ciasta z jabłkami - 11422 przepisów (strona:276/762)

Muffiny jogurtowe z jabłkami i kruszonką 92

Wariacja na temat francuskiego ciasta “kubeczkowego”. Do odmierzenia składników używa się opróżnionego kubeczka po jogurcie. U mnie w formie muffinów z jabłkami i kruszonką. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube Składniki: Kruszonka: 100g mąki 50g cukru pudru 50g miękkiego masła Ciasto: 1 mały kubeczek* jogurtu naturalnego (ok. 200g) 2 kubeczki cukru(...)mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszaj tylko do momentu wchłonięcia się mąki. Powstanie niejednorodna masa z grudkami i taka właśnie jest idealna. Muffiny z jabłkami i kruszonką: Za pomocą dwóch łyżek nakładaj ciasto do foremek na muffinki, do 2/3 wysokości. Na wierzchu ułóż owoce i posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez

Słodki Blog
Tarta z jabłkami 153

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z jabłkami to szybkie i pyszne kruche ciasto z dodatkiem aromatycznych jabłek z cynamonem. Pianka z białka dodaje dodatkowo chrupkości ciastu. Jabłka

To Musisz Wiedzieć
Szarlotka 158

rozwałkować i wyłożyć dno tortownicy i boki na około 1,5 - 2 cm wysokość.  Nakłuć widelcem.  Wyłożyć na ciasto folię i obciążyć np grochem.  Wstawić do piekarnika na około 10 minut. W międzyczasie przygotować jabłka.  Obrane pokroić i wrzucić do garnka lub na patelnię.  Podlać odrobiną wody i dusić aż zmiękną(...)Dodać cukier do smaku (można też dodać cynamon).   Podpieczony spód wyjąć z piekarnika.  Zdjąć folię z obciążeniem.  Na podpieczony spód wyłożyć podduszone jabłka.  Na wierzchu zetrzeć pozostałe ciasto.   Wstawić do piekarnika na około 30 - 40 minut.  Delikatnie przestudzić

Sto kolorów kuchni
Jabłecznik sypany, czyli błyskawiczne i smaczne ciasto dla leniuszków 861

razem wymieszać dokładnie. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.  Formę najlepiej wyłożyć papierem do pieczenia i to w całości, gdyż jabłka i masło mogą podczas pieczenia wypłynąć szczelinami. Można na wszelki wypadek formę z ciastem ustawić na większej, pełnej blasze, żeby nie zabrudzić piekarnika. Na dno foremki wsypać 1/3 sypkich produktów (cukier+mąka+kasza+proszek), powierzchnię wyrównać(...)jabłka wysypujemy kolejną, drugą z trzech części sypkich produktów (wyrównać i docisnąć), a na nią kolejną porcję jabłek. Na jabłka resztę sypkiego, a na sypkie zetrzeć na tarce zimne masło. Ciasto piec w temperaturze 190-200 stopni przez około  45-55 minut. Powierzchnia ciasta powinna być ładnie przyrumieniona. Jeszcze ciepłe ciasto posypać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego z nutą pomarańczy 187

najważniejsze zrobi ją każdy, nawet małe dziecko, a w dodatku smakuje niebiańsko. Robiłam już wersję z jabłuszkami, lecz jabłka trzeba pokroić bardzo cieniutko, gdyż łamią się przy zawijaniu, a z nektarynkami, czy brzoskwiniami nie ma takiego problemu. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego lub 300g domowego - 1-2 nektarynki/brzoskwinie/jabłka - ulubiony dżem/konfitura/marmolada - u mnie z pomarańczy i to właśnie

Be Fit Be Strong
Sezonowa szarlotka z rabarbarem i bezą 68

ciasto z rabarbarem. Pewnie znowu mi zarzucicie, że w bezie jest cukier, ale to jest beza. Zapewniam, że jest go o wiele mniej niż w bezie z cukierni. Próbowałam z zamiennikami, ale nie podołały. Możecie próbować i kombinować, ja ręczę za ten przepis, że zawsze Wam wyjdzie. Raz sobie pozwólcie, tak na wyjątkową okazję i nie pieczcie tego ciasta zbyt(...)palcami. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC na 15 minut. Podpieczone ciasto wyjąć i wystudzić. Zimny (!) rabarbar wymieszać z jabłkami startymi na tarce o dużych oczkach, a następnie jabłka z rabarbarem przełożyć na podpieczone wcześniej ciasto. Na wierzch wyłożyć masę białkową (poniżej przepis). Zagotować wodę i rozpuścić w niej cukier. Gotować na dużym ogniu cały czas mieszając

Dietolog
Racuchy drożdżowe 125

Ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli. Jabłka obieramy kroimy w kostkę, plastry lub ścieramy na tartce z dużymi oczkami. 4. Do wyrośniętego ciasta dodajemy pianę z białek i jabłka. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. 5. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy ciasto i smażymy z dwóch stron. Układamy na papierze by odsączyć z tłuszczu.  Ciepłe

Na moim talerzu
Racuchy drożdżowe 137

Ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli. Jabłka obieramy kroimy w kostkę, plastry lub ścieramy na tartce z dużymi oczkami. 4. Do wyrośniętego ciasta dodajemy pianę z białek i jabłka. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. 5. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy ciasto i smażymy z dwóch stron. Układamy na papierze by odsączyć z tłuszczu.  Ciepłe

NA MOIM TALERZU
NAJPROSTSZA SZARLOTKA 78

obsypania foremki szczypta soli 1 łyżka lodowatej wody 4 średniej wielkości, słodkie jabłka 1 łyżeczka cynamonu 1-2 garstki rodzynek jabłka obierz ze skórki, pokrój w ćwiartki i wytnij z nich gniazda nasienne pokrój ćwiartki jabłek w plasterki i przełóż je do miski posyp jabłka cukrem i cynamonem, wymieszaj dobrze wysmaruj foremkę do tarty odrobiną masła(...)podziuraw widelcem i wstaw do zamrażarki na 10 minut na schłodzonym cieście ułóż rodzynki, a na nich plasterki jabłka zaczynając od krawędzi foremki rozpuść pozostałe masło i posmaruj nim jabłka piecz w 190ºC przez ok 50 minut aż brzegi ciasta będą rumiane po upieczeniu wyjmij szarlotkę z pieca i odstaw na minimum pół godziny – dzięki temu ciasto

SandraFrej.com
Jabłecznik z pianką kokosową na kruchym cieście z orzechami włoskim 178

Posmaruj spód i boki lekko margaryną. Wyłóż papierem do pieczenia. Brzegi też wyłóż, jeśli chcesz. Mi łatwiej wyjąć później ciasto z formy. Dodaj pozostałe składniki na ciasto kruche. Mąkę z proszkiem przesiej. Zmiksuj do całkowitego połączenia składników.  Wylep ciastem dno i brzegi tortownicy, w miarę równo. Wstaw do zamrażalnika. Białka wlej do miski i zacznij miksować na najwyższych obrotach(...)połowę i powoli wsyp cukier z mąką. Do gotowej masy wsyp wiórki kokosowe i ręcznie wymieszaj trzepaczką. Pianka mocno zmniejszy swą objętość. Wyciągnij tortownicę z ciastem. Dno możesz posmarować powidłami śliwkowymi. Wyłóż prażone jabłka z rodzynkami. Na górę wylej piankę i wyrównaj. Wstaw do mocno nagrzanego piekarnika. Piecz 45 minut. Gdy pianka się zrumieni, przykryj ciasto folią aluminiową matową

Anioszek w kuchni
Tarta z jabłkami i kruszonką 153

cukier puder, cukier z wanilią oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść (ciasto można wyrobić przy użyciu miksera z odpowiednią końcówką). 2) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. 3) Przygotować jabłka: jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Następnie lekko podsmażyć na patelni z cukrem(...)Wszystko rozcierać palcami aż powstaną grudki ciasta i odstawić do lodówki. 5) Schłodzone ciasto na spód rozwałkować między 2 warstwami folii spożywczej na około 3-4 mm. 6) Ściągnąć jedną warstwę folii, ciasto nawinąć na wałek i przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 7) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć

Fitsweet.me
Ciasto owsiano-kokosowe ze śliwkami (FIT) 77

Ciasto owsiano-kokosowe ze śliwkami ostatnio widzieliście na moim facebokoowym oraz instagramowym story i bardzo chcieliście, abym Wam podała na nie recepturę. Jest to podobny przepis jak na Ciasto owsiano-kokosowe z jabłkami - klik , ale skoro prosiliście to proszę bardzo! To zdrowe ciasto smakuje rewelacyjnie i przy okazji jest źródłem wielu wartości odżywczych. Zawsze się udaje, więc koniecznie sami

Di gotuje
Ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałami 169

ardzo proste w wykonaniu ciasto z truskawkami, rabarbarem, jabłkiem i migdałami. Klasyka smaku i absolutnie obowiązkowy wiosenny wypiek. Bardzo wilgotne dzięki jabłku i jogurtowi, aromatyczne za sprawą cynamonu, skórki z cytryny i ekstraktu z wanilii. Do jego przygotowania nie potrzeba żadnego skomplikowanego sprzętu. Wystarczy łyżka, którą mieszamy składniki suche z mokrymi i już! Latem truskawki i rabarbar możemy zamienić(...)mieszamy ekstrakt waniliowy, olej, jajka i jogurt. Wlewamy masę do suchych składników i mieszamy drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jabłko i wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy. Okrągłą formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej przygotowane ciasto. Na wierzchu układamy pokrojony rabarbar, ćwiartki truskawek, następnie posypujemy płatkami migdałów i brązowym cukrem. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego

Smakowity Blog Kulinarny
Jabłecznik na cieście ucieranym 150

składniki ciasto * 100 g masła lub margaryny * 2 jajka * 150 g cukru * 150 g mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie * 6 dużych jabłek * 5 łyżek cukru żelującego * 1/4 łyżeczki cynamonu kruszonka * 120 g mąki pszennej * 100 g cukru * 50 g wiórków kokosowych * 100 g masła(...)margaryny Sposób wykonania ciasto Miękkie masło utrzeć z cukrem, dalej ucierając dodać jajka, na koniec nie przerywając dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do formy (23/24 cm) wysmarowanej margaryną. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cukier żelujący, cynamon i wymieszać. Całość wyłożyć równomiernie na ciasto. kruszonka Margarynę rozpuścić i wystudzić. Sypkie składniki wsypać

Mix smaku
Szybka szarlotka bez pieczenia 74

jabłek 1 galaretka cytrynowa łyżka cukru cynamon kakao Przygotowanie Blachę wyłożyłam herbatnikami. Jabłka pokroiłam i udusiłam. Zestawiłam z ognia i dodałam 1 galaretkę cytrynową i cynamon. Dodałam trochę cukru do jabłek. Połowę ciepłych jabłek wyłożyłam na herbatniki. Następnie znowu ułożyłam herbatniki i na nie reszta jabłek. Ponownie warstwa herbatników. Ciasto włożyłam do lodówki

Wasze Przepisy