ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1010/1378)

Ciasto budyniowe z truskawkami 388

też były … torcik z truskawkami i bitą śmietaną też już zrobił furorę … więc przyszła pora na coś innego! Dziś mam dla Was kolejny przepyszny przepis na delikatne ciasto budyniowe z musem z truskawek! Świetna odmiana dla „zwykłych” truskawek zalanych galaretką! Robi się błyskawicznie … potem tylko czekanie aż zastygnie i można zajadać – gwarantuję , że posmakuje(...)żółtku … a następnie po 1 łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut / 180 C KREM: Odlewamy ok. 3/4 szklanki mleka. Resztę wlewamy do garnka , dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy na wolnym ogniu ciągle mieszając , aż składniki się rozpuszczą. Budynie rozrabiamy w odlanym mleku i powoli

Ostra na Słodko
Domowe Oreo 347

Oreo czyli najpopularniejsze i najlepiej sprzedające się ciastka w Stanach Zjednoczonych. Kruche, mocno kakaowe okrągłe herbatniki przełożone warstwą słodkiego kremu. Oreo po raz pierwszy pojawiły się w 1912 roku w Nowym Jorku a ich popularność wciąż nie słabnie nie tylko w Ameryce ale również na całym świecie. Choć nie jestem ich zagorzałym fanem i stanowczo bardziej wolę kruche ciastko niż(...)miski, dodać kakao, cukier puder i sól. Wymieszać. Wlać ekstrakt z wanilii. Masło pokroić w kostkę. Rozetrzeć masło palcami z suchymi składnikami. Dodać jajko i zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Uformować z ciasta kulę, zawinąć ją w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Blachę do pieczenia ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Stolnicę lub blat również wyłożyć papierem

maniapieczenia
Tort śliwkowy piętrowy 214

szczypta soli 120 g cukru trzcinowego (można zastąpić zwykłym) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g mąki tortowej 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Na nadzienie śliwkowe, nasączenie i krem: 1,5 kg śliwek 500 g serka mascarpone 1 kg śmietany 36% 2 opakowania cukru waniliowego + 1 kopiasta łyżka cukru 1 opakowanie śmietan-fix 120 g gorzkiej czekolady 2 małe(...)puszystej i gęstej pianki. Do ubitej masy dodać olej delikatnie mieszając, następnie przesiać przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszać aż do połączenia wszystkich składników (delikatnie żeby ciasto urosło puszyste). Przelać masę do tortownicy i piec na środkowym poziomie piekarnika 30 minut (do suchego patyczka).   Biszkopt 2:   Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać

Passions hobbies life
Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 397

pełne łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru  Nasączenie: 120 ml wody Łyżka soku z limonki 2 łyżeczki cukru Krem: 500 ml mleka Budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 25 dag masła lub Kasi ( temperatura pokojowa) 5 -6 łyżek cukru pudru Wierzch : Około 50 dag truskawek 2 galaretki jabłko-mięta(...)nadal ubijam. Do ubitych dodaję po jednym żółtku, ubijam na najwolniejszych obrotach miksera. Mąki i proszek do pieczenia przesiewam. Dodaję partiami do masy jajecznej, mieszam delikatnie łyżką.  Ciasto wykładam  na blaszkę (35 x 24) tylko dno smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę  około 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu odstawiam do wystudzenia. Teraz masa

Takie tam pichcenie
tort z gruszkami 240

mąki i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki- tortownicy ok. 22 cm średnicy. Pieczemy przez ok. 35-40 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie przekrawamy na trzy blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przełożeniem. składniki na poncz: 50-100 ml amaretto 150 ml wody wykonanie: Składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem do przełożenia: 500 g serka

Domowy Smak Jedzenia
Dyniowo-pomarańczowe cupcakes 226

łyżeczek konfitury z pomarańczy krem: 200 g maskarpone łyżka puree z dynii łyżka konfitury z pomarańczy łyżeczka startej skórki z pomarańczy Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy sok i skórkę z pomarańczy, puree, pulpę i ponownie miksujemy. Suche składniki mieszamy ze sobą i dodajemy do masy. Miksujemy na gładko. Do papilotek nakładamy po łyżce ciasta oraz łyżeczce konfitury. Przykrywamy je jeszcze

Mienta blog
Trufelki chałwowo-kokosowe (z markiz chałwowych) 188

łyżka kakao Ciastka (z kremem) zmielić w malakserze. Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek. Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku). (Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.) Jeśli masa nie nadaje się do formowania - należy ją schłodzić w lodówce przez około 20 minut. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe

Di gotuje
Tarta na spodzie Oreo z borówkami 206

jeżeli ciężko Wam wykładać spód ciasta na ślizgającym się papierze, możecie posmarować blaszkę masłem i dopiero wtedy wyłożyć papierem, który przyklei się do formy). Bardzo dokładnie dociskając masę z ciasteczek, wyłożyć spód i brzegi formy. Włożyć do lodówki na około 30 minut. Przygotować galaretkę, rozpuszczając ją w 300 ml wrzątku. Odstawić do ostygnięcia. Przygotować krem. Ubić mascarpone z cukrem waniliowym

Ania i Marcin gotują
Bułki z białym serem 233

wyrośnięcia na 2 godziny. Wyrośnięte ciasto zagniatamy, formujemy wałeczek i tniemy na 12 równych części. Z każdej części formujemy kulkę, rozpłaszczamy ją i kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy i odstawiamy na 40 minut. Na blaszce mieści się około 6 bułeczek. Ser mieszamy z żółtkiem i cukrem pudrem, masę blendujemy na gładki krem. W wyrośniętych bułeczkach robimy dziurę

Gotowanie i blogowanie
Red Velvet Muffins 189

Intensywnie czerwone ciasto Red Velvet jest bardzo popularne w USA. Podawane zazwyczaj z  kremowym serkiem lub w postaci tortu. Już długo zbierałam się do wykonania babeczek z podstawowego przepisu, aż w końcu się udało :) Poza tym, że pięknie się prezentują są bardzo wilgotne i z pewnością posmakują każdemu. Dekorację wykonałam z kremu na bazie serka "Mój Ulubiony", ale możecie

Chocolate Muffin Blog
Deser z lemon curd 207

Nikt nie spodziewa się, że krem może być kwaśny! Przecież wygląda jak waniliowy :) I jak to w życiu. Pozory mogą mylić. Idę jeszcze przejrzeć prezentację, wyprasować bluzkę, przygotować posiłki dla rodziny, bo przecież nie będzie mnie w domu przez jakieś 4 godziny! W tym czasie głód może przecież ich wykończyć! Składniki i przygotowanie: Pokruszone ciasto lub ciasteczka - I warstwa Możemy

bistro mama
Krucha tarta z malinami, serkiem mascarpone i białą czekoladą 231

wylepić równomiernie ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 12-15 minut, aż nabierze złocistego koloru. Zostawiamy do przestudzenia. *W przypadku tarty pieczonej z nadzieniem czas pieczenia jest zależny od wypełnienia, zazwyczaj jest to ok. 30 minut. Takie tarty wcześniej podpiekamy, ok 10 min, a potem dodajemy nadzienie, które pieczemy kolejne 20 min. KREM 250 g - mascarpone 1 tabliczka - białej czekolady

Calzonella.com
Placuszki dyniowo-jogurtowe ( pancakes ) 238

rozgrzać, nakładać po 2 łyżki ciasta na suchą patelnię zachowując odstępy między placuszkami. Zmniejszyć moc ognia o połowę. Jak na powierzchni placuszków zaczynają pojawiać się bąbelki - odwrócić na drugą stronę. Smażyć do zezłocenia. Podawać posypane cukrem pudrem i kwaskowatą konfiturą ( u mnie morelowa ). Z dynią proponuję również zrobić: Zupę z dyni i soczewicy ( klik ) Krem jarzynowy z dynią ( klik ) Dynię

kawawszklance
delikatny tort z malinową nutką 629

jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę o średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia a następnie wyciągamy z tortownicy i odstawiamy najlepiej na min. 12 godz. Po tym czasie kroimy na 2 części. składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka

Domowy Smak Jedzenia
Naleśniki budyniowe 244

małym ogniu (gdy ciasto zgęstnieje szybko się przypiekają) z obu stron.  Uwaga: po przewróceniu na drugą stronę naleśnik może się troszkę odkształcać (brzegi podnoszą się do góry) - można go przyklepać lub po prostu zdjąć z patelni, odczekać chwilkę aż "oklapnie" i wtedy dosmażyć. Podawać z dowolnymi dodatkami - u mnie wersja deserowa z kremem czekoladowym i płatkami migdałów. Wersja

Kto ugości moich gości?
Kokos,domowe mleko i wiórki kokosowe - wartości zdrowotne 234

olej kokosowy,woda z kokosa,krem kokosowy czy też miąższ z kokosa . Mleko kokosowe jest mlekiem pochodzenia roślinnego,podobnie jak mleko sojowe,ryżowe,czy migdałowe.Stanowi znakomity zamiennik mleka krowiego,wprowadząjacy do codziennego jadłospisu szczyptę egzotyki. Warto zatem na stale włączyć produkty z kokosa do codziennej diety i przygotować słodki przysmak np.naleśniki czy ciasto lub spróbować użyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania