Bardzo zimne masło zetrzeć na tarce, dodać mąkę, jajka proszek do pieczenia, cukier i śmietanę- szybko zagnieść najlepiej mokrymi rękoma Ciasto zawinąć i schować do lodówki na minimum 20 min. do schłodzenia W tym czasie zmielić ser Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do foremki, upiec na lekko rumiano przez ok. 15-20 min. Do miski wybić żółtka, oddzielnie białka(...)cukier zachowując około 1/3 szklanki do ubicia z białkami Żółtka ubić dobrze z cukrem, dodać do tego miękkie masło- utrzeć Zmielony ser dodajemy po kilka łyżek i cały czas ucieramy Wsypujemy budyń- mieszamy Ubijamy białka na pianę dodając w trakcie pozostawiony cukier Sztywna pianę z białek dodajemy do masy serowej i delikatnie wkręcamy najlepiej drewnianą łyżką Na podpieczony spód wykładamy
Proste PotrawyBardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto na bazie mąki kokosowej. Brak pszennej mąki i cukru sprawa, że to przepis idealny dla osób borykających się z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej (cukrzyków, insulinoopornych) :) Ciasto z gatunku tych mało słodkich - można dać ewentualnie więcej erytrolu lub dla tych co mogą - posypać cukrem pudrem :) SKŁADNIKI (na tortownicę(...)jajek M 3 łyżki erytrolu/ksylitolu 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki płynnego oleju kokosowego (zimnego) 1.5 szklanki borówek - czyli czarnych jagód :) PRZYGOTOWANIE Jajka ucieramy ze słodzidłem mikserem/w malakserze około 8 minut na puszysto. Nie przerywając miksowania dodajemy olej, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Przelewamy masę do tortownicy
Moje Kuchenne Rewelacjesól. Jajka ucieramy mikserem z cukrem. Masło rozpuszczamy, lekko studzimy i mieszamy z maślanką. Wszystko razem mieszamy, dodajemy migdały i miksujemy, aż do połączenia się składników. Teraz potrzebujemy albo formę na muffinki, albo inne małe formy wielkością przypominające słoiczki w których będziemy podawać deser. Lepiej żeby foremki było trochę większe, bo zawsze można lekko poprzycinać ciasto. Wypełniamy 12 foremek ciastem
KasiaiKrzysiu.plpierwszy rzut przygotowałam ciasto z tej mąki i z dodatkiem jagód goji. Wszystko wyszło genialnie! Mąką ma specyficzny kokosowy smak, więc pozostałe składniki świetnie się komponowały! Składniki: 4 łyżki mąki kokosowej 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 tabletek słodziku 1 banan 5 łyżek wody gazowanej aromat śmietankowy jagody goji - do dekoracji Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z słodzikiem
Truskawkowa FiestaRozlewamy ciasto na dwie formy, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 400 g kremowego serka (soft cheese np. Philadephia) 250 ml śmietany kremówki 36% 75 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 200 g borówek 200 g malin Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem
Made By Mom And Sonodrobina wody Masło ucieramy z cukrem. Kiedy się połączą w jedną masę dodajemy pojedynczo jajka. Następnie wcześniej przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na koniec sok i skórkę z cytryny. 1/3 masy odlewamy do osobnej miseczki, dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników. Do wysmarowanej i oprószonej mąką foremki wylewamy jasne a następnie ciemne ciasto. Wstawiamy do piekarnika
KuchcikoweLoveMiękkie masło ucieram z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodaję po jednym jajku cały czas miksując masę. Na końcu dodaję ekstrakt z wanilii i sól. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia. Teraz do masy dodaję stopniowo na przemian mąkę i mleko. Miksuję jedynie do wymieszania składników. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i studzę. Ciasto dzielę na dwie
Mango Papajawierzch. Ja całość ciasta rozwałkowałam i podpiekłam w 170 st. C przez ok 15 minut do złotego koloru. Masa serowa: 1 kg twarogu zmielonego dwukrotnie (ja używam siedleckiego w "kiełbaskach") 8 jajek 100 g masła 250 g cukru 3 łyżki cukru z wanilią (lub ziarenka z jednej laski wanilii) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek Ucieramy masło z cukrami
Cynamonowe szczęściepieczenia. Wylewamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy w temperaturze 170st przez około 17-20 minut do "suchego patyczka". Wierzch nie może się zarumienić. Tak postępujemy z drugą częścią składników i dosypujemy niebieski barwnik. Blaty studzimy i zdejmujemy papier, dzielimy każdy na dwa placki. Każdy placek dzielimy na 4 okręgi i zamieniamy kolory, tworząc szachownicę. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem. Osobno
Gotowanie moimi oczamilodówce. Odrywamy kawałki ciasta i wyklejamy nim foremki na babeczki, foremki układamy na blasze i pieczemy babeczki w temperaturze 160 C około 15 minut. Nie powinny być zbytnio przypieczone. Babeczki zostawiamy do wystygnięcia. Pomadę przygotowujemy w rondelku, wsypujemy cukier i śmietankę, gotujemy na małym ogniu 10 minut, cały czas mieszając. Po zdjęciu z ognia przez chwilę ucieramy pomadę drewnianą łyżką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięIdealna do ciast, pączków, deserów jaki do podjadania jako samodzielny deser. 20 dag płatków róży 50 dag cukru Sok z jednej cytryny 2 szklanki wody Płatki oczyści z wszelkich zanieczyszczeń, pyłków. Oczyszczone płatki polać sokiem z cytryny, (z sokiem należy uważać niektóre róże same w sobie mają kwaskowy smak) Następnie płatki z sokiem ugniatać lub ucierać np. w makutrze
RAROSSAgładkie ciasto. Przekładamy do papilotek mniej więcej 2/3, w środek wkładamy agrest i przykrywany resztą masy. Agrest, który wyjedliśmy i nie starczyło do muffinek można zastąpić na przykład płatkami migdałów. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut. Masło do kremu trzeba wyjąć z lodówki jakieś pół godziny wcześniej, żeby doszło do temperatury pokojowej. Ucieramy mikserem
sama złodyczkakao. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Odlewamy z mleka szklankę i resztę zagotowujemy z cukrem. Do mleka zimnego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Gdy mleko z cukrem zacznie się gotować dodajemy rozpuszczoną mąkę i mieszamy do uzyskania gęstej jednolitej masy. Następnie masę studzimy i w tym samym czasie ucieramy margarynę na biały
ciastkarnia na kruchym spodzieCiasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja: 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, cukier błyszczący do posypania, 20g startej czekolady. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Na koniec dodać mascarpone, chwilę ucierać
Z miłości do słodkościsztywną pianę. Żółtka ucieramy z serkiem, dodajemy śmietanę, żelatynę, pianę oraz ajerkoniak, całość mieszamy. Część tężejącej masy wykładamy na biszkopt, na wierzchu układamy biszkopty zanurzone na chwilę w rozpuszczonej kawie, a następnie wylewamy resztę masy i na wierzchu znów wykładamy biszkopty. Wstawiamy do lodówki. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka i polewamy wierzch ciasta
Zainspirowana w kuchnikakao Masło ucieramy z cukrem ok 5 minut. Potem dodajemy jajko po jaku i miksujemy aż masa stanie się puszysta. Nie należy się przejmować jeśli masa się lekko zważy to nie mam wpływu na efekt końcowy :) W między czasie mąki i proszek mieszamy ze sobą i dodajmy do zmiksowanej masy. Wszytko dokładnie mieszamy i 3/4 ciasta wlewamy do blachy
Delicious TitbitsSzampan i maliny zamiast truskawek... właściwie dlaczego nie?? Duet ten okazał się rewelacją w tym cieście. Cisto pyszne, interesujące w smaku. Nam smakowało:) Przepis od Ruletki . Składniki na biszkopt: 150 g mąki pszennej; 200 g cukru; 50 g masła (o temperaturze pokojowej); 4 duże jaja lub 5 mniejszych; skórka otarta z 1 limonki; 8 g cukru waniliowego; 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia; szczypta soli; Wykonanie: Masło utrzeć z 100 g cukru i cukrem waniliowym na puszysty krem, dodać 3 żółtka i nadal ucierać. Białka z 4 lub 5 jaj ubić na sztywną pianę razem ze szczyptą soli, dodać pozostały cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści. Do utartego masła dodać startą skórkę z limonki, wymieszać. Następnie dodać białka, lekko wymieszać, dodać
In my kitchenprostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 175* ok. 20-30 min (do tak zwanego "suchego patyczka"). Wystudzić. 2. Ciasto czekoladowe: Jajka ubić na puszystą masę, pod koniec ubijania dodać cukier. W międzyczasie czekoladę rozpuścić razem z masłem (przestudzić). Do masy przesiać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, proszek(...)energicznie mieszać do uzyskania jednolitej masy. Następnie budyń szczelnie przykryć folią spożywczą (aby nie powstał "kożuch") i odstawić do wystudzenia. Zimny budyń utrzeć z masłem oraz (opcjonalnie) pod koniec ucierania można dodać likier wiśniowy. 4. Napar kawowy: kawę mieloną zaparzyć w 1/2 szklanki wody, przestudzoną przelać przez siteczko (aby pozbyć się fusów). Do naparu można dodać
Kulinarna (nie)codziennośćmleka zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć dodajemy mleko z budyniem cały czas energicznie mieszając. Podgrzewamy około 2 minut uzyskując jednolity gęsty budyń. Przykrywamy przykrywką i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieramy mikserem na puszystą jasną masę, następnie dodajemy stopniowo łyżka po łyżce masę budyniową cały czas miksując. Powinniśmy uzyskać jednolity gładki krem. Krem budyniowy wykładamy na drugą warstwę herbatników i przykrywamy(...)Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą, sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy powoli rozpuszczoną żelatynę cały czas miksując. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta. Całość posypujemy startą na tarce zmrożoną czekoladą oraz posypujemy przez sitko kakao
Qchnia po prostuwyprzedzeniem. Przygotowania do pieczenia pierników Na pewno, żeby zrobić pierniczki świąteczne , potrzebujesz trochę wolnego czasu, który spędzisz w kuchni. Samo wyrabianie ciasta nie jest aż tak wymagające, ale później ich wykrawanie i pieczenie już bardziej. Ciasto na pierniki potrzebuje też czasu, aby stwardniało. Nie wiem jak Ty, ale ja uwielbiam ten moment. Piękny, unoszący się w powietrzu korzenny smak pierniczków(...)dodać miód oraz resztę składników. Jajka zmiksuj na puszystą masę. Dodaj do ostudzonej masy i mieszaj. Możesz to robić energicznie rózgą (samodzielnie) albo z pomocą miksera z końcówką do ucierania. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia do masy na pierniczki . Na końcu dodaj sodę rozpuszczoną w odrobinie mleka i wymieszaj. Na tym etapie konsystencja
Rozdomowionarodzajów biszkopta-jasnego i kakaowego, przełożonego pysznym kremem z dodatkiem kawy cappuccino, całość posypana jest prażonymi na patelni orzechami włoskimi. Ciasto jest jednym z moich ulubionych, na prawdę wspaniałe. Zapraszam Zapraszam też na film, na którym pokazuję jak zrobić to ciasto krok po kroku. SKŁADNIKI *proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm BISZKOPT JASNY -4 jajka -1/3 szkl cukru(...)zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach do połączenia. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu, pieczemy ok 20-25 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy, i kroimy na dwa spody. (spody
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumalinowy, użyłam Wodzisław1 szklanka cukru pudru1/2 kostki masła300 g malinherbatniki pełnoziarniste do wyłożenia formyBiałka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie cały czas ucierać i dodawać po jednym żółtku a potem porcjami dodawać ser z wiaderka. Na końcu dodać budyń malinowy. Potem dodać pianę i delikatnie wymieszać. Dodać oczyszczone maliny i ponownie delikatnie wymieszać(...)masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki kakao, dokładnie i energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy, lekko przestudzić i polać ciasto. Użyłam foremki 25x28
Monia miesza i gotujezasadzie można wymieszać łyżką i tak jest najlepiej. Mimo wszystko trzeba zarezerwować sobie więcej czasu: na pieczenie i chłodzenie ciasta. Moja forma ma średnicę 16 cm, jeśli robicie ciasto w większej blaszce wystarczy podwoić składniki i wydłużyć nieco czas pieczenia, nie wolno jednak zwiększać temperatury. Składniki: 0,5 kg sera (może być z wiaderka) 3 jajka 0,5 szklanki cukru(...)łyżki mąki ziemniaczanej 70 g herbatników Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego ser i jajka warto wyciągnąć wcześniej z lodówki. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Wyciskamy sok z cytryny i ocieramy skórkę. Jajka z cukrem dodajemy do sera i dokładnie mieszamy. Można zrobić to na niskich obrotach miksera lub drucianą
Ciastkozercywątpienia to ciasto świąteczne. Było wczoraj słodkim element prezentu, zaniesionego na rodzinną imprezę przedświąteczną. Taka niepisana tradycja, by cieszyć się obecnością również tych, z którymi nie dane nam spędzanie Świąt. Niosąc blaszkę w grubych rękawiczkach, brodząc w zaśnieżonych fragmentach osiedlowych chodników, cieszyłam się tym mroźnym wieczorem. I balkonami ubranymi w kaskady świateł, w ilościach przewidzianych(...)wpędzanie sąsiadów w kompleksy minimalizmu. Jak co roku. A moje ciasto.. Inspirowałam się propozycją znalezioną na blogu Zjem to!- makowcem z chałwą i śliwką w czekoladzie. Fantastyczna propozycja. Najbardziej delikatny i miękki, absolutnie nie suchy biszkopt makowy, jaki jadłam. Z nutą kakaową i waniliową. Na biszkopcie słodkie powidła z dodatkiem cynamonu i masa śmietankowa, intensywnie
Kronika PiekarnikaOstatnio wspominałam Wam, że lubię ciasta z owocami. A kolejnym ulubionym składnikiem w ciastach jest kokos. Postanowiłam to połączyć i wyszło mi takie ciacho. Do spodu kokosowo makowego wykorzystałam białka po pączkach. Składniki: Blat kokosowo makowy: 4 białka 100 g cukru 250 g kokosu 40 g maku ale-raj Krem budyniowy: 400 ml mleka 1 budyń waniliowy(...)zagotować z cukrem waniliowym wlać rozmieszany budyń i ponownie zagotować. Gorący budyń przykryć folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem do białości. Dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Krem rozsmarować na blacie kokosowo makowym. Galaretka z wiśniami: Wiśnie przelać na sitko do odsączenia. Sok uzupełnić wodą do 800 ml i zagotować. Zdjąć wsypać galaretki, wymieszać i odłożyć
Ala piecze i gotujebudyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać sok wyciśnięty z mandarynek i olejek spirytusowy pomarańczowy. Dokładnie wymieszać. Brzoskwinie - odsączyć z zalewy i pokroić w plastry. W przypadku gdy używamy świeżych brzoskwiń sparzyć, zdjąć skórkę. Następnie brzoskwinię przekroić na pół i wyjąc pestkę. Pokroić w plastry. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić
Ciastka - domowe słodkościDziś będzie już świątecznie:) Dla mnie nie ma Wielkanocnego stołu bez prawdziwej, domowej Babki. I mówiąc zupełnie szczerze, na moim blogu nie znajdziecie zbyt wiele przepisów
Domowe ciastarozgniecionego banana lub puree dyniowego 100 g drobno posiekanych orzechów pekan 100 g cukru pudru, do obtoczenia Masło i cukier ucieramy w misie miksera by powstała jasna i puszysta masa. Dodajemy jajko i dalej ucieramy, do połączenia. Jeśli masa się zwarzy, ale nie ma to wpływu na ciastka. Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon, sól. Miksujemy do połączenia. Dodajemy(...)rozgniecionego banana lub dynię oraz czekoladę i miksujemy do połączenia się składników. Chłodzimy w lodówce przez 2 godziny lub wkładamy do zamrazarki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i formujemy z niego nieduże kulki, tak by powstało ok 30 ciasteczek. Ciasto będzie lepkie, warto więc kilka razy podczas formowania umyć dłonie. Posiekane orzechy wsypujemy do miseczki. Obtaczamy
