ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:518/762)

Szarlotka z wiśniową pianką 205

kocha wszystko co różowe Tym razem ciasto przygotowałam na przyjazd rodziny. Zostawiam Wam przepis i wracam do kuchni, bo dziś mam w planach przygotowanie jeszcze kilu smakołyków. Na początek sałatka z tortellini. A jeśli szukacie innych szybkich i pysznych przepisów na ciasta, to zajrzyjcie do kategorii Ciasta . Składniki: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie 2 szkl. tortowej(...)szklanki oleju rzepakowego Na masę jabłkową: około 1,5 kg jabłek* około 2 łyżki płynnego miodu mielony cynamon 1 łyżeczka soku z cytryny *można dać więcej. Ja zmieszałam gruszki azjatyckie (tzw. jabłko-gruszki) ze zwykłymi jabłkami Przygotowanie: Jabłka lub jabłko-gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce na dużych oczkach

Słodkie okruszki
Jak zacząć zdrowo się odżywiać? 100

pewno coś zdrowego w domu się znajdzie. Na pewno warto upiec domowe ciasto, zamiast otworzyć batonika. Wspólne gotowanie i pieczenie z dziećmi to może być frajda Wybierz zdrowie dla swojej rodziny. To nie jest takie trudne. Przykładowo, w tym zielonym koktajlu jest jarmuż, jabłko, soczysta pomarańcza, świeży ogórek zielony, kawałek korzenie imbiru i woda. Więcej inspiracj i kompletnych przepisów znajdziesz

Lamarida.pl
Muffiny jabłkowo gruszkowe z kremem cynamonowym 94

kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Płaska łyżeczka cynamonu Jabłko i gruszkę obieramy i kroimy na drobne cząstki. Posypujemy łyżką cukru i cynamonem.  Mąkę mieszamy z  cukrem, sodą oczyszczoną, solą. Dodajemy miękkie masło, jajko i maślankę. Wyrabiamy całość na gładkie ciasto. Pod koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.  Papilotki napełniamy ciastem i pieczemy

noteskulinarnyfiga
Ciasto z malinami i jeżynami 144

Ciasto z owocami jemy chętnie, więc postanowiłam zrobić z malinami i jeżynami. Wcześniej poczęstowała mnie nim Jolcia, to jej zawdzięczacie ten przepis. No i jak zauważycie, cynamon pasuje nie tylko do jabłek. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
„Szarlotka” – bez pieczenia 2343

sobie równych:) Poważnie! Od dłuższej chwili zastanawiam się czy kiedykolwiek zrobiłam ciasto prostsze i odpowiedź jest przecząca:) Do tego całkiem nieźle smakuje. I choć nazwanie tego deseru szarlotką jest nieco na wyrost, to jednak zdecydowanie warto go sobie przygotować:) 5 dużych, twardych jabłek (u mnie jonaprince grójeckie) 500 g serka mascarpone około 1 łyżka cukru pudru do smaku

Smaki Na Talerzu
Orkiszowo-pszenne placuszki z jagodami i czekoladą. 137

stopniowo dolewaj wodę gazowaną i olej. 5. Dorzuć starte na tarce o dużych oczkach jabłko i porządnie umyte,ale osuszone z wody jagody oraz drobno pokrojoną czekoladę. (u mnie każda kostka czekolady przekrojona jest na 4 mniejsze cząsteczki) 6. Delikatnie wmieszaj owoce i czekoladę w ciasto na placuszki. 7. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony

U Fiolki
Koktajl z melona 101

kilka niechcianych kilogramów, więc czas to zmienić i zaczynam od koktajlu z melona 😊 Z ciast na pewno nie zrezygnuję, ale pozwolę sobie na taką przyjemność tylko w weekend 😊 A tym czasem zapraszam na słodki koktajl 😊 Składniki: melon 1/4 szt, banan 1 szt, kiwi 1 szt, jabłko 1 szt, woda 1,5 szklanki, Sposób przygotowania: Wszystkie owoce obieramy i kroimy

kulinarne odsłony pati
BEZGLUTENOWY MAKOWIEC JAPOŃSKI Z BIAŁEGO MAKU 199

mięsa na sitku o najmniejszych oczkach. DO MASZYNKI WRZUĆ TEŻ marcepan i obrane jabłka, masę dobrze wymieszaj. MASŁO, ŻÓŁTKA I CUKIER utrzyj na puszystą masę, stopniowo dodawaj masę makową i proszek do pieczenia. BIAŁKA UBIJ NA SZTYWNO i bardzo delikatnie wymieszaj z masą makową. CIASTO PRZEŁÓŻ DO FORMY (19x 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, włóż do piekarnika nagrzanego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Orkiszowo-pszenne placuszki z jagodami i czekoladą. 208

stopniowo dolewaj wodę gazowaną i olej. 5. Dorzuć starte na tarce o dużych oczkach jabłko i porządnie umyte,ale osuszone z wody jagody oraz drobno pokrojoną czekoladę. (u mnie każda kostka czekolady przekrojona jest na 4 mniejsze cząsteczki) 6. Delikatnie wmieszaj owoce i czekoladę w ciasto na placuszki. 7. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony

Fiolka w kuchni
WĘDZONY ŁOSOŚ, ROSZPONKA I PLACUSZKI Z BATATÓW 195

Umytą i osuszoną roszponkę dopraw sosem winegret z oliwy i cytryny, dodaj plasterki jabłka. Ułóż na środku talerza plastry wędzonego łososia, z jednej strony placuszki z batatów, a z drugiej roszponkę. Bon appétit!   *Jeśli nie chcesz smażyć naraz większej ilości placuszków, możesz przechowywać przygotowane ciasto w lodówce przez dwa, trzy dni, i usmażyć resztę później

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Piernik z jabłkami na bogato 182

śmietanki 30% Jajka utrzeć z cukrem i miodem, następnie dodać mus z jabłek i wymieszać. Dodać mąkę, kakao, sodę, cynamon i wymieszać.  Rodzynki namoczyć we wrzątku, odcedzić. Daktyle i śliwki pokroić w kostkę. Rodzynki, śliwki i daktyle obtoczyć w mące i dodać do ciasta, wymieszać.  Na końcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć

talerz przyjemności
Racuchy – mięciutkie i puszyste 190

dodatku jabłek, ale jeśli je robię na co dzień to z kawałkami jabłek posypanymi cynamonem. Przepis poniżej : Na około 25 racuchów potrzeba : Na rozczyn drożdżowy: 10 g. świeżych drożdży 2 łyżeczki mąki pszennej łyżeczka cukru 4 łyżki ciepłego mleka ( ok. 60 ml.) Na ciasto: 200 g. cukru pudru 200 g. mąki pszennej 150 ml. ciepłego mleka 2 nieduże

Niebieski kubek z kawa
Wiśnie w syropie (do ciast i deserów) - kompot wiśniowy na zimę. 166

syropie. Jeden z najlepszych jaki można mieć w spiżarni. Żadne brzoskwinie, mirabelki, śliwki, jabłka, gruszki nie dorównują wiśniowemu kompotowi. Jest intensywny w smaku, wręcz szlachetny, pachnie latem i ma piękny kolor.  Wiśnie można pozostawić w całości, z pestkami, jeżeli nie będą wykorzystane do np. ciast, a tylko do pojedzenia ze słoiczka zimą :) Natomiast jeżeli chcesz przemycić

Poezja Smaków - blog kulinarny
Placek jabłkowy z syropem klonowym 73

Ciasto znikające w mgnieniu oka. Kruchy cieniutki spód idealnie komponuje się z nadzieniem jabłkowo-klonowym. Pomimo braku cukru jest ono odpowiednio słodkie i aromatyczne, a to za sprawą naturalnej słodyczy jabłek polanych syropem z cynamonem

Milion Smaków
Owsiane placuszki z jabłkami 140

łyżeczka cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 300 ml kefiru 2 jabłka masło klarowane do smażenia Mąkę wymieszać z otrębami, cukrem waniliowym i sodą oczyszczoną. Dodać kefir i starte na tarce o grubych oczkach. Smażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Do ciasta można dodać również rodzynki lub żurawinę, ale ja nie przepadam, więc zrobiłam bez :) Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania