ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:521/762)

Szybkie ciasto ucierane z serem i borówkami 110

Pyszne,wilgotne ucierane ciasto z borówkami.Zrobicie je błyskawicznie i będzie idealne dla niezapowiedzianych gości lub po prostu do popołudniowej kawy.Owoców możecie użyć różnych,tylko drobno pokrojonych.Mogą to być maliny,jabłka,gruszki ,porzeczki.Polecam

Swojskie jedzonko
Ciasta na Wielkanoc 118

Babeczki z jabłkami       Sernik kajmakowy a'la snickers      Bajecznie pyszny sernik z kremem kajmakowym       Odrywana drożdżowa babka z czekoladą      Sernik z malinami    Babeczki makowe z kremem truskawkowym      Sernik z frużeliną żurawinową      Ciasto drożdżowe z czekoladą i wiśniami

Passions hobbies life
Placuszki jabłkowo-gruszkowe z otrębami (bez mąki i cukru) 137

jajka 2 łyżki mleka 5 łyżek otrębów (płaskich) (*) Ponadto: tłuszcz do smażenia   Obrane jabłko z gruszką zetrzeć na tarce o dużych oczkach oraz dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód lekko

Di gotuje
Karmelowe ciasto w słoiku 206

owocami- w szklanym słoiku każde wygląda bardzo efektownie. Piekłam już różne ciasta i karmelowe ciasto w słoiku z dodatkiem owoców jest chyba najsmaczniejsze. Mięciutkie, pachnące i lekko karmelowe. Jeśli macie brzoskwinie, bardzo tutaj pasują, nawet takie z puszki. Ja musiałam zadowolić się zimowymi jabłkami, są mniej aromatyczne

dolcevitainmykitchen
3-skadnikowe placki z jabłka (paleo, bez mąki i cukru) 129

tarce o drobnych oczkach, a następnie dokładnie połączyć z jajkiem. Całość przykryć folią spożywczą (wtedy jabłko nie ściemnieje) i odstawić na co najmniej 30 minut, aby masa zgęstniała. Po tym czasie na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć na średnim ogniu do momentu, aż spód

Di gotuje
Szarlotka z bezą budyniową 125

smakuje. Beza jest pyszna zrobiona w nietypowy sposób z dodatkiem budyni. Szczerze polecam:)Składniki Ciasto 6 żółtek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 125 g smalcu 1 op. cukru waniliowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa 1500 g jabłek 3/4 szklanki cukru 6 łyżek kaszy manny cynamon … Czytaj dalej Szarlotka z bezą budyniową

gotuj ze mną
Kluseczki z jabłuszkiem 1168

Sposób przygotowania: Ser oraz ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę, jajko oraz odrobinę soli. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i rozdrabniamy (możemy użyć tarki lub rozdrabniacza). Dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy gładką masę. Jeśli zbyt się klei do rąk- dosypujemy odrobinę mąki. Gotowe ciasto wałkujemy na placek o grubości ok 7mm i foremką wycinamy ozdobne kształty. Gotujemy w osolonej

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z pieczonymi gruszkami i praliną z migdałami 151

jesiennych wypieków. Co prawda z gruszkami robiłam je pierwszy raz, bo zawsze próbowałam z jabłkami, ale poniższa wersja smakuje jeszcze lepiej. Unikatowy efekt otrzymujemy dzięki posypce z migdałowej praliny. Należy jednak pamiętać, że po pewnym czasie zwyczajnie się ona rozpuszcza, więc polecam posypać ciasto i od razu je podać. Idealne z lodami waniliowymi. Składniki Ciasto 1,5 szklanki mąki

Słodkie inspiracje
Biszkopt z prażonymi jabłkami i czekoladą 122

biszkopt przekrawamy na pół. Prażone jabłka podgrzewamy na wolnym ogniu, dodajemy 1-2 jabłka pokrojone w kostkę, cynamon, garść rodzynek oraz galaretkę. Mieszamy do momentu aż galaretka sie rozpuści. Gorącą masę wylewamy na spód biszkoptu i przykrywamy drugą częścią. Rozpuszczamy czekoladę- polewamy ciasto.  Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą

Smaki Natalii
Najlepsze pierniczki cioci 118

Jeśli chcecie pierniczki przygotować już dziś lub jutro nie zapomnijcie włożyć do pojemnika kawałka jabłka, ponieważ ciasteczka muszą zmięknąć! :) Uwaga! Pierniczki najlepiej wychodzą kiedy pieczemy je w towarzystwie przyjaciół z lampką wina! Składniki (na prawie 200 pierniczków): 2 kg mąki + trochę do podsypania ciasta  (użyłam pszennej, żytniej i orkiszowej) 2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mocnej kawy

Mango Papaja
Konfitura z żurawiny 138

mięsa, smażonego sera jak i dodajemy ją do herbaty. Można ją również używać do ciast i ciasteczek. Ma po prostu całą masę zastosowań. Jeszcze cieplutką zjadamy łyżeczką bez niczego.   Składniki: 0,5 kg świeżej żurawiny 1 cytryna (sok) 1 pomarańczo (sok) 1 starte jabłko 1 szklanka cukru 0,5 szklanki wody Przygotowanie: Żurawinę myjemy i odstawiamy żeby lekko wyschła

Lili w kuchni
Chrupiące krokieciki jabłkowe z cynamonem 95

czasie pojawiać się zaczynają najlepsze jabłkowe odmiany i pomysły na ich wykorzystanie. Ah! Antonówki... Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce do ziemniaków (jak na placki ziemniaczane). Odciskamy z nich dokładnie sok i mieszamy z przesianą mąką pszenną oraz cukrem i cynamonem. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, warto podsypać je większą ilością mąki, by kotleciki nie rozleciały się przy

Kuchenna Kontrrewolucya
Babeczki jabłko cynamon i migdały 140

połączenia składników. Składniki mokre wlać do składników suchych i szybko wymieszać łopatką. Dodać jabłka i połowę migdałów. Szybko wymieszać. W miseczce wymieszać 2 łyżki cukru trzcinowego i pozostałe migdały. 2 foremki każda na 12 muffinów wyłożyć papierowymi papilotkami. Papilotki napełnić do połowy ciastem i posypać cukrem z migdałami. Lekko oprószyć cynamonem i skropić sokiem z cytryny. Piec

Trzeci talerz
CIASTECZKA OWSIANE 171

słonecznika zostawiam   w całości. Wszystkie składniki dodaję do płatków owsianych. Jabłko i banana obieram, ścieram na tarce i  mieszam dokładnie z pozostałymi składnikami. Aby ciasteczka ładnie pachniały, do masy dodaje jeszcze 2 łyżeczki cynamonu. Wszystko dokładnie mieszam.       Z powstałego ciasta formuję małe kuleczki, układam na blaszce wyłożonej  papierem do pieczenia

Zdrowo i kolorowo
Mini rogaliki 82

mleka 50 dkg mąki 5 łyżek oleju 1 jajo szczypta soli dowolne nadzienie -np. jabłka W letnim mleku rozpuścić drożdże i cukier, dosypać do nich 1 łyżkę mąki i ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy drożdże wyrosną, dodać resztę składników i wyrobić ciasto na jednolitą masę [ ja wyręczyłam się robotem]. Odstawić je ponownie do wyrośnięcia [ u mnie rosło

Moje domowe kucharzenie