Tak sobie pomyślałam, że już dawno nie robiłam biszkoptu i że powinnam to zmienić ;). Ale nie byłabym sobą jakbym nie spróbowała tego ciasta w jakiejś innej, nowej dla mnie odsłonie. Troszkę poszperałam i znalazłam idealny przepis w książce C.Bretherton „Baking”. Na dzisiaj więc proponuję włoską wersję biszkoptu z bitą śmietaną i malinami zwaną „Genoise Cake”. Ciasto to jak każdy biszkopt z owocami można też przyrządzić z dodatkiem różnych owoców sezonowych albo też różnych kremów. Polecam:)... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...