągamy z ognia i w gorącym kremie rozpuszczamy białą czekoladę.Odstawiamy do ostudzenia.Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy partiami zimny budyń kokosowy.Krem przekładamy na zimny biszkopt,wyrównujemy,posypujemy resztą wiórków i płatkami migdałowymi.Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. blaszka 23x28

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Torty – podstawy wykonania i potrzebne narzędzia 92

kremami, żelkami, musami itp), dzięki czemu tort wychodzi równiutki. Rant cukierniczy co prawda nie ma spodu jak klasyczna blaszka, ale uwierzcie mi, pieczenie w nim biszkoptu to żaden problem. Wystarczy spód wyłożyć papierem do pieczenia i od dołu owinąć szczelnie folią spożywczą. Mikser lub robot planetarny – bez tego ciężko będzie zrobić tort. Zarówno zrobienie biszkoptu, jak i kremów oraz(...)jest chyba niezbędna, ja w ogóle nie wyobrażam sobie pieczenia ciast bez wagi spożywczej, w większości przepisów mamy proporcje podane w gramach, no i wiadomo, ciężko to wziąć na oko Przy produkcji tortu praktycznie na każdym etapie będzie nam potrzebna, no może przy dekorowaniu niekoniecznie, ale już przy biszkopcie, kremach i tynku już zdecydowanie tak. Nóż strunowy – nie jest

Blog z Apetytem
Tort hulajnoga 76

cukru 2 szklanki przesianej mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem słony karmel 200 g serka mascarpone 100 ml kremówki 36%, schłodzonej 130 g masy słony karmel Krem z cukierków truflowych 200 g serka mascarpone 100 ml kremówki 36%, schłodzonej 200 g rozdrobnionych w mikserze cukierków truflowych Krem do obłożenia tortu 300 g masła 3/4 puszki słodzonego mleka skondensowanego(...)ubijania, dodawać porcjami cukier, następnie dodać żółtka oraz olej. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać do ciasta, mieszając delikatnie łyżką. Gotowe wylać do formy. Piec do zrumienienia , około 40 minut. Wyjąć , wystudzić, przeciąć na trzy placki. Krem słony karmel Śmietankę wymieszać na gładką masę razem z serkiem. Mieszać tak aby masa nie była całkiem sztywna. Dodawać partiami

gotuj ze mną
Waflowy przekładaniec 89

Waflowy przekładaniec to pyszny i prosty wafel przekładany kremem kakaowo-orzechowym oblany polewą czekoladową. Bardzo stary przepis z kulinarnego zeszytu mojej mamy. Idealny na każdą okazję

Blog kulinarny S9.PL
Tarta czekoladowo jeżynowa na orzechowym spodzie – tarta wegańska i bezglutenowa 92

Tarta na spodzie z orzechów laskowych z przepysznym kremem czekoladowo jeżynowym. Deser wegański, bezglutenowy i chciałabym napisać, że bez białego cukru, ale nie tym razem. Czekolada

Tajemnice Smaku
ROLADA BEZOWA Z KREMEM CYTRYNOWYM I TRUSKAWKAMI 149

Delikatna, miękka rolada bezowa z chrupiącą posypką pralinową, kremem cytrynowym z mascarpone i truskawkami, bardzo lekka, idealna na lato. Wręcz rozpływa się w ustach. Na

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Tort cytrynowo - bezowy 217

Krucha, słodka beza i kwaskowy, cytrynowy krem. Połączenie po prostu idealne :) Bezy doskonale komponują się z kwaśnymi dodatkami. W sezonie letnim możecie dodać do tortu dodatkowo

maniapieczenia
Tarta Oreo z malinami 361

Serek mascarpone świetnie nadaje się na różnego rodzaju kremy - ma idealną konsystencję, której nie są w stanie "popsuć" nawet zmiksowane owoce, nie trzeba go zagęszczać i

Ciastkozercy
Ciasto Oczy Carycy 2594

chyba najpyszniejsze ciasto jakie do tej pory robiłam. Urzeka nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem. I wcale nie jest tak pracochłonne, na jakie wygląda.Składniki:Ciasto jasne:6 białek1,5 szklanki cukru1 szklanka mąki ziemniaczanej1 łyżka octu1/2 szklanki oleju rzepakowego1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaCiasto ciemne:6 żółtek2 całe jajka6 łyżek cukru4 łyżki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki(...)polewaSposób wykonania:1. Ciasto jasne: białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie delikatnie mieszając, dodać ocet, olej, proszek i mąkę.2. Ciasto ciemne: żółtka i cale jajka utrzeć z cukrem na puch, delikatnie mieszając dodać olej, mąkę, proszek i kakao.3. Formę (24x36cm) wyłożyć papierem, a potem na przemian wykładać ciasto raz ciemne, raz jasne

Kuchnia domowa Ani
Tort kawowy 164

boki wysmarować maslem i potrzepać mąką.wlać ciasto do formy i upiec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku , około 40 minut. Wystudzony biszkopt, najlepiej na drugi dzień, pokroić na 3 równe krążki. Poncz: cukier rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do wystygnięcia, a następnie dodać sok z cytryny, alkohol i espresso. Przygotowanie kremu Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do miseczki(...)lodówki na całą noc. Rankiem obkroiłam tort dookoła i ściąnęłam obręcz. Resztę kremu użyłam na boki. Posypałam tort kawą rozpuszczalną miałką , przez siteczko. Ogólnie gotowy tort powninien leżakować w lodówce 12 godzin. W smaku jest rewelacyjny. A'la Tiramisu. Kolejny przepis Margarytki, z działu CIASTA I DESERY  został wypróbowany i jest pyszny ! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki pomarańczowe 197

Uniwersalne, szybkie babeczki na każdą okazję. Pachną i smakują prawdziwymi pomarańczami. Można je podawać same albo z kremem i nadzieniem z dżemu pomarańczowego, z kajmaku, lemon curd lub innym. W zależności od stopnia napełnienia papilotek ciasta wystarcza na 12 do 18 sztuk. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2 duże jajka 275 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła(...)udekorowane masą należy ściąć ewentualną górkę i specjalną wykrawaczką lub trzonkiem małej łyżeczki wyciąć niewielkie wgłębienie. Wypełnić je dżemem, kajmakiem, masłem czekoladowym lub innym nadzieniem wg własnych upodobań. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru dodatek smakowy, np. łyżka kajmaku lub łyżka proszku cappuccino ewentualnie barwnik spożywczy Śmietanę ubić z cukrem pudrem

Trzeci talerz