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 250 dag sera 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianki 1 łyżka cukru pudru sos ze śliwek 30 dag śliwek 2 łyżki
kgwjanczewopodwójnej porcji ciasta. Zawsze mama dodawała do niej adwokat, tym razem wujek przywiózł jej z Włoch Bombardino więc zrobiła ją z nim. Jedną posypałam cukrem pudrem, a drugą mama polała lukrem z bombardino. Składniki: 4 jajka 250 g cukru 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki Bombardino 250 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem
Lili w kuchniwystudzenia. Margarynę ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masy krówkowej i wystudzonego grysiku. Do formy wkładamy pierwszy biszkopt, rozsmarowujemy 1/3 część kremu, placek kokosowo-makowy, ponownie 1/3 część kremu, drugi placek biszkoptowy i resztę kremu. Wkładamy do lodówki. Posypka: W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy cukier i kokos. Smażymy, aż się zarumieni. Ciepłe wykładamy na wierzch ciasta, lekko dociskamy, chłodzimy całość
Gotowanie moimi oczamiskładników. Gotowe ciasto przekładamy do wyłożonej papierowymi papilotkami foremki na muffiny (ok. 10 szt.). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 25 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 170 g masła, miękkiego 200 g serka kremowego np. philadelphia 1 i 1/4 szkl cukru pudru barwniki spożywcze wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem
Domowy Smak Jedzeniaobieramy i ucieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Dla zdesperowanych czasowo mam jedno słowo- mikser, chociaż przy jego użyciu placki nie mają takiej fajnej konsystencji. Rozdrobnione warzywa mieszamy, dodajemy jajka, mąkę i przyprawy, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz- ja używam oliwy z oliwek, bo lubię jej zapach. Nabieramy mniej więcej łyżkę ciasta, kładziemy na gorącym
les mirabellesMasło ucieram z cukrem na puch dodając po jednym całym jajku. Twaróg mielę trzykrotnie, dodaję do masy maślanej, następnie dodaję budynie i jogurt naturalny. Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam masę serową, wylewam na wierzch masę kukułkową i mieszam za pomocą patyczka do szaszłyków. Piekarnik nagrzewam do 120°C i wstawiam ciasto
Ciasteczkowy Potwórwystygnięcia. Kiedy ciasto jest zimne dodajemy całe jajka i miksujemy. Następie wykładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy małe rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy nasze "ptysie" w temp180 stopni przez ok 20 min.W większym garnuszku zagotować mleko z ziarenkami wanilii. Doprowadzamy do wrzenia i natychmiast odstawiamy na bok. Cukier ucieramy z żółtkami do białości
Malinowe Pocałunkiteraz i w cieście. Czy dla Was to przyjaźń czy kochanie??;)) Oceńcie sami:)Składniki; 150 g mąki, 2 łyżeczki nasion kardamonu, 120 g miękkiego masła, 200 g cukru, 3 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Po boski kardamon zapraszam do SKWORCUWykonanie;Rozgnieciony w moździerzu kardamon mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia i solą. Masło ucieramy z cukrem. Wbijamy
Anioły w kuchniSkładniki: 1 kg zmielonego, tłustego twarogu, 1,5 szklanki cukru, 400 ml kremówki, 2 łyżki mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy, 1 budyń waniliowy, 9 jajek, 1
Aga w kuchniciastem (ja ciasto pokruszyłam na ser). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera. Ucieramy do uzyskania puszystego
Made By Mom And Sonjajko, wyrabiamy ciasto. Następnie dzielimy je na 2 równe części i rozwałkowujemy. Pieczemy w temperaturze 120 C przez około 10 minut. W międzyczasie przygotowujemy krem: w połowie szklanki mleka rozprowadzamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i dodajemy budyń. Całość zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy pokrojone w kawałki masło, mieszamy az się rozpuści oraz pojedynczo żółtka. Ucieramy krem
Zainspirowana w kuchni