ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:152/367)

Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 217

formy o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Przelewamy po równo ciasto, wygładzamy. Pieczemy w 170 stopniach przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż, każdy na pół, uzyskując 4 blaty. Krem: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Śmietanę kremówkę(...)Wykonanie: Na pierwszy blat biszkoptu wykładamy 1/3 kremu, następnie 1/3 frużeliny. Przykrywamy drugim blatem, powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem i ponownie powtarzamy czynność. Czwarty blat ciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first

Made By Mom And Son
Świąteczne brownie z piernikową masą i pomarańczami 104

Brownie w świątecznej wersji pachnące pomarańczami i przyprawą korzenną.  Ciasto na spodzie brownie z marmoladą z pomarańczy oraz masą piernikową przygotowaną ze śmietanki kremówki i serka mascarpone. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa.  Mocno czekoladowe i gliniaste brownie, do tego(...)cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę przesianą przez sito i miksujemy. Na końcu wlewamy rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę z masłem i mieszamy do połączenia składników. Ciasto wylewamy do tortownicy (średnica 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Wyciągamy z tortownicy i studzimy. Masa piernikowa

Kuchnia MagdaLeny
Tort "Agrest w kubku kawy" 77

Pieczemy w temperaturze 180 stopni, około 30 minut. Ciasto nie wyrasta wysokie, jest miękkie, wilgotne, ale nie gliniaste. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdźcie patyczkiem, czy jest gotowe. Wyciągamy i studzimy. Etap czwarty - składamy tort czyli wrzucamy agrest w kawę :) Z wystudzonego ciasta odkrajamy cieniutko, równiutko wierzch. Odkładamy do starcia na tarce. Ciasto wkładamy do formy, tortownicę zapinamy obręczą i smarujemy tężejącą(...)wyciągamy śmietanową masę czekoladową, ubijamy mikserem na gęsty krem. Dodałam śmietan - fix, ale nie jest to konieczne. Puszysty krem wykładamy równą warstwą na masę agrestową. Ścięty wierzch placka kawowego ścieramy na tarce na wiórki do miski, wkruszamy do nich chałwę waniliową lub kakaową i mieszamy. Powstałą kruszonką posypujemy dokładnie wierzch ciasta, dociskamy delikatnie, by przywarła do śmietanowego kremu. Gotowe. Wkładamy

Kronika Piekarnika
Ciasto Ferrero Rocher 785

można zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 części i jego dół umieszczamy w formie w której je piekliśmy. Wykładamy krem z Nutelli i przykrywamy górną częścią ciasta. Polewa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu stopienia i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną czekoladą polewamy

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z nutą pomarańczową 132

deser z pewnością trafi w gusta czekoladowych potworów ;-). Spód ciasta jest kruchy i nie zawiera cukru. Do jego zrobienia użyliśmy karob . Na spodzie wylany jest krem z dodatkiem skórek z pomarańczy. Wierzch ciasta pokryła polewa czekoladowa, na której dodatkowo ułożyliśmy borówki amerykańskie. Oryginalny przepis, na którym bazowałem, znajdziecie na blogu Weekendownika . Artykuł Ciasto czekoladowe z nutą pomarańczową pochodzi z serwisu

Ciasna Kuchnia
Ciasto marchewkowe z kremem i jabłkami 216

znika ze stołu. Znane i lubiane, obowiązkowo z kremem na bazie lekko słonawego kremowego serka. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 jajka 200 g cukru pudru 150 ml oleju(...)suchego patyczka. Wystudzić. Polewa - serek ubić z miękkim masłem, stopniowo dodawać cukier puder, cały czas miksować. Włożyć na kilkanaście minut do lodówki. Dobrze wystudzone ciasto przekroić na dwie części. Pierwszy blat posmarować 1/3 kremu, przykryć drugim plackiem. Wierzch udekorować pozostałym kremem i orzechami włoskimi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Kawowo-czekoladowy tort śmietanowy 157

Torty zazwyczaj robię dla najbliższych mi osób i staram się wstrzelić w ich gusta.... Teraz też tak było. Czy udało mi się? Myślę że tak, choć smaki kremów budziły skrajne emocje.  To wszytko zależy od osobistych upodobań.  Alicjo przygotować tort specjalnie dla Ciebie było moim od dawna już życzeniem. Niby mieszkasz tak niedaleko, ale życie tak pędzi(...)sosu. Schłodźcie do temperatury 30-34 stopni Wykonanie Pierwszy czekoladowy blat połóżcie na podstawce, nasączcie kawą z alkoholem i posmarujcie czekoladowym ganache.  Przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta czekoladowego. Nasączcie i posmarujcie cienko kremem czekoladowym, następnie poukładajcie owoce i posmarujcie cienko kremem kawowym.  Przykryjcie blatem czekoladowym, nasączcie  i posmarujcie kremem kawowym. Ostatnim blatem przykryjcie nasz tort nasączcie i schłodźcie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babeczki Dextera 168

miksujemy kilka minut, aż powstanie gładke ciasto. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i wszystko mieszamy. Ciasto nalewamy do foremki wyłożonej papilotkami (do 2/3 wysokości papilotki) i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 25 minut. Gotowe babeczki studzimy i dekorujemy. Krem: 400 g śmietany 36% 4 czubate łyżki serka mascarpone 4 płaskie łyżki cukru pudru 2 opakowania preparatu(...)przykrycia przez ok 15-20 minut, aż zmniejszy swoją objętość o połowę i zrobi się gęsty. Jeszcze ciepłym, ale nie gorącym skrapiamy obficie babeczki udekorowne kremem i "szkłem".  Przepis na babeczkowe ciasto znaleziony wieki temu u Cukrowej Wróżki . Inspiracje: Moje Wypieki , Kraina Sosny

Zawsze głodna!
Tort kokosowo-limonkowy 160

wcześniej nagrzanego piekarnika na 170C wstawiamy tortownicę na 30-40 minut ciągle pilnując aby nie przypalić. Wyjmujemy i odkładamy aby ostygło. W czasie gdy robi ciasto się piecze przygotowujemy bazę na kremKrem [składniki]: Do tego potrzebujemy: -> 1 opakowanie serka mascarpone -> 1 jogurt grecki -> Pół szklanki wiórek kokosowych + do dekoracji -> Sok z połowy limonki(...)układamy przekrojone na pół truskawki . Truskawki przykrywamy cienką warstwą kremu. Na to kładziemy 2 biszkopt. Pozostałość kremu rozsmarowujemy na górze oraz po bokach tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi oraz układamy na wierzch pokrojone truskawki. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc [ minimum 1-2] aby ciasto się połączyło. Smacznego! J Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Biały tort kokosowy Raffaello 410

Bardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie(...)łyżce i ubijać. Po jednym dodać żółtka i zmiksować. Mąki przesiać i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy (papierem wykładamy samo dno) o średnicy 22 cm (moja ma 18 cm). Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych

Chocolate Muffin Blog
4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy 169

ponieważ chciałam żeby ciasto było bardzo wilgotne. Zdecydowałam się na ciasto buraczane i był to strzał w dziesiątkę. Intensywne, kakaowe świetnie komponowało się z czekoladowo-kokosowym kremem oraz kokosową śmietanką którą ozdobiłam wierzch ciasta. Bardzo podobają mi się modne ostatnio torty ombre. Nie chciałam jednak używać sztucznych barwników do uzyskania mocnego efektu. Użyłam przetartych malin z pieczonym burakiem więc róż

Mienta blog
Bananowa delicja- bez pieczenia 4029

Lubię ciasta bez pieczenia, to nie ulega wątpliwości:) Bananowa delicja jest jednym z nich, delikatne połączenie herbatników, delicji, kremu, bananów i galaretki stanowią pyszny deser! Składniki: Na blaszkę 35cm x 24cm: 3 opakowania ciastek delicje (pomarańczowe 147g) 2.5 opakowania herbatników (200g jedno) 5 bananów 2 kostki masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 4 szklanki mleka 3 budynie waniliowe(...)Krem dzielimy na 3 części. Pierwszą wylewamy na delicję, układamy plasterki banana i przykrywamy warstwą herbatników. Znowu kolejna porcja kremu, banany i herbatniki. Ostatnia warstwa kremu, banany i tężejąca galaretka pomarańczowa. 5. Ciasto odkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia. Ja robiłam wieczorkiem więc całą noc leżało w lodówce- tam mu najlepiej

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowy krem z awokado, Nam-a 117

Rewelacyjny i tylko 3 składniki! Musicie spróbować – koniecznie! Teraz można upolować awokado za 3 zł lub nawet mniej, więc do sklepów:). Taki krem jest również pysznym i zdrowym dodatkiem do ciast i deserów. Nie muszę chyba dodawać, że awokado to superżywność, i że ten czekoladowy krem można jeść właściwie bez wyrzutów sumienia… Składniki: 1 duże dojrzałe (miękkie awokado(...)Long Phung lub Saigonu . Główne danie ze zdjęcia kosztuje ok. 11 zł (naprawdę duża porcja, nie da rady zjeść całej), jednak czegoś mu brakuje… Za to banany w cieście z miodem pyszne – 4 zł.  Szeroki wybór egzotycznych napojów w puszkach, ale lepiej najpierw przeczytać ich skład i zastanowić się, czy na pewno warto pić, coś co nie zepsuje się

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto pijana śliwka 150

można ciasto przygotować w wersji bezalkoholowej i śliwki nasączyć jedynie mocną herbatą, dzięki czemu będą idealnie miękkie i wyraziste. Kolejnym ważnym składnikiem jest krem czekoladowy, który świetnie łączy się ze śliwkami. Na wierzchu ciasta znajduje się śmietana, która świetnie się komponuje z całością ciasta. Oczywiście bazą całego ciasta jest biszkopt kakaowy. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru(...)połączenia. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia. Nasączenie: Zaparzyć herbatę i zostawić do ostudzenia. Śliwki przełożyć na sitko. Pozostały rum przelać do ostudzonej herbaty i dosłodzić ją łyżeczką cukru. Ostudzony biszkopt przekroić na dwa równe placki. Oba nasączyć herbatą z rumem. Krem czekoladowy

Passions hobbies life
Pralinki pandy 248

Pralinki pandy zrobiłam z kilku babeczek i czekoladowych dropsów. Można też nabić je na patyczki i podać w wersji "lizaków".Proste babeczki czekoladowe Krem maślany (wystarczy kilka łyżek w zależności od tego, jak bardzo suche jest ciasto, resztę można przechowywać w lodówce)Lukier królewski+ czekoladowe dropsy, wiórki kokosowe, czekoladowe cukiereczki, masa cukrowa na oczka (można je też zrobić z czekolady(...)Babeczki kruszymy na małe kawałki w rękach lub w robocie kuchennym. Jeśli ciasto jest zbyt kruche i nie chce się kleić (kiedy ściśniemy część w ręce, rozkrusza się na kawałki) dodajemy po łyżeczce krem maślany i dalej wyrabiamy masę.Z gotowej masy formujemy kulki. Wkładamy je na 15 minut do zamrażarki, żeby nieco stwardniały.Kulki z ciasta zanurzamy w lukrze

Ciastkozercy