ciasta z kremem - 5500 przepisów (strona:150/367)

Tarta z musem rabarbarowym, bitą śmietaną i pistacjami 452

rabarbarowego (ja zostawiłam na całą noc). Śmietanę kremówkę ubijać na wysokich obrotach, aż zgęstnieje. Dodać cukier puder i ubijać jeszcze 2-3 minuty, aż powstanie gęsty krem. Wyłożyć bitą śmietanę na schłodzone ciasto i posypać posiekanymi pistacjami

Kulinarne Inspiracje
rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym 227

proszkiem do pieczenia (mieszamy np. drewnianą łyżką). Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (36×36 cm). Pieczemy przez ok. 20 -25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do lekkiego przestudzeni, usuwamy papier, przekładamy na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. składniki na krem brzoskwiniowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki

Domowy Smak Jedzenia
Krem z mascarpone do babeczek, tortów i ciast 204

Gdy nie mam czasu na długie wypieki lub nachodzą mnie niespodziewani goście wyjmuję ze spiżarni paczkę korpusów do babeczek i napełniam je kremem, do tego trochę

Mania Wypiekania
Krem z pieczonej dyni z pietruszką i grzankami 187

Sezon na dynie w pełni więc i ja przygotowałam coś ciekawego. Po za kupie dyni długo zastanawiałam się co z nią zrobić, wszędzie pojawiają się kremy

Niezły Młynek
Delicja makowa 457

powierzchnię. Wstawić do lodówki. Przygotować polewę: w rondelku zagotować kremówkę, odstawić z ognia, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i mieszając całkowicie roztopić. Ostudzić. Polewę wylać na krem kawowy i schłodzić (minimum 3 godziny). Ciasto udekorować żurawiną namoczoną (około godzinę) w zagotowanym (gorącym) likierze lub wodzie

wcinaj to
Wegański TORT CYTRYNOWO-CZEKOLADOWY z brzoskwiniami 255

mąki pszennej – wtedy tort będzie jaśniejszy i bardziej pulchny. Tort przełożony jest cytrynowym kisielem, którego kwaśny smak idealnie łączy się z kremem czekoladowym. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki (1 szklanka pszennej, 0.5 szklanki orkiszowej, 0.5 szklanki ziemniaczanej) 1 szklanka mleka (roślinnego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Via Gusto
Ciasto dyniowe z bakaliami 204

Cudowne, wilgotne, intensywnie pomarańczowe, z cynamonem i innymi pachnącymi przyprawami, naładowane słodkimi rodzynkami i chrupiącymi orzechami. W dodatku przykryte chmurkowym, słodkim, twarożkowym kremem. Świetne na zbliżające się, mgliste, krótkie, jesienne dni. Składniki Ciasto 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szklanka cukru szklanka oleju(...)piec przez 25-30 min. Aby sprawdzić, czy ciasto jest upieczone, należy wbić w jego środek patyczek np. od szaszłyków. Ciasto jest gotowe, gdy wbity w ten sposób patyczek jest po wyciągnięciu suchy. Ostudzić i przygotować krem. Krem 100 g miękkiego masła 450 g tłustego twarożku (używam serka 'Mój ulubiony') 2 łyżki cukru pudru posiekane orzechy włoskie do dekoracji Masło

Słodkie inspiracje
Ciasto z budyniową masą ajerkoniakową i truskawkami 149

Delikatny biszkopt, masa budyniowa z dodatkiem ajerkoniaku, truskawki i galaretka, to pyszne ciasto, idealne na tę porę roku. Cieszmy się z dostępności truskawek, póki jeszcze są. A w tym roku truskawki są wyjątkowo pyszne! Osobiście, jeśli chodzi o ciasto z truskawkami, to ja najbardziej lubię właśnie biszkopt z masą budyniową i truskawkami. To taka klasyka, którą muszę przygotować chociaż(...)nudzi Dopiero potem mogę przygotować inne. A jakie jest Wasze ulubione ciasto z truskawkami? Jestem ciekawa. Biszkopt przygotowuję bez proszku do pieczenia, ubijając wpierw całe jajka z cukrem. Dla mnie to idealna metoda, bo raz, że unikamy możliwości przebicia białek, a dwa, możemy w tym czasie przygotowywać już krem budyniowy. Oczywiście mam tutaj na myśli sytuację, gdzie nie korzystamy

