ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:376/500)

Ciasto czekoladowe z burakami 141

Macie ochotę na pyszne ciasto czekoladowe ale już na samą myśl macie wyrzuty sumienia, że kalorycznie, że niezdrowe ? W takim razie polecam spróbować ciasta czekoladowego z burakami, które jest idealnym kompromisem miedzy tym co zdrowe a tym co pyszne. Poza tym pokażcie mi lepszy sposób aby nakłonić dzieciaki i nie tylko do zjedzenia buraczków. Znika tak szybko, że ledwie zdążyłam(...)wrzucić je go garnka z wodą i gotować ok godziny. Po tym czasie powinny być już miękkie. Odstawiamy je na bok aby wystygły. Ostudzone buraki obieramy ze skórki i ucieramy na grubej tarce. W międzyczasie przygotowyjemy masę czekoladową. Miseczkę umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą. Do miseczki wrzucamy masło i czekolade i czekamy aż wszystko się roztopi. Od czasu

Kulinarna Patilogia
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 561

maki pszennej -250 g masła lub margaryny SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -150 g masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier, ubijamy. Następnie dodajemy wciąż miksując żółtka(...)mleka odlewamy 3/4 szklanki. Resztę zagotowujemy. Pozostałe składniki oprócz margaryny miksujemy z 3/4 szklanki mleka i wylewamy na gotujące się mleko. Gotujemy jak budyń.  Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładki krem. I masa gotowa :-) SŁONECZNIK Wszystkie składniki oprócz słonecznika podgrzewamy w rondelku, gdy masło się rozpuści i wszystkie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Seropianka: serowo-cytrynowa pianka na biszkoptach 147

Napiszę tak: Przepis skradziony z bloga: klik   tak ciasto smacznie wyglądało że musiałam je zrobić :) Muszę przyznać ,że autorce przepisu bo tak trzeba przyznać, pianka wyszła o wiele wyższa ale to pewnie dlatego ,ze ja poskąpiłam w białkach bo mi nad zwyczajniej w świecie ich brakło... dlatego warto wejść zobaczyć jak wyszło autorce ciacho. Podam oryginalne składniki(...)biszkoptów ( około 200 g) skórka otarta z dużej cytryny sok z jednej małej lub połowy dużej cytryny Beza 1 szklanka białek (6-7) 3/4 szklanka cukru  Wykonanie: Żółtka ucieramy z  połową cukru z szklanki i cukrem waniliowym na biały puch. Dodajemy budyń oraz olej w dalszym ciągu miksując. Na zmniejszonych obrotach ( do jedynki), dodajemy po łyżce jogurty - nadal

W Moim Magicznym Domu
Jagodowa karpatka 100

ciasto z charakterystycznymi górami i dolinami. ciasto parzone: szklanka o pojemności 250 ml 4 jajka L 1 szklanka wody 1 szklanka mąki szczypta soli 125 g masła masa budyniowa: 80 g budyniu śmietankowego bez cukru/ 2 opakowania po 40 g/ 200 g masła 700 ml mleka 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki jagód cukier puder do posypania Ciasto parzone(...)część ciasta i tak samo piekę. Tej drugiej już nie wykładam z formy.  Masa budyniowa: Do garnka wlewam 500 ml mleka i zagotowuję. W 200 ml mleka rozrabiam budyń. Wlewam do gotującego się mleka i mieszam aż zgęstnieje, zdejmuję z ognia. Wierzch budyniu przykrywam folią żeby nie zrobił się kożuch. Zostawiam do ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ucieram

wesoła kuchnia
Babka piaskowa 114

ucierać dalej. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z przesianą mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Dodać do utartej masy razem z sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i delikatnie dodawać do mąki wymieszanej z utartymi żółtkami z cukrem.  Formę na babkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i przelać do niej ciasto. Piec

Kuchnia Bon Appetit
"Oczka" - ciasteczka z kremem nutella 160

ciasto przekładamy na stolnicę, siekamy, a następnie wyrabiamy. Wałkujemy na grubość ok 3mm podsypując mąką. Literatką wycinamy kółeczka, ponadto w połowie wyciętych krążków wycinamy mniejsze otwory foremką lub malutką zakrętką. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 15 minut (do zrumienienia).  2. Krem: Miękkie masło ucieramy na puch

Kuchnia w czekoladzie
Babka z kruszonką orzechową 114

ucieramy do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodajemy stopniowo po jednym jajku i mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, jogurt i pastę z wanilii. Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy. Mieszamy do połączenia się składników i uzyskania gładkiej masy. Formę do pieczenia smarujemy masłem. Na spód formy wysypujemy połowę kruszonki orzechowej i wykładamy połowę ciasta. Na ciasto wykładamy

