Pączki parzone drożdżowe Wyborne pączki parzone z kremem waniliowym Pączki-oponki parzone lukrowane Bananowe mini pączki orkiszowe Wytrawne mini pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe z sosem mandarynkowym Racuszki serowe z morelą Placuszki z mąki owsianej
coolinarnyKiszone cytrusy Diana Owsianka nocna toffi z krówkami Magdalena Indyk w pięciu smakach Dorota Prosty, szybki obiad Aga Cynamonowe ciasto z jabłkami Magdalena Lodowy deser cappuccino Marzena Koktajl z krewetek Marta Dwukolorowa rolada z bitą śmietaną A już dzisiaj zapraszam
Magiczne Życie Martygruszkami i daktylami Śledzie w sosie miodowo-musztardowym Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Karp zapiekany z pieczarkami Świąteczne brownie Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem Karp w całości zapiekany z pieczarkami Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami Zupa krem z pieczonych buraków z gruszkami i imbirem Orientalny karp duszony
karmelowyCiasta na bazie biszkoptu robię dość często, bo są lubiane i zazwyczaj chętnie i szybko znikają ;) W ramach odskoczni od piernikowych smaków i aromatów zapraszam na ciasto z jabłkami i budyniem na orkiszowym, pełnoziarnistym biszkopcie :) Biszkopt orkiszowy z budyniem i jabłkami Biszkopt: 3 duże jajka 1/3 szklanki ksylitolu 3 kopiaste łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
FitKotosobowych grup. Ja byłam w zespole z Kasią ze Słodkiej babeczki, Anią z AniaGotuje.pl, Natalią z Wiszniówki i Asią z Po prostu pycha. Oto My :) Mieliśmy przygotować Ucierane ciasto z jabłkami, oponki serowe oraz udekorować pierniki. Najpierw Paweł pokazał nam po kolei co mamy robić, potem my działaliśmy. Oto efekty naszej pracy, zdjęcia robione na szybko. Z racji tego
Z miłości do słodkościzabraliśmy się za pieczenie. W trakcie tych warsztatów przygotowywaliśmy przepisy właśnie z tej książki i wyszło przepysznie! Warto zbierać te znaczki, żeby ją zdobyć:) Na początek przygotowaliśmy ucierane ciasto z jabłkami i kruszonka, szybkie, łatwe i pyszne. Następnie zrobiliśmy pyszne oponki serowe, chyba wszystko smażone na głębokim tłuszczu jest obłędne:) Później zabraliśmy się piernika z powidłami w marcepanie
karmelowyokazały się tak przemiłymi dziewczynami, że nawet nie wiadomo kiedy, czas warsztatów upłynął, a my, byśmy sobie mogły razem dalej rozmawiać. Taki team! Co przygotowaliśmy na warsztatach? - Ciasto ucierane z jabłkami - bardzo fajny, prosty przepis, na ciasto ucierane na bazie masła; przepis jest też bazą do wypieków ciast np. z malinami czy jeżynami, owoce, które użyjemy to nasz wybór
SMYKWKUCHNINa straganach jeszcze można spotkać maliny, zapraszam więc na błyskawiczne ciasto malinowe na bazie musu jabłkowego, aromatyczne i wilgotne. Kiedyś po południu
To co kochamMało ciasto dużo jabłek, rewelacyjna rolada :) U mnie zniknęła w ciągu kilku minut :) Składniki: - 5 jajek - 3/4 szklanki cukru kryształu - 1 szklanka mąki pszennej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 6 jabłek - 1 łyżeczka cynamonu - cukier puder do posypania Przygotowanie: Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy na nią jabłka
Zainspirowana w kuchnijabłecznik, koniecznie, przynajmniej dla mnie. Tym razem ciasto wprost z Francji, pyszne, aromatyczne, wilgotne i nie starzejące się o ile wytrwa klika dni. Polecam na szybki wypiek. Francuskie ciasto z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewschodniej. Solianka – zupa mięsna lub rybna przyrządzona z dodatkiem ogórków kwaszonych, koncentratu pomidorowego, zrumienionej cebuli, ewentualnie kaparów i oliwek oraz soku z cytryny, podprawiona śmietaną. Kaczka pieczona z jabłkami. Baranina. Ciasto czekoladowe. Wino z Winnicy Jasiel. Wódka zbożowa naturalna z manufaktury Old Polish Vodka . Po kolacji czas spać po długim i pełnym atrakcji dniu, tym bardziej że następny dzień
królestwo garówPrzepis znalazłam na blogu "piekarnik".Muszę przyznać , że bardzo polubiłam tę przyprawę ,często i gęsto gości w moich potrawach.Dodaję ją do ciast z jabłkami , musów ,soków i lodów, jest wyśmienita .Uważam , że każdy musi ją mieć u siebie w domu.Zapraszam po przepis. na mały słoiczek: ~~~~~~~~~~~~~~ 3 łyżki mielonego cynamonu 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki