ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:231/367)

Waniliowe naleśniki z bananem i kremem czekoladowym 220

wersję. Waniliowe naleśniki z bananem i kremem czekoladowym, to mój dzisiejszy pomysł na poprawę humoru w tak pochmurny dzień. Pogoda dziś nie dopisuje, ale … my zawsze znajdziemy ciekawe zajęcie i… coś na poprawę humoru Dla dzieci w zdrowszej wersji z kremem daktylowym. Ale dla mnie… wersja z dużą ilością kremu czekoladowego. W końcu nie ma jak połączenie(...)oprószenia naleśników ulubiony krem czekoladowy (lub domowy krem z daktyli – to w wersji dla dzieci) Przygotowanie: Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, cukier waniliowy z prawdziwą wanilią i wbijamy jajka. Mieszamy wstępnie, następnie dolewamy wodę i dokładnie mieszamy składniki. Masa będzie rzadka, ale nie ma mieć grudek. Rozgrzewamy małą patelnię z odrobina oleju. Wylewamy porcję ciasta i smażymy

Słodkie okruszki
Dziś przetestowane zostało ciasto na święta -Stefanka czyli dla naszej rodzinki pyszny miodownik. 185

Jest to kolejne ciasto z maminego zeszytu które nie piekłam już wieki a pamiętam ja mam go piekła . podaje składniki 15 łyżek mąki pszenej czy basia 5 łyzek cukru kryształu 1 jajko 15 dag margaryny 1 łyzeczka sody 4 łyżki miodu krem 2 budynie waniliowe,1/2 szklanki kryształu ,1/2 litra mleka ,cukier waniliowy ,1/2 kostki margaryny ,3 łyżki grysiku pomada

Moje Wyroby
Lekka, bezglutenowa tarta biszkoptowa z kremem budyniowym :) 206

Ciasto jest pyszne! Smakowało wszystkim, którzy mieli okazję go spróbować. A dopowiem, że na co dzień zdrowe odżywianie im nie towarzyszy, a słodkości jedzą tylko w wersji pełnej cukru, tłuszczu i białej mąki. Prosty i bezglutenowy biszkopt wyszedł idealny! Krem budyniowy zachwyca , jedynie galaretka stawiała opór, gdyż nie chciała stężeć, dlatego możecie ją pominąć lub użyć jakiejś innej albo spróbujcie

Zdrowie na języku :P
Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami – duża blacha 306

Rodzynkowiec – ciasto z rodzynkami dla dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi

Moja Delicja
Czekośliwka, czyli powidła czekoladowo-śliwkowe 236

krem, który znany jest również jako śliwkowa nutella. Jest naprawdę przepyszna i smakuje jak coś pomiędzy powidłami śliwkowymi, a kremem czekoladowym. Można ją wyjadać prosto ze słoiczka, ale także świetnie smakuje jako dodatek do świeżego pieczywa, naleśników, owsianki, czy ciasta. Zapewniam, że polubią ją nie tylko dzieci, ale przypadnie do gustu również dorosłym.  Polecam! (2 średnie słoiczki

Di gotuje
Śmietanowiec z rabarbarem 193

partiach i delikatnie wymieszać łyżką.Dodać rozpuszczone i ostudzone masło i ponownie delikatnie wymieszać.(Jeżeli ktoś obawia się,że ciasto nie wyrośnie można dodać łyżeczkę proszku do pieczenia). Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia(samo dno).Ciasto przelać do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku w 180 º C przez 20 minut lub do suchego patyczka.Wyjąć(...)śmietan-fix Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z śmietan-fix,dodajemy serek mascarpone,cukry i mieszamy. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty.Pierwszy blat wkładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy rabarbar,odstawiamy,aż stężeje.Na rabarbar kładziemy krem i przykrywamy drugim blatem.Odstawiamy do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA 125 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 5 łyżek cukru pudru

Anielskie wypieki
Kilimandżaro 163

Czekoladowy pyszny biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym. Pyszota zwłaszcza po wyjęciu z lodówki. Przepis pochodzi z książki ,,KUCHNIA SIOSTRY ANASTAZJI" z minimalną modyfikacją.   Składniki:   na ciasto ciemne: 8 jaj 20 dag cukru 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 1 1/2 kg jabłek 1 galaretka

Pysznie & Pięknie
Zestawienie moich najlepszych przepisów na Święta! 240

Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Karp zapiekany z pieczarkami Świąteczne brownie Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym

karmelowy
Armia Reniferow 143

suche składniki - mąkę, proszek etc. oraz mleko  - Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki

dlaSmaQ
Waniliowa tarta z gruszkami i czekoladą 209

piekę spód tarty sporo dłużej, a później wypełniam go np. kremem). Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki, a następnie na plasterki. Ułożyć na spodzie tarty.Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać wiórkami czekoladowymi gruszki. Zrobić kruszonkę - zetrzeć na tarce o grubych oczkach na spód zamrożone ciasto. Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Smacznego

Fabryka pomysłów
Tarta ze śliwkami (mrożonymi) 203

Tarta z ciasta kruchego jest jedną z prostszych do przygotowania, a jednocześnie daje szereg możliwości. Jako nadzienie możemy wykorzystać dowolne świeże owoce sezonowe lub mrożone (np. śliwki). Popularne są też tarty z orzechami, czekoladą lub kremem. Tarta wyśmienicie smakuje na ciepło i  na zimno, a przy tym pięknie się prezentuje. Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto piernikowe z jabłkami 359

Pyszne , wilgotne ciasto o smaku piernika z dodatkiem jabłuszek i bakalii . Nie można sie oprzec temu smakowi :) Ciasto należy do grupy ciast "ucieranych" i oprócz przygotowania jabłek, przygotowanie ciasta trwa dosłownie chwilkę.żródło: książka "Serniki, szarlotki, makowce"Składniki 2 szkl. mąki pszennej szklanka cukru ( dodałam cukru trzcinowego) 4 jajka  1/2 szkl. oleju łyżka miodu 2 łyżki kakao łyżeczka sody(...)puder do posypania na wierzchu Jajka z cukrem ubijamy tak długo , aż zrobi sie piękny biały krem. Nadal miksując dodajemy miód , olej, kakao, sodę , proszek do pieczenia, przyprawe do piernika i mąkę.Jabłka myjemy , wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.Do ciasta dodajemy jabłka i bakalie, lekko całośc  mieszamy , wylewamy do dużej keksówki i pieczemy w temp

Słodkości i nie tylko
Rurki z kremem karpatkowym 265

kwaśnej śmietany, szczypta soli , krem karpatkowy 1 opakowanie krem karpatka 3 minuty Dr Oetker , 400 ml mleka, do posmarowania:    białko, do posypania:   cukier , do foremek :    masło i bułka tarta. Przygotowanie:       Z podanych składników (mąka, cukier, śmietana, żółtko, masło, sól) na rurki zagniatamy ciasto. Najlepiej, aby składniki były w temperaturze pokojowej(...)minut do lodówki. Następnie wałkujemy ciasto i wycinamy dwucentymetrowe paski, którymi owijamy foremki do rurek (wcześniej posmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą). Rurki smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Po upieczeniu, jeszcze ciepłe ściągamy rurki z foremek. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krem karpatka z zimnym mlekiem. Nadziewamy

Aga w kuchni
TORT WIŚNIOWY 190

łyżekwódka -5 łyżekPRZYGOTOWANIE: CIASTO KRUCHE:  Mąkę wysypać do miski,wymieszać z proszkiem do pieczenia.  Następnie dodać pokrojoną na kawałki margarynę, jajko i cukier puder.  Zagnieść ciasto i odstawić na 30 minut do lodówki.  Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i nakłuć widelcem.  Piec ciasto w 220 stop.przez 10 minut.  Wyłożyć ciasto, ostudzić.  BISZKOPT(...)żółtkowej,wymieszać.  Białka ubić na sztywno,delikatnie wkręcić do ciasta.  Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i wysypanej bułką tartą.  Piec biszkopt w temp.180 stop przez 25 minut.  Ostudzony biszkopt lekko zetrzeć tarką,aby później obsypać tymi okruchami tort.  Przekroić biszkopt na połowę.  KREM  Galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wrzącej wody,dokładnie

Kuchnia Danusi
Ciasto Michaszek wg Aleex 176

więc mamy namiastkę wakacji. Drzwi na taras są szeroko otwarte, słońce cudnie grzeje, wokół cisza i spokój. Jesteśmy po świątecznym obiedzie, a skoro to święto, musi być też ciasto. A więc podaję je z kawą. Zjemy na tarasie. Dołączycie do nas? Zapraszam. Składniki: Biszkopt: • 6 dużych jajek • 3/4 szklanki cukru • 2/3 szklanki mąki pszennej • 2 łyżki kakao • 3 łyżki mąki(...)następnie posmarować dżemem z czarnej porzeczki. Można go przetrzeć przez sitko, aby był gładki. 19. Na dżemie wyłożyć krem z Michałkami i przykryć go drugim blatem biszkoptu. 20. Drugi blat także nasączyć kawą i wyłożyć na nim bitą śmietanę. 21. Wierzch ciasta posypać pokrojonymi na kawałki cukierkami Michałkami. 22. Tak przygotowane ciasto wstawić na dwie godziny do lodówki, może być

W mojej kuchni