ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:153/367)

Tarta migdałowa z agrestem ( frangipane) 80

wykorzystujemy agrest do przygotowania ciast, dlatego podrzucam smaczny pomysł na tartę z agrestem zatopionym w pysznym nadzieniu migdałowym. Nadzienie z mielonych migdałów to specjaność francuska i włoska - frangipane i pasuje właściwie do każdych innych owoców. Do kruchego ciasta również dodałam mielonych migdałów przez co zyskało na kruchości i smaku. Ciasto jest bardzo proste, a krem migdałowy idealnie łączy się smakowo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta z malinami i jeżynami w mascarpone 121

śmietanę wyrobić na ciasto. Ciasto owinąć w folię i włożyć na co najmniej na ok 30 minut do lodówki. Okrągłą formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować tak żeby wystawało lekko poza formę. Wyłożyć formę ciastem, dokładnie docisnąć boki, nadmiar ciasta odkroić, uformować z niego kulkę i odłożyć do lodówki. Dno ciasta w formie ponakłuać widelcem. Ciasto wstawić na pół(...)się lekko zarumieni. Wyciągnąć z piekarnika. Jak ciasto podczas pieczenia wam "zjedzie" z boków to można je nadkleić częścią z pozostałego ciasta ( ja tak czasem robię w sytuacji awaryjnej).   W misce zmiksować jajka z mascarpone, cukrem  i śmietaną, wmieszać skórkę z cytryny. Na dno podpieczonego ciasta wysypać owoce i zalać kremem. Piec ok 35 minut w 180 stopniach

Smaczny zeszyt
Przekąski na Sylwestra (Antipasti di Capodanno) 416

krakersy gryczane z ziarnami (Cracker di semi, senza glutine) Z cyklu: Domowe pieczywo - Arabskie chlebki z jogurtem, bez drożdży (Pane azzimo allo yogurt, senza lievito) Pizzette z ciasta francuskiego z pomidorkami i kremem z czarnych oliwek (Pizzette di sfoglia con pomodorini e crema di olive nere) Kuskus ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i suszonymi pomidorami (Couscous con patate dolci, ceci

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowy torcik na bazie buraków 117

przykrywamy 2 częścią i na niej rozsmarowujemy konfiturę z fig. Przykrywamy 3 warstwą ciasta i smarujemy ponownie ganache (3 łyżkami jak za pierwszym razem). Przykrywamy ostatnią warstwą ciasta, a wierzch dekorujemy resztą kremu ganache i pokrojoną w plasterki figą. Wioleta Gargula

MamaOskarka
PYCHOTKOWY BRZOSKWINIOWIEC 113

upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją brzoskwiniową i wyłożyć 2/3 masy brzoskwiniowej. Następnie przykryć drugim blatem ciasta, nasączyć  i posmarować pozostałym kremem. Torcik wkładamy do lodówki, aby masa lekko stężała. Gdy masa lekko stwardnieje wylać tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline

Ciastka - domowe słodkości
Rafaello 207

kremu i rozłóż połowę pokrojonego w kostkę ananasa. Na drugiej części wykonaj te same warstwy co na pierwszej. 7. Nasącz ostatnią część biszkoptu, wyłóż pozostałą część kremu i posyp wiórkami. 8. Ciasto powinno zostać w lodówce przez kilka godzin

A Ty Smakuj Mnie
Tort orzechowy z nadzieniem kawowo migdałowym. 233

Ciągle ubijać. Dodać olejek i sok z cytryny. Na końcu powoli porcjami wlewać kawę. Ubić do połączenia składników. Dolny biszkopt nasączamy herbatą, smarujemy kemem, następnie kładziemy ciasto orzechowe, ponczujemy i smarujemy kremem. Układamy drugi krążek biszkoptowy, nasączamy i po wierzchu a także bokach smarujemy kremem. Po wierzchu dekorujemy czekoladowymi cukierkami a boki obsypujemy mielonymi orzechami.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Chlebek bananowy 142

ochoty na to ciasto, a Wasze banany są już naprawdę bardzo dojrzałe, to możecie je zamrozić. Obierzcie je ze skórki, włóżcie do pojemnika i przechowujcie maksymalnie 3 miesiące. Przed użyciem rozmrażajcie je przez kilka godzin w temperaturze pokojowej. Mrożone banany są świetnym składnikiem smoothies, koktajlów czy lodów bezglutenowych. :) Ciasto piekę w formie silikonowej Sockerkaka z Ikei. Ciasto: 4 banany(...)ciasto wyjmijcie i zostawcie na ok. 5 minut w formie, po tym czasie przełóżcie je na kratkę do ostygnięcia, o ile zdołacie się powstrzymać. Ja zawsze kroję i pałaszuję przynajmniej kawałek jeszcze ciepłego ciasta. ;)     Ciasto smakuje wyśmienicie bez żadnych dodatków, ale my z Dominikiem uwielbiamy połączenie masła orzechowego i bananów, więc ciasto podajemy z tym orzechowym kremem. Smacznego

Cooking Monster
TRUSKAWKOWA POEZJA 353

Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba korzystać :) I tak właśnie powstało ciasto truskawkowa poezja. Pyszne, przełożone kremem i truskawkami zatopionymi w galaretce. Pychotka ;) Składniki: * biszkopt kakaowy  (przepis tutaj) * 500 ml śmietany kremówki 36% * 2 galaretki truskawkowe * około 700 g truskawek * pół szklanki cukru pudru * 1/4 szklanki przegotowanej wody+ łyżeczka cukru do nasączenia biszkoptu * 700 ml przegotowanej wody

Zrób to smacznie
ciasto biszkoptowe z jabłkami i kremem kokosowym 100

Polecam ciasto biszkoptowe z jabłkami i kremem

Ugotujmy Coś
Świąteczny tort. 200

Śmietanę ubijamy na sztywno jak wcześniej, dodajemy  cukier i cukier waniliowy do smaku, pod koniec ser mascarpone. Odkładamy trochę masy i barwimy ją na zielono. Wyjmujemy ciasto z lodówki i jasnym kremem smarujemy całą powierzchnię tortu. Z zielonej masy wykonujemy przy pomocy tylki w formie gwiazdki choinki i dekorujemy je DECORADĄ DELEKTA

Malinowe Pocałunki
Torcik z figą 249

Efektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 174

formy, piec ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka.  * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Krem bananowy - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - 2 bardzo dojrzałe banany - 2 łyżki soku z cytryny Śmietanę ubić.  Banany wraz z sokiem z cytryny ugnieść

kawawszklance
Rolada z poziomkami 134

Jeszcze nigdy nie udało mi się zebrać jednorazowo tyle poziomek co w tym roku. Zajadaliśmy się nimi przez cały weekend, a na niedzielę upiekłam roladę. Lekkie biszkoptowe ciasto z płatkami migdałowymi, wypełniłam kremem na bazie jogurtu i śmietany oraz dużą ilością świeżych poziomek. Zniknęła błyskawicznie". Czytaj więcej

Wiem co jem