ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:227/367)

Ciasto Marczello kawowe 155

Dziś ciasto, które pobudza zmysły bardziej niż filiżanka najlepszego espresso. Marczello to cudownie miękki biszkopt kakaowy nasączony kawą i przełożony kremem na bazie - a jakże - : ) kawy i kakao. Polewa deserowa nadaje przekładańcowi eleganckiego wyglądu , a i smak podkręca znakomicie: ) Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na biszkopt kakaowy : 5 jaj ¾ szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao

Domowe ciasta
Orzeszki z kremem orzechowym 155

szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczka sody kostka masła 200 g 2 łyżki śmietany 18% 2 jajka 1 żółtko Krem: Orzechy włoskie 200 g Mleko szklanka 250 ml Masło kostka 200 g Cukier puder 1/2 szklanki Przygotowanie: Zagniatamy ciasto z podanych wyżej składników. Formujemy małe kuleczki i pieczemy w opiekaczu przez kilka minut. Orzechy zmielić na pył i zalać gorącym mlekiem

Kulinarne przygody
Odchudzone ciasto 3-BIT 172

ODCHUDZONE CIASTO 3-BIT. Jedno z moich ulubionych, najszybszych ciast, bez pieczenia. Odchudzone dzięki serkowi zamiast bitej śmietany, budyniowi bez cukru i bez tak ogromnej ilości masła w kremie budyniowym. Robimy od lat w klasycznej wersji, ale od teraz tylko ta opcja będzie wchodziła w grę - zdecydowanie mniejsza ilość kalorii, a smak ten sam. Składniki na klasyczną blaszkę: 1 duże

Czarnawisienka
Muffinki z wiśniami i białą czekoladą 161

mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Do osobnej miski wbijamy jajko i dodajemy cukier, mikserem miksujemy na puszysty krem. Do kremu dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy do połączenia. Dodajemy suche składniki i krótko miksujemy tylko do uzyskania jednolitego ciasta.   Do gotowego ciasta dodajemy wiśnie, ale nie wszystkie na raz, aby nie puściły soku do ciasta – ja robiłam

Smaczna Strona
CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 166

zgęstnieje. M asło ucieramy na puch. Dodajemy do masła stopniowo wystudzoną masę oraz borówki lub jagody i mieszamy. Ostudzone ciasto kroimy na 2 blaty (1 grubszy, 1 cieńszy). 1 grubszy blat układamy na płaskiej powierzchni. Na niego dodajemy krem. Cieszy blat rozdrabniamy na tzw "piasek". Na krem posypujemy nasz rukolowy "piasek

Kuchnia w oparach
TORT - milky way z akcentem kokosowym i porzeczkowym 246

koniec dodać mąkę z dodatkami i delikatnie wymieszać łyżką. Tortownicę, o średnicy 28 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 równe części. Krem Milky Way: 1/2 szkl mleka 1/2 szkl cukru 2 szkl mleka w proszku 200 g masła 50 g masła kokosowego, polecam

Trufelkowo
Rolada z kremem jogurtowym 242

Bardzo szybkie ciasto i zawsze się udaje   Składniki na biszkopt jajka, 5szt cukier, 5 łyżek mąka pszenna, 5 łyżek Składniki na krem jogurt owocowy, 1000g żelatyna, 7 łyżeczek Przygotowanie Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru i po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy. Wylewamy do dużej formy

Gotowanie moimi oczami
Karpatka z wiśniami i czekoladą 160

Ciasto: 30 dag mąki 300 g masła 1 x jajko 1 x łyżka octu około 150 ml wody ciepłej Krem: 2 x budyń śmietankowy 750 ml mleka 5 łyżek cukru 3 łyżki  cukru pudru kostka margaryny 1 cukier wanilinowy 250g śmietanki 30% dekoracja : wiśnie i czekolada gorzka roztopiona w odrobinie mleka

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Pancakes 2931

Masło roztopić, jajka roztrzepać, dodać mleko i przestudzone masło,wymieszać. Połączyć z suchymi składnikami. Wymieszać na gładką masę. Niewielką ilość ciasta wlać na nagrzaną patelnię i smażyć z obu stron, na złoty kolor. Podajemy z syropem klonowym, dżemem, miodem, kremem czekoladowym lub cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
FOCACCIA Z DYNIĄ I KURCZAKIEM NA OSTRO 193

niesamowicie smacznymi dyniami, które już zaczęłam wykorzystywać do przyrządzania fantastycznych smakołyków. W tamtym roku na pierwszy ogień poszła zupa – krem , kluseczki dyniowe i sernik dyniowy , a teraz postawiłam na Focaccię , kierując się myślami w kierunku ukochanych Włoch. Delikatne ciasto drożdżowe ( u mnie z dodatkiem oleju Carotino – stąd ten kolor ) nadziewane pieczoną dynią i zamarynowanym na ostro kurczakiem smakuje

Ostra na Słodko
The Sweet Cupcakes 175

Masło miksujemy  na gładką masę i dodajemy stopniowe zimny budyń. Następnie dodajemy resztę składników i dokładnie miksujemy. Proponuję włożyć krem do lodówki na ok. 20 minut, żeby się schłodził. Po wyciągnięciu nakładamy do rękawa dekoracyjnego i ozdabiamy babeczki :) Ciasto na babeczki zrobiłam z przepisu 'Tęczowe babeczki

The Sweet Damsel
Napoleonki z owocami, z jagodami 166

Następnie mieszając wlać mleko. Całość przelać do garnka i mieszając zagotować. Odstawić, lekko przestudzić. Owoce odsączyć na sitku. Jeden płat ciasta położyć wierzchem do góry - to będzie dół napoleonki, drugi odwrotnie – to będzie góra. Na każdy nałożyć po połowie kremu. Na spodnią część wyłożyć odsączone owoce, przykryć drugim płatem, kremem do dołu. Pokroić na 4-6 porcji, posypać cukrem pudrem

królestwo garów
Francuskie makaroniki cytrynowe 159

też zobaczyć czy robiąc podobnie ciasto zachowa się tak samo i będzie taki sam efekt co za pierwszym razem. Składniki: Ciasto: - 90 g zimnych białek jajek - 250 g cukru pudru cytrynowego - barwnik żółty - 125 g mielonych migdałów - szczypta soli Krem: - 100 ml śmietany kremówki 36% - 150 g białej czekolady, drobno posiekanej - 40 g miękkiego masła - 1 łyżka aromatu cytrynowego Zacząłem

Kuchenne Wariacje
Krem bananowo-daktylowy 3 w 1 i konkurs blogowy 209

font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Istnieją zdrowe słodycze – a oto kolejny dowód. W dodatku krem przygotowuje się błyskawicznie i potrzebne są tylko 2 składniki! Idealnie nadaje się do smarowania chleba, jako nadzienie do ciast i mus na deser. Myślę, że wyszłyby z niego też pyszne puszyste lody. Składniki: 1 mały banan ½ kubka namoczonych daktyli

Qlinarnie i Qlinarnie
ŻARŁOSTACJA - szkoda, że już po :( 170

Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki uprzejmości naszego fotografa Arkadiusz Kornacki Fotografia . Większa fotorelacja : https://picasaweb.google.com/107829375761994349541/ZarOstacja?authkey=Gv1sRgCLO43Jq8gOrp6wE Było cudownie, smacznie

Kuchnia w opałach