Smaki Na Talerzu
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 124

migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto: 150 gr miękkiego(...)mąka kukurydziana i masło do wysmarowania formy Krem migdałowy: 25 gr mąki ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru 200 ml mleka ryżowego lub zwykłego Krem porzeczkowy: 500 gr mascarpone 200 ml galaretki z czarnej porzeczki lub przetartego przez sitko dżemu z czarnej porzeczki ** barwnik czerwony listki mięty do dekoracji Przygotować ciasto: Wysmarować masłem i oprószyć mąką kukurydzianą, strzepnąć

moj przepis na
Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki 121

migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane kwaśnym kremem porzeczkowym. Są wyjątkowe ponieważ jeszcze nikt nie połączył takich smaków jak mięta + migdały + czarne porzeczki, dodatkowo są bezglutenowe. Jak smakują: zmysłowo, zaskakująco i znakomicie. Składniki na 12 małych babeczek. Miętowe ciasto: 150 gr miękkiego(...)mąka kukurydziana i masło do wysmarowania formy Krem migdałowy: 25 gr mąki ryżowej 50 gr mielonych migdałów 50 gr cukru 200 ml mleka ryżowego lub zwykłego Krem porzeczkowy: 500 gr mascarpone 200 ml galaretki z czarnej porzeczki lub przetartego przez sitko dżemu z czarnej porzeczki ** barwnik czerwony listki mięty do dekoracji Przygotować ciasto: Wysmarować masłem i oprószyć mąką kukurydzianą, strzepnąć

moj przepis na
Brzdąc na śmietanie 175

teraz już delikatnie wymieszać tylko szpatułką. Wylać ciasto do formy. U mnie wymiar blaszki 34x23cm, wysmarowana masłem i wyłożona papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 170stopni   około 20 minut. Najlepiej sprawdzać ciasto patyczkiem gdyż każdy piekarnik piecze trochę inaczej… Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty. Krem śmietanowo – kakaowy 1,2 litra śmietany kremówki 1 szklanka cukru(...)żelatyna jest za ciepła. Poncz Do wody dodać cukier i sok z cytryny, wymieszać do rozpuszczenia cukru. Przygotowanie/składanie ciasta: Spodnią cześć biszkoptu przełożyć do formy i dokładnie napączować. Dopiero wtedy nałożyć pierwszą warstwę ( nieco mniejsza połowa) kremu, po czy przyłożyć drugi blat odwrócony wierzchem do środka i znów napączować.   Na wierzch wyłożyć resztę masy śmietanowo – kakaowej i zrobić

W garach u Gosi
Tarta cytrynowa 232

blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem.Na wierzch ciasta układamy folię aluminiową lub papier do pieczenia, wysypujemy kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą.Pieczemy  10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy obciążenie i papier, pieczemy jeszcze 15 minut - aż spód stanie się złocisty.KREM CYTRYNOWY:* sok z 3 cytryn* sok z 1/2 pomarańczy ( w oryginale

kolorowotorcikowo
Ciasto marchewkowe 432

trzymania się przepisu. Przy każdym innym daniu można polegać na chłopskim rozumie (lub kobiecej intuicji – zależy co kto posiada) i eksperymentować ze składnikami. Przy robieniu ciasta musimy ograniczyć naszą fantazję do wyboru rodzaju kremu, polewy, dodania bakalii lub rodzynek itp. Jeśli zaczniemy zmieniać proporcje podstawowych składników, nasz wypiek jest raczej skazany na porażkę.Ciasto marchewkowe początkowo uznałem za egzotyczny wynalazek

Gotuj z Misiem
Ciasto z ananasem i kokosem 130

Ciasto z ananasem i kokosem na biszkopcie z owocami i galaretką, to ciasto na specjalne okazje. Komunia, urodziny, imieniny zamiast ciężkiego tortu zrób super ciasto ananasowe z owocami i galaretką. Delikatne z kremem śmietankowym, rozpływające się w ustach. Puszysty biszkopt, kokos, kremowy serek, śmietana kremówka i owoce. Ciasto z ananasem i kokosem to nie tylko efektowny wypiek, to super tort

Dieta moja pasja
Krem kokosowy 220

nadaje się do potraw typu curry, sosów, sałatek), zetrzyj krem kokosowy na tarce lub pokrój go na drobne kawałki, dodaj pod koniec gotowania i wymieszaj. Krem kokosowy może być również dodawany do deserów, ciast (używam do sernika jaglanego – przepis wkrótce), i jako substytut mleka kokosowego (rozpuść 50 g kremu w 100 ml ciepłej wody). Najlepiej przechowywać krem w szafce

Qlinarnie i Qlinarnie