ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1025/1378)

Brzdąc 245

ciasto. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.  2. Do 1 szklanki mleka dodać kakao, cukier, mąkę i dokładnie wymieszać. Drugą szklankę mleka zagotować i ugotować budyń wlewając masę kakaową. Wystudzić. 3. Masło utrzeć, dodawać po jednej łyżce budyniu do połączenia. Na jedną część biszkoptu położyć krem

Motylkowa Kuchnia
Cafe Furkot | Warszawa 221

wybrałam swoje ulubione, jak np. kaczka, która była idealnie doprawiona i rozpływająca się w ustach czy pasty do pieczywa – bakłażanowa, paprykowa oraz hummus. Jako pierwsze danie zaserwowano nam krem warzywny z makaronem i mleczkiem kokosowym – nietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami(...)serem, a drugie podane z sosem śmietanowym z marchewką. Oprócz podrobów podano nam także kopytka w kilku wariacjach smakowych, chrupiące placki ziemniaczane oraz tagine. Smacznym zwieńczeniem wieczoru było domowe ciasto, na które z pewnością tam wrócę – zarówno szarlotka, jak i sernik rozpływały się w ustach. W Cafe Furkot znajdzie się dla każdego coś dobrego. Widać, że szef kuchni

Kuchnia Bazylii
Rolada jagodowa w kratkę 173

ciasto na deskę zerwałam papier i przełożyłam na ręcznik kuchenny kratką na spód i zwinęłam w rulon jeszcze ciepłą. Odstawiam do przestygnięcia. Półtorej szklanki jagód miksuję blenderem z sokiem z cytryny.Żelatynę namaczam w łyżce wody, dodaję 1/4 szklanki gorącego mleka i rozpuszczam. Śmietankę kremówkę ubijam na pół sztywno z cukrem pudrem, dodaję jagody i żelatynę płynną przestudzoną. Krem wstawiam

wesoła kuchnia
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 221

Nadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej(...)papierem do pieczenia, w temperaturze 140 stopni przez 45 minut. W razie potrzeby można jeszcze chwilę podsuszyć przy uchylonym piekarniku. Krem budyniowy: 1 i 1/2 szklanki mleka 2 żółtka 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu śmietankowego 3/4 szklanki cukru po pół kostki masła i margaryny mlecznej mały kieliszek czystej wódki          Połowę

Praktyczna pl
Tort ambasador 212

ciasto przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut, po czym ostudzić. Wykonanie masy: Trzy galaretki ugotować oddzielnie w szklankach wody, zaś jedna galaretkę gotujemy tak jak w opisie na opakowaniu. Żółtka utrzeć z cukrem. Budyń wymieszać w ½ szklance mleka. Resztę mleka zagotować, dodać utarte żółtka, rozpuszczony budyń i cały czas mieszając ugotować krem

Tradycyjna Kuchnia
LODY Z BIAŁEJ CZEKOLADY 150

kremem. Przelać masę do plastikowego pojemnika i wstawić do zamrażalnika na 1-2 godziny. Następnie przełożyć lody do schłodzonej miski, ubić na gładką masę i ponownie zamrozić, aż stwardnieją. 3.Przygotować wafelki. Tacę do pieczenia ciastek wyłożyć pergaminem. Białko ubić z cukrem na pianę, po czym dodać mąkę z kakao oraz masło i dokładnie wymieszać, aż powstanie gładkie ciasto. Nałożyć

Kuchnia w opałach
Dietetyczne ciasteczka orzechowe 184

krem) 1 szklanka mąki orkiszowej 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżeczki stewii 1 jajko szczypta soli 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki wody+ 1 łyżka wody do polewy 20 gram gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka kokosowego Masło orzechowe mieszamy z olejem kokosowym, jajkiem oraz wodą. Mąkę mieszamy ze stewią, solą i sodą. Składniki "mokre" mieszamy z suchymi i wyrabiamy ciasto. Wałkujemy

Mango Papaja
Upichcimy... w lipcu? 270

się" ciasta. tarta chlebowa z farszem ruskim Uwielbiam "ciekawe" tarty. Ta to mój totalny MUST HAVE do wykonania. zupa-norweska W prostocie siła. I smak. Z wykonaniem poczekam jak wrócimy do Norge, bo tam łosoś bardziej norweski ;) muszę tylko pomyśleć nad zastąpieniem pora. placki z kaszy gryczanej z fetą i wędzonym łososiem I znów Pan łosoś. A co?! krem

bastalena
Ajerkoniakowiec 178

Rewelacyjne ciasto z mocnym akcentem charakterystycznego gęstego likieru jajecznego na bazie spirytusu, cukru i delikatnej nuty aromatycznej wanilii.  Składniki: Biszkopt: 3 jajka  1/2   szklanka cukru 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki kakao Masa ajerkoniakowa: 350ml ajerkoniaku  500ml śmietany 36% 5 łyżek żelatyny 1/2 wrzątku 120g masła(...)100g cukru pudru Poncz: 1/3 wrzątku 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 40ml likieru amaretto Żelka ajerkoniakowa: 200ml ajerkoniaku 2 czubate łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: 450g rurki waflowe z kremem 100ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru złote perełki Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając na sztywno dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami 178

Uwielbiam bezę a tort bezowy kojarzy mi się z dzieciństwem, ponieważ moja mama bardzo często piekła taki torcik kiedy byłam mała. W te święta to ja

Smaki Armine
Tort bezowy 207

Większość z nas lubi słodkości. Idealnym pomysłem na coś słodkiego jest tort bezowy. Może nie robi się go ekspresowo szybko, jednak jego smak rekompensuje dłuższy czas

Blog kulinarny S9.PL
BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z MUSEM JABŁKOWYM 204

musem jabłkowym. Puszyste, mimo, że bez drożdży, delikatne, lekkie. Ja nadziałam je domową konfiturą jabłkowo-agrestową – Wy śmiało możecie użyć innych dodatków – mogą to być owoce, kremy orzechowe, masła, powidła i inne nadzienia, na które macie ochotę. Zawsze będzie pysznie! Spróbujcie! Ps. takie bułeczki są idealnym pomysłem zarówno na ciepłe śniadanie, słodką przekąskę w pracy albo podwieczorek(...)jabłkowo – agrestowy DODATKOWO: żółtko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Dodajemy miód, jogurt naturalny i roztopione masło. Wszystko razem mieszamy ( ciasto będzie klejące ). Wyciągamy na posypaną miksem stolnicę, kroimy na mniejsze kawałki, rozpłaszczamy w dłoniach, robimy wgłębienia, nadziewamy, formujemy bułeczki. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy

Ostra na Słodko
TORT CZEKOLADOWO-PIERNIKOWY Z MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I PANNA COTTĄ Z MORELI 178

Głodni czekolady ? Ja zawsze! Dziś zapraszam na prawdziwą, czekoladową ucztę, jakiej tu chyba jeszcze nie było! Połączenie pysznego czekoladowo-piernikowego biszkoptu z delikatnym , lekkim jak puch

Ostra na Słodko
ŚWIĄTECZNY TORT BEZOWY 198

 Nie wyobrażam sobie świąt bez tortu bezowego. Mega słodki z nutką soczystej maliny i orzeźwiającą miętą. Mmm uwielbiam...  Składniki na bezę: 6 białek 1

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania