ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1017/1378)

Sernik dyniowy z ciasteczkami Oreo 183

Ponoć po serniku potrójnie cytrynowym to najlepszy sernik na blogu - tak przynajmniej stwierdziła moja Teściowa. No a z Teściową, jak wiadomo, kłócić się nie można, prawda

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Ciasto Maxi King 192

Masa mleczna wykonana jest na mleku w proszku, jest dość zwarta. Wierzch oblany czekoladą i prażonymi orzechami.... Mmm niebo w gębie! Przepis ze strony Świat Ciasta.       Ciasto Maxi King   Składniki na blaszkę 23x33cm:   Do przekładania: około 400g herbatników   Na masę mleczną: 300g masła lub margaryny 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru(...)dodajemy cukier, cukier z wanilią lub przekrojoną na pół laskę wanilii i zagotowujemy ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia (jeśli używaliśmy laski wanilii wyjmujemy ją). Masło ucieramy na jasny, puszysty krem. Stopniowo i na przemian  dodajemy wystudzone mleko oraz mleko w proszku i ucieramy aż do wykończenia składników.   Masa kajmakowa: puszkę z masą krówkową zanurzamy na kilka minut

Smak mojej kuchni
Tort tęczowy z masą twarożkową 190

czerwonej i delikatnie wygładzamy. Wstawiamy do piekarnika. Następnie tak samo postępujemy z blatami żółto-zielonym i niebiesko-fioletowym. Pieczenie: Temperatura - 170ºC Czas - ok. 25 minut (do suchego patyczka) Gorące ciasto wyjąć z piekarnika i upuścić w formie z wysokości ok. 0,5 meta na podłogę. Wystudzić w temperaturze pokojowej, najlepiej odwrócone do góry dnem. Poncz: 400 ml syropu z brzoskwiń(...)cytryn. Poncz powinien być raczej kwaśny. Ja piekłam tort dla dziecka, ale jeśli pieczecie dla dorosłych możecie pokusić się o dodanie odrobiny alkoholu - np. likieru kokosowego lub rumu. Krem twarożkowy: 1 kg twarogu dobrej jakości np. Mój Ulubiony 990 ml śmietany kremówki (30-36%) 6 łyżek + 2 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii ok. 1 kg brzoskwiń w syropie

Cooking Monster
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 632

opakowania galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 900ml mleka 3 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 200g miękkiego masła Polewa: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 8-9 łyżek mleka Ciasto rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu. Jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie puszysta masa. Ciągle ubijając dodajemy olej i wodę. Do osobnego naczynia przesiewamy mąkę oraz mieszamy ją z kakao i proszkiem(...)mleka. Gotujemy, aż zgęstnieje i odstawiamy do wystygnięcia.  Kiedy budynie ostygną to ubijamy masło na puszystą masę (ok. 6 minut) i dodajemy po łyżce chłodnego budyniu. Otrzymamy przepyszny krem. Chłodny biszkopt przekrajamy na pół. Pierwszą warstwę kładziemy na blachę. Układamy na niej masę jabłkowa i wstawiamy na około 2h do lodówki by masa całkowicie stężała. Po wyjęciu z lodówki

Kolizje Smaków
ciasto "majorka" bez pieczenia 534

Posmarować je kremem budyniowym i przykryć drugą warstwą herbatników. Owoce pokroić i ułożyć na ciastkach. Zalać tężejącą galaretką bananową, wstawić do lodówki.  Pulpę z marakui przelać na sito i przetrzeć, żeby pozbyć się pestek. Przelać do garnka, uzupełnić wodą do 750 ml i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki pomarańczowe i rozmieszać. Odstawić.  Na stężałe ciasto wyłożyć biszkopty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Porzeczkowiec piernikowy 201

cieście są dziełem mojego dziecka, które ostatnio bardzo garnie się do „tworzenia” czegoś w kuchni, po czym z pełną powagą oświadcza: „Jeszcze tylko zrobię zdjęcie”;) Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki tortowej 3 łyżki kakao 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody szczypta soli Krem serowy

Smaki Na Talerzu
Ciasteczka dyniowe z nadzieniem 228

żurawiny 4 łyżki kremu czekoladowego bądź dowolnego dżemu 3 łyżki margaryny Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej sól, imbir, cynamon, gałkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cukier puder. Mieszamy. Do wymieszanych już suchych składników dodajemy puree z dyni, jajko oraz margarynę. Całość dokładnie wyrabiamy. Na koniec wsypujemy mieszankę migdałów, pestek z dyni, słonecznika i żurawiny. Ciasto jest dość lepkie

mecooks
Sernik jagodowy na zimno 247

ciasta. Wstawiłam do lodówki na około 30 minut. Można włożyć na chwilę do zamrażarki.   Pozostały ser zmieszałam w   ten sam sposób   z żelatyną i przelałam masę   do tortownicy na zastygającą masę jagodową. Wyrównałam wierzch i wstawiłam na noc do lodówki.   Ubiłam kremówkę na puch, dodałam odrobinę barwnika spożywczego, żeby uzyskać kolor jagodowy. Gotowy krem przełożyłam

Kuchnia u Krysi
Pancakes z Nuttelą 239

pieczenia Nuttela / czekolada / krem orzechowy Wykonanie: Masło rozpuszczamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem do miski. W osobnej miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, masło i łączymy ze sobą łyżką, czy widelcem. Płyną masę wlewamy do sypkiej i mieszamy. Ja włączam mikser i miksuje wszystko pod koniec na najniższych obrotach niedługo, około 1 minuty. Odstawiam ciasto na 10 minut

W Moim Magicznym Domu
Jak zrobić tort na 1 urodziny lub chrzciny 366

pieczemy blaty z ciasta biszkoptowego. Blaty możecie upiec opierając się na moim ulubionym przepisie na biszkopt rzucany ze strony Moje Wypieki lub możecie skorzystać ze swojego ulubionego przepisu. Po upieczeniu i wystudzeniu blatów należy je szczelnie owinąć w folię spożywczą, odstawić. Można też biszkopt zrobić wieczorem, przez noc przestudzić w uchylonym piekarniku. 2) Następnie należy przygotować krem do przełożenia tortu

moj przepis na
Ciasteczka makowo-kokosowe 193

żeby ciasto ładnie się rozwałkowało) i wycinamy kółeczka lub inne kształty o grubości około 3 mm. U mnie ciasteczka miały średnicę 3 oraz 4 centymetrów. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez około 10-12 minut. Ostudzone ciasteczka przekładamy pastą pomarańczową lub innym dowolnym kremem według uznania

VioletoweKucharzenie
marchewki z ciasta 302

paski, paskami ciasta dość ciasno owijać metalowe rurki, po zawinięciu układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.U mnie na stojąco .Posmarować bialkiem z mlekiem i barwnikiem .Wstawić do piekarnika i piec 12-15 minut. Po upieczeniu od razu wyjąć, bardzo delikatnie i wystudzić na kratce. Całkowicie wystudzone „marchewki” nadziać pastą lu jak kto woli słodkim kremem..SMACZNEGO jak ktoś

w mojej kuchni
Tartalettki czekoladowe 198

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie: 1 serek mascarpone 250 g 2 łyżki cukru pudru tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozkręcamy mikserem serek mascarpone z cukrem, dodajemy powoli czekoladę. Zostawiając około 4 łyżek. Miksujemy na gładką masę. Wkładamy na tartaletki. Na kremie rozsmarowujemy warstwę rozstopionej czekolady. Ozdabiamy

Humanistka w kuchni
Kruche kwiatki migdałowe nadziewane (kruche ciasteczka migdałowe) 240

Bielską od ZT Bielmar , jest pełnotłusta, o dużej zawartości tłuszczu (80%). Ta margaryna szczególnie jest polecana do przygotowywania kremów, gdyż bardzo dobrze i szybko się napowietrza, co powoduje, że kremy przygotowane na jej bazie są delikatne i puszyste. Ja wykorzystałam ją jednak do przygotowania ciasteczek, więc mogę ją polecić również do przygotowania wypieków. Nie ma smaku charakterystycznego dla margaryn(...)wymagają trochę zdolności manualnych, ale są wart wysiłku włożonego w ich wykonanie. Trzeba mieć trochę wprawy, ale jak to się mówi: trening czyni mistrza , to dotyczy również kulinariów. Do ciasta dodajemy 1 łyżkę cukru trzcinowego, 1 szklankę zmielonych migdałów, pół szklanki jogurtu greckiego i tylko 1/2 szklanki mąki. Ciasteczka są delikatne, kruche, są według mnie idealne. Jak chcemy by były

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Afrykańczyk 317

Czyli: przekładany, z masą, z dodatkami. Wszyscy byliśmy zadowoleni i baaardzo mile zaskoczeni. Ciasto jest super wilgotne, a smakuje wybornie. Na pewno jeszcze nie raz zagości na naszym stole. Ciasto makowe: 15 dag margaryny 8 jajek 20 dag cukru pudru 10 dag płynnego miodu 30 dag maku 1 łyżeczka kakao 4 płaskie łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka sody Placek biały(...)cukru kryształu 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki czerwone 1 łyżka masła Krem: 7 żółtek 1/2 litra mleka 5 łyżek cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 1/2 kostki masła 1 opakowanie cukru waniliowego Polewa: 1 kostka masła 2 szklanki

Ciasteczkowy Potwór

Proponowane wyszukiwania