ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:1030/1378)

Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną 269

Bułeczki bogato nadziane! Ciasto drożdżowe od pewnego czasu stało się moim ulubionym rodzajem wypieku. Zachwyca mnie łatwością przygotowania i rewelacyjnie wychodzi - a co tam, będę nieskromna! :P . Piekę regularnie przeróżne placki drożdżowe , jak również wszelakiego rodzaju drożdżowe bułeczki . Ostatnio mocno eksperymentuję też z nadzieniem . Faszerowałam już bułeczki twarogiem, powidłami, dżemem i kremem czekoladowym. Całkiem niedawno przerzuciłam się jednak na bardziej(...)ciepłe miejsce, aż rozczyn "ruszy" - używać wysokiego garnuszka i pilnować, gdyż drożdże mają tendencję do kipienia. Do miski przesiać przez sito mąkę - w ten sposób się ją napowietrza i ciasto lepiej wyrasta przy pieczeniu . Dodać cukier, szczyptę soli oraz rozczyn maślano-mleczno-drożdżowy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić na gładkie, elastyczne, ale dość zwarte ciasto - leniwiec kuchenny może z powodzeniem

Grunt to przepis!
Rurki maślano-drożdżowe z nadzieniem (z drożdżami instant) 157

Były już rurki francuskie - klik , czy np. ekspresowe z ciasta kruchego - klik ... (Wszystkie tu - klik .) A co powiecie na takie małe, drożdżowe, maślane i po prostu przeeeeepyszne? Ciasto jest rewelacyjne (przepis z moich notatek na rogaliki) i nie wymaga wielkich umiejętności. Rurki możecie napełnić ulubionym nadzieniem, np. samą bitą śmietaną. Przyznam, że już chyba przerobiłam wszystkie swoje pomysły(...)szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka (duże)  Dodatkowo:  jajko do posmarowania (może być same białko lub żółtko)   Moje nadzienie:  gotowe nadzienie brzoskwiniowe Zentis krem budyniowy z tego przepisu - klik (wystarczy zrobić połowę i jeszcze troszkę zostanie)  Masło należy roztopić w niewielkim rondelku, a mleko podgrzać i wymieszać z cukrami.  (Powinny się rozpuścić

Di gotuje
Ciasto rajskie z rabarbarem 152

pieczenia jest bardzo pyszne , warstwa z rabarbarem i galaretką oraz serowa ze śmietanką kremówką i galaretką, całość polana lukrem w kolorze soczystej zieleni i posypana wiórkami. Godne uwagi wiosenne ciasto. Blaszka 25/30 cm Składniki: 40 dag herbatników maślanych Warstwa rabarbarowa: 1 kg rabarbaru 1 pełna szklanka brązowego cukru lub zwykłego 1 łyżeczka soku z cytryny ¼ szklanki wody 2 cytrynowe galaretki(...)mięsa. Schłodzoną kremówkę ubić na gęsty krem pod koniec wsypać cukier puder dodać twaróg, chwilę zmiksować na wolnych obrotach na koniec wlać zimną ale płynną galaretkę. Ponownie zmiksować. Masę wyłożyć na herbatniki, przykryć kolejną warstwą herbatników. Lukier: W kubeczku wymieszać cukier puder z mlekiem oraz sokiem z cytryny oraz odrobiną zielonego barwnika, polać ciasto, posypać wiórkami i chłodzić całą

Wanilia i Kardamon
Rogaliki i słoneczka drożdżowe 165

ciasto francuskie. Jednym słowem pyszne. Moje rogaliki to raczej rogale- normalnie mi się zapomniało, że one rosną przecież w piekarniku i podwajają swoją obiętość. Nie zapominajcie o tym jak będziecie je kłaść na blaszce, trzeba zachować odstęp.Moje rogale przypominają raczej włoskie cornetti serwowane na śniadanie na Sycylii. Ręcznie robione, nocą. Nadziewane rocottą- twarogiem owczym lub nutellą czy kremem. Składniki(...)miski wsypujemy mąkę, dodajemy śmietanę i żółtka, cukier waniliowy i miękkie masło oraz margarynę.  Ja swoje po prostu rostopilam i wystudziłam, dodajemy rozczyn drożdżowy i zarabiamy gładkie ciasto tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Ja swoje ciasto wyrobiłam hakiem do ciasta w CC Major Kenwood. Ciasto przykrywamy i chowamy na noc do lodówki, lub na minimum 1 godzinę

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowe babeczki z kremem z nutelli i mascarpone 330

śmietankowe, jeśli gorzkiej, wyraźniejsze w smaku. Całość wieńczy prosty, a jednak powalający krem z nutelli i serka mascarpone.  Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis ze forum cincin ) Czekoladowe babeczki z kremem z nutelli i mascarpone Składniki na 12 babeczek: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 165 g cukru cukier waniliowy mały 140 g masła(...)margaryny 2 jajka 170 ml mleka 150 g mlecznej czekolady( u mnie 100 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 250 g serka mascarpone 250 g nutelli Wszystkie składniki na ciasto wyjmujemy z lodówki 1h przed przystąpieniem do pieczenia. W małym garnuszku rozpuszczamy i studzimy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej lub mikrofali. Również studzimy. W misce mieszamy wszystkie suche składniki

Mia Cucina Sofieta
Krucho – drożdżowe rogaliki z malinami (wegańskie) 291

marmolady, czy też ulubionego kremu) Sposób przygotowania: Do miski daj mąkę, mąkę ziemniaczaną, cukier, szczyptę soli, olej, letnie mleko roślinne, drożdże oraz alkohol. Jeśli suszone drożdże zamienisz na świeże pamiętaj, aby zrobić rozczyn (drożdże, cukier, mleko, 2 łyżki mąki wymieszać, odstawić do wyrośnięcia i dopiero wtedy połączyć z pozostałymi składnikami). Wszystkie składniki wymieszaj i wyrabiaj ciasto przez ok. 10 minut

Via Gusto
Bułeczki wielkanocne i konkurs z Electrolux – 2 piekarniki do wygrania! 144

kremem czekoladowym lub ulubioną konfiturą, koniecznie podane z dobrą kawą. Gdy już chwilę poleżą, wystarczy odgrzać je w piekarniku, mikrofalówce lub w tosterze i ponownie staną się cudownie puszyste:) Nie ma wątpliwości, że pyszności przygotowane w domu są znacznie smaczniejsze, a już na pewno znacznie zdrowsze. Ich wygląd, smak i aromat w niczym nie mogą równać się ciastami czy pieczywem

karmelowy
Tort czekoladowo-śmietanowy. 161

czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i rzucamy nim z około 50-60 cm na blat, czy podłogę, następnie kładziemy na kratkę i studzimy w formie. Zimne ciasto odcinamy nożykiem od formy, wyjmujemy, zdejmujemy papier i gotowe! Teraz dzielimy biszkopt na 2 równe krążki (ja dzielę za pomocą noża do chleba). MASA CZEKOLADOWA (należy przygotować ją dzień przed(...)czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie mieszamy dość energicznie, aż powstanie gładka masa, którą wkładamy do lodówki i chłodzimy co najmniej przez noc. W chwili składania tortu wyjmujemy krem z lodówki i ubijamy na sztywną, puszystą masę. MASA ŚMIETANOWA (przygotowujemy ją w chwili składania tortu): 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzącej

Rozpustne gotowanie
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 218

Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TORT DLA FANA ĆWICZEŃ NA SIŁOWNI 101

skoro mój mąż lubi chodzić na siłownię to i tort przygotuję w tym akcencie. Jakież było zaskoczenie męża, kiedy zobaczył dekoracje i te ciężarki ;) A smak... rewelacja. Sam krem jest przepyszny, do tego lekki, puszysty biszkopt, całość otynkowana masą maślaną i udekorowana masą plastyczną. Fakt faktem masa cukrowa jest mega słodka i wiem, że nie każdy ją lubi, ale mnie(...)Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan, następnie włożyć ponownie do piekarnika (już wyłączonego) i pozostawić tam biszkopt aż piekarnik się wystudzi. Zimny biszkopt rozkroić wzdłuż na 3 blaty.  Biszkopt najlepiej piec dzień przed rozkrojeniem.  Krem: * 350 ml śmietany kremówki

Zrób to smacznie
Ciasto kokosowe Rafaello I 676

niektórzy członkowie rodziny, którzy kręcili nosem na wieść, że będzie ciasto z kokosem, nie mogli się go nachwalić:) Biszkopt: 6 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu 10% 1 szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g sera mascarpone 3 łyżki cukru

Smaki Na Talerzu
Tarta cytrynowa 147

lodowce 45 minut Foremkę posmarować masłem i obsypać sezamem. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć na przygotowaną foremkę. Nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i  obciążyć ceramicznymi kulkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Następnie zdjąć papier z obciążeniem i ponownie podpiec 5 minut, na złoty kolor. Krem cytrynowy 5 jaj 120 g drobnego cukru do wypieków

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto chałwowe bez pieczenia 195

dżem z czarnej porzeczki, który idealnie komponuje się z całością. Ciasto jest proste w przygotowaniu i na pewno warte wypróbowania. Najlepsze jest na 2 i 3 dzień po przygotowaniu, kiedy wszystkie warstwy dobrze się przegryzą.  Składniki: 600 g kakaowych herbatników Petit Beurre 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki Krem chałwowy: 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki

Świat Ciasta
Mazurek daktylowo-chałwowy 170

spleść ze sobą jak sznurek i ułożyć na brzegu wokół ciasta. Nie sposób zrolować jeden długi rulonik, najlepiej wykonać go w kilku kawałkach, następnie połączyć. Piec w 180`C 15 -20 minut do zrumienienia. Studzić na kratce mazurek posmarować kwaśnym dżemem (niekoniecznie, choć wzbogaci smak), następnie rozsmarować przygotowany krem daktylowo-chałwowy. Udekorować płatkamimi gdałowymi wg własnej fantazji

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prinsesstarta - tort księżniczki 164

średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 – 170 stopni przez około 20 - 25 minut do tzw. suchego patyczka. Gorące wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić. Przekroić na 3 blaty. Krem budyniowy: 6 żółtek 100 g cukru 40 g mąki tortowej

kulinarnyswiatdomi
domowe kruche spody na babeczki 141

schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Wykrawamy foremką lub szklanką, wylepiamy natłuszczone foremki i pieczemy w 179 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu możemy pozostawić w foremkach do wystudzenia. Gotowe kruche korpusy babeczek nadziewamy np. dowolnymi kremami i owocami

Domowy Smak Jedzenia
Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. 151

użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami, jak i goframi. Przygotowanie ciasta na kilka gofrów/naleśników nie zajmuje wiele czasu, a ciepły

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z serem i śliwkami 165

śliwek (świeżych lub z kompotu) - moje z kompotu Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie miksujemy ze sobą. Wlewamy po jednej nalewce na rozgrzaną patelnię. Smażymy na okrągłe naleśniki. Twaróg ucieramy z cukrem. Musi nam powstać gładka masa serowa. Śliwki możemy użyć świeże lub z kompotu. Blednujemy je na gładki krem. Na każdym naleśniku układamy ser oraz śliwki, zwijamy w dowolny sposób

VioletoweKucharzenie
Ciasto magistra 171

galaretce.Cudo nie ciasto. Gorąco polecam. Jest wspaniałe!!! Jak wszystkie ciasta Siostry Anastazji Składniki : 1 kostka margaryny 1/2 l. mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka Masa z galaretką : 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowe, 3/4 szkl wody Masa z nutellą 40 gad kremu Nutella 1 pokruszony wafel Bita śmietana: 1/2 l. śmietany kremówki 3 łyżki

Ciasteczkowy Potwór
Włoskie pączki ptysiowe 224

jaja kilka kropli likieru anyżkowego  oraz -olej do smażenia -krem czekoladowy/nutella/ lub waniliowy/budyniowy/ do nadziewania -czerwony likier do dekoracji/można pominąć -cukier  puder/ lub drobny /kryształ/do posypania Wykonanie: -Zagotować wodę z masłem, dodać szczyptę soli. -Wsypać mąkę i mieszając drewnianą łyżką gotować ok. 2 min. -Ciasto przełożyć do miski, a kiedy przestygnie dodać aromat i stopniowo

Zakamarki mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania