Czas czytania: 2 min Buraczki zasmażane, to tradycyjny Polski dodatek podawany do dania głównego. Podajemy je do pieczonych mięs, pasztetów, ryb, wędlin i serów. Dziś buraczki
SprawdzonaKuchnia.plW końcu mamy długo wyczekiwane i poszukiwane przez nas nowe smaki Day Up <3 Poprzednia recenzja dwóch podstawowych wersji ( tutaj ) cieszy się na blogu dość
Candy Pandasszklanki mąki pszennej LUB pełnoziarnistej * 1.5- 2 szklanki mleka * 2 jajka Mąkę miksujemy z mlekiem i jajkami. Najlepiej jest zacząć od półtorej szklanki mleka i po miksowaniu sprawdzić konsystencję. Ciasto na naleśniki powinno być konsystencji śmietany, nie za rzadkie (tak jak mleko) ale też nie za gęste (jak biszkopt do pieczenia). Rozgrzewamy patelnie i roztapiamy olej kokosowy. Patelnia musi być(...)naleśnik się zetnie. Wtedy przewracamy na drugą stronę. Pieczemy w ten sposób wszystkie naleśniki. Naleśniki na zdjęciu są w dwóch wersjach. Pierwsza jest na słodko z jogurtem, miodem oraz jabłkami, suszonymi jagodami i wiórkami kokosowymi. Druga wersja jest wytrawna z serkiem śmietankowym, szynką, mozzarellą oraz rzeżuchą. Spokojnie możecie dodawać swoje własne dodatki takie jak dżemy, serki itd. Smacznego
Klasyka GotowaniaCzasem pojawia się u mnie nagła niespodziewana potrzeba zrobienia ciasta. I nie ma, że masa obowiązków, że tv kusi serialem, ja zamykam się w kuchni i czaruję ;) Tym razem wyczarowałam ekspresowy puszysty jabłecznik. Ekspresowy z 2 powodów, szybkości wykonania i szybkości znikania ;) heh musiałam schować kawałeczek żeby zrobić mu zdjęcie ;) Z racji tej "ekspresowości" przepis dodałam do akcji blogerskiej prowadzonej(...)Błyskawiczny piątek" Składniki: 5 jaj 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 duże jabłka cynamon szczypta soli Białka ubijamy z solą, a następnie nie przerywając ubijania wsypujemy stopniowo cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca dodajemy po jednym żółtku, a następnie całość delikatnie mieszamy z mąkami i proszkiem
Cynamonowe szczęściekardamonem o cytrusowo-korzennym posmaku oraz z orzechami było strzałem w dziesiątkę. Konfitura jest delikatna, owocowa, wyczuwalny jest kardamon i orzechy. Nadaje się na śniadanie na poranną bagietkę, do ciasta, jako nadzienie do babeczek lub... (tak jak robi moja Mama) wyjadania go prosto ze słoika:) Polecam Wam tą domową konfiturę z kilku względów: - wiesz co jesz, - dodajesz składniki i przyprawiasz(...)roboty, a takie cieszą najbardziej:) Składniki: 3 dojrzałe banany (są miękkie i słodkie i mają więcej witamin niż te twarde zielonkawe, choć takie też bardzo lubię:) 3 kiwi 3 jabłka łyżka miodu szczypta kardamonu i cynamonu 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mielonych orzechów włoskich lub laskowych - można kupić gotowe mielone lub samemu utłuc je tłuczkiem przez
Zasmakuj Kuchniantybakteryjne i antywirusowe. Ponadto olej ten zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast. Można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu. Kostki wołowe Posiadają zdrowszy skład od standardowych kostek rosołowych, które można kupić w niemalże każdym sklepie(...)zaciekawieniem na pewno dodam do jakiejś potrawy :) 1 kostka na 0,5 l wody. Herbatka owocowa Skład to tylko i wyłącznie owoce: malina, truskawka, śliwka, jabłko, aronia, czarna porzeczka, pigwowiec. Spróbowałam i przepadłam :D Przepadłam z zachwytu! :D Pięknie pachnie zarówno przed jak i po zaprzeniu. Jest bardzo smaczna, mocno owocowa, subtelnie słodka - tak jak lubię! Polecam na chwilę
Zdrowie na języku :Pplacki z serka wiejskiego ze smażonym w cynamonie jabłkiem, pekanami i cukrem pudrem Prawdę powiedziawszy chciałam już spisać te placki na stratę, a w ręku trzymałam słoik z kaszą, ale stwierdziłam, że jeszcze dam im szansę i spróbowałam je obrócić, jakoś dałam radę. Kiedyś też mi się tak "rozjechały" na patelni tylko, że wtedy spisałam je chyba na stratę(...)razem walczyłam :P I w sumie cieszę się, bo wyszły dobre, na pewno powtórzę, ale muszę pamiętać by nie dolewać z rana mleka, gdy ciasto jest za gęste bo potem będę mogła tego żałować xd Sprawdzian z historii? Pomocy. Proszę trzymajcie jutro kciuki
More food, love and dreamspieczenie, a na nim ciasno rozkładamy okrągłe biszkopty. Taki spód ma jeszcze jedną zaletę poza czasem, zawsze daje gwarancję że się uda, że nic nie upada . Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do masy makowej razem z żurawiną..Białka oddzielamy od żółtek, te drugie dajemy wprost do masy, a z białek ubijamy sztywną(...)pieca. Nagrzanego 180 stopni na około 60 - 70 minut. Zimny dekorujemy zygzakami z rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekolady z sokiem i olejem. Wyszło bardzo fajne ciasto i smakowo i strukturalnie. Coraz rzadziej dodaję do sera masło, ono jednak twardnieje i ciasto robi się takie toporne. Ze śmietaną zachowuje się całkiem inaczej. Nie wspomnę już o tej ilości
Dieta moja pasjaTosty francuskie jabłkowo cynamonowe to przepis zero waste na wykorzystanie pieczywa nie pierwszej świeżości. Najlepsze wychodzą z bułki, ale chleb jasny czy z ziarnami, pieczywo tostowe
Dorota SmakujeSądzimy, że produktów DayUp nie trzeba szczególnie przedstawiać, bo większość zna te pyszne przekąski w poręcznych tubkach 😊 Musimy przyznać, że jakiś czas przestałyśmy je kupować, bo
Candy PandasPrzekąska na słodko którą wam dzisiaj przedstawiam to na 100% jest deser, nie jestem tylko pewna czy można podać na nią prosty przepis. Powstała raczej z
Relaxtimemojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)cienko, interesuje nas tylko ta pomarańczowa część, pomarańcze zjeść lub odłoży na później, do konfitury pomarańczowej. Najlepiej obierać pomarańcze z góry do dołu, jak ziemniaka, a nie wkoło, jak jabłko. Jeżeli nasza obieraczka obiera za grubo i pozostawia białą część na skórce, trzeba ją usunąć za pomocą noża do filetowania. Skórki pokroić w kosteczkę 2 mm na 2 mm. Przełożyć
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa Święta zbliżają się wielkimi krokami, ja już szykuję swoją kandyzowaną skórkę pomarańczową do Makowca zawijanego , a wy, używacie skórki pomarańczowej, do jakich ciast? Nie powiem, jest z nią trochę roboty, ale warto mieć swoją skórkę pomarańczową w spiżarce. Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na 4 słoiczki po 200 ml: 12 pomarańczy (najlepiej ekologiczne i niewoskowane(...)cienko, interesuje nas tylko ta pomarańczowa część, pomarańcze zjeść lub odłoży na później, do konfitury pomarańczowej. Najlepiej obierać pomarańcze z góry do dołu, jak ziemniaka, a nie wkoło, jak jabłko. Jeżeli nasza obieraczka obiera za grubo i pozostawia białą część na skórce, trzeba ją usunąć za pomocą noża do filetowania. Skórki pokroić w kosteczkę 2 mm na 2 mm. Przełożyć
moj przepis naPamiętacie moje placki z jabłka - klik ? Są naprawdę pyszne i proste w przygotowaniu, tak samo właśnie jak te w wersji bananowej. Bardzo lubię ich delikatność, lekkość oraz mocno bananowy i słodki smak. Możecie je podać z ulubionymi dodatkami lub w wersji solo. Polecam! (około 20 placuszków) 2 dojrzałe banany 2 jajka Opcjonalnie: tłuszcz do smażenia Banany należy(...)rozdusić widelcem na jednolitą konsystencję, a następnie dokładnie połączyć z jajkami. Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko się przyrumieni (do 2-3 minut) i ostrożnie przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć jeszcze przez chwilkę
Di gotuje