Wędrówki po kuchni
Babka z kruszonką orzechową 111

ucieramy do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodajemy stopniowo po jednym jajku i mieszamy. Następnie dodajemy śmietanę, jogurt i pastę z wanilii. Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy. Mieszamy do połączenia się składników i uzyskania gładkiej masy. Formę do pieczenia smarujemy masłem. Na spód formy wysypujemy połowę kruszonki orzechowej i wykładamy połowę ciasta. Na ciasto wykładamy

Wędrówki po kuchni
Babka marcepanowo – kakaowa 139

Pyszna, mokra i długo świeża babka. Marcepan powoduje, że babka nie jest sucha i nadaje jej super smaczek. Thermomix przepis na dole. Białka ubić na sztywną

Kuchnia Pokoleń
Mazurek różany 110

Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy w tem. 180 stopni około 15 min. Wycianmy drugie koło i w środku wycinamy mniejsze kółko tworząc w ten sposób ramkę (obręcz), wycinamy kilka listków, obręcz i listki smarujem białkiem. Listki układamy na obręczy. Pieczemy w tem. 180 stopni około 15 min. Spód studzimy i smarujemy konfiturą różaną.   Blat różany:   Jajka ucieramy

Lili w kuchni
Biszkoptowe serduszka z kremem malinowym 167

Ciasto wylać na blachę, rozprowadzić równomiernie, piec przez ok. 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do wystygnięcia.  Po ostudzeniu można wycinać serduszka, posłużyła mi do tego foremka o boku 11 cm (jak na zdjęciu). Wyszło 8 serduszek. Krem malinowy: W malakserze (lub blenderze) mielimy suszone maliny. Do misy miksera wrzucamy masło pokrojone na kawałki i ucieramy na puszystą

Domowa Cookierenka Agi
PIERNIK NA PIWIE MIODOWO-CHLEBOWYM Z DOMOWYM POWIDŁEM I MASĄ PIWNO-POMARAŃCZOWĄ. 205

ciasto do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 - 60 minut w 160 stopniach, góra - dół z termoobiegiem. PRZYPRAWA PIERNIKOWA DOMOWA - Przepis na nią tutaj: KLIKNIJ. MASA - WYKONANIE:Odmierzamy pół butelki piwa (szklankę) i doprowadzamy do wrzenia, w drugiej szklance piwa rozrabiamy mąkę z cukrem trzcinowym. Gotujemy jak normalny budyń aż zmieni kolor i konsystencję.Masło ucieramy

Wypisz Wymaluj
Lodowiec z malinami i borówkami 113

Bardzo szybkie ciasto, do którego nie potrzeba  piekarnika z  pysznymi sezonowymi owocami. U mnie w połączeniu z malinami i borówkami. Gościom smakował, a to jest dla mnie najważniejsze 😊  Składniki (tortownica 26cm ): biszkopty 220 g, mleko 1 litr, budyń waniliowy 2 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 8-9 łyżek,  masło 200 g, kakao 2 łyżki, maliny(...)energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotujemy ok 5 min. Ugotowany budyń przykrywamy folią tak aby dotykała budyniu, zapobiegnie ona powstawaniu kożucha. Budyń odstawiamy do ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Na koniec masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao i mieszamy do połączenia.  W tortownicy ( z wysokim rantem

kulinarne odsłony pati
Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia 170

Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia – Zapraszam na przepyszne ciasto z wiórkami kokosowymi i likierem, bez pieczenia. Jest bardzo smaczne, wilgotne, aromatyczne, kremowe i wygląda wspaniale. W przygotowaniu jest proste, tylko należy pamiętać, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Ciasto będzie idealne na spotkanie rodzinne i święta, bardzo polecam! (inspiracja z księgi siostry Anastazji). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału(...)Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 650ml mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy 16g 200g cukru 300g masła 250g wiórków kokosowych około 350-400g herbatników 250ml likieru typu

Mała Cukierenka
Zapowiadany tort 197

oraz z mocno czekoladowego ganache. Tort wyszedł dobry, aczkolwiek ciasto piekło się z pewnymi przygodami i trochę opadło, więc nie mogę powiedzieć, że bardzo dobry. Jest to dość wrażliwe ciasto i podczas jego pieczenia w kuchni chodzimy na paluszkach i broń Boże nie uderzamy w piekarnik. Jednak końcowy efekt, a przede wszystkim smak w pełni rekompensuje czas, jaki trzeba poświęcić(...)wiśniowego lub ewentualnie wody wiórki czekoladowe, posypka lub co Wam przyjdzie do głowy (oczywiście do dekoracji) Masło roztapiamy i chłodzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i również schładzamy. Żółtka ucieramy z cukrem aż staną się bladożółte i puszyste. Dodajemy esencję waniliową, stopione masło, a następnie czekoladę. Obie mąki oraz proszek do pieczenia łączymy, przesiewamy i dodajemy do masy jajeczno-czekoladowej

Ratunku obiad