ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:364/500)

Ciastko jajko sadzone 479

internecie pojawiło się sporo zdjęć tego ciasta i jak to zawsze bywa jednym smakowało i się zachwycali ale były też i negatywne komentarze. Ja zainspirowałam się samym wyglądem i resztę zrobiłam ze swoich wypróbowanych przepisów. Zrobiłam według mnie najlepszą masę na sernik na zimno i upiekłam biszkopt. Muszę powiedzieć, że według mnie wyszło smacznie i bardzo efektownie. Porcelana Bogucice(...)Masa serowa: Galaretkę cytrynową i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (1,5 szkl) i odłożyć do wystudzenia. Ser przełożyć do misy miksera wsypać cukier puder i zmiksować końcówką do ucierania. Wlać zimną lekko tężejącą galaretkę i ponownie zmiksować. Ubić na sztywno zimną kremówkę dodawać porcjami do masy serowej i dokładnie ale delikatnie by masa pozostała puszysta wymieszać łopatką. Masę serową

Ala piecze i gotuje
tiramisu truskawkowe 376

składniki: ok. 20 szt. średniej wielkości świeżych truskawek (200g) 1 opakowanie podłużnych biszkopcików (60g) 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru ok. 120

Domowy Smak Jedzenia
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2874

szpatułki. Ciasto przelewamy do blaszki (wyłożonej samo do papierem do pieczenia). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po pieczeniu odstawiamy biszkopta do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 1 i 1/2 łyżki miodu 200 g cukru 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku(...)cukru 5 żółtek 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła, miękkiego wykonanie: 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem z wanilią. Żółtka ucieramy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną, wlewamy do utartych żółtek i mieszamy. Całość wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy, aż powstanie budyń. Gotowy

Domowy Smak Jedzenia
Puszysta chałka drożdżowa z rodzynkami 93

oleju, nie na ucieranych jajkach tylko na całych. Pomimo tego wyszła niezwykle puszysta i delikatna. Pełna rodzynek. Co prawda padło pytanie gdzie kruszonka?, więc będzie następnym razem. Ta chałka była pieczona na szybki podwieczorek.   Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 1 szklanka ciepłego mleka 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej   Na ciasto: 4 szklanki mąki

Izabelawkuchni
Drożdżowe cynamonki 132

drewnianą łyżką, a następnie wyrabiamy ręcznie przez około 15-20 minut (do momentu otrzymania gładkiego i odchodzącego od ręki ciasta). W razie potrzeby podsypujemy dłonie mąką. Jeśli jesteśmy zmechanizowani i dysponujemy robotem, to wrzucamy wszystko do miski z hakiem do ciasta drożdżowego i resztą on się już zajmie (będzie to trwało znacznie krócej). (function(){ var d = document, wid = 'tt-' + parseInt(...)wykładamy papierem do pieczenia i obsypujemy równomiernie cynamonem i cukrem (po około 2 łyżeczki). Wyrośnięte ciasto odpowietrzamy, wbijając w nie pięść i jeszcze raz wyrabiamy chwilkę. Następnie dzielimy na pół. Każdą połowę formujemy w kulkę, rozpłaszczamy i dzielimy na równe 8 części. Wszystkie części ciasta formujemy w małe kuleczki i układamy na przygotowanej blaszce zachowując niewielkie odstępy (nic się

Analiza Smaku
Gruszkowiec 186

bardzo smaczne i apetyczne ciasto z gruszkami. Gruszkowiec jest bardzo wilgotny, słodki i syty, więc śmiało się można nim najeść. :) Składniki: 2 jajka 1 banan 10 tabletek słodziku 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki mąki kokosowej szczypta proszku do pieczenia cynamon 2-3 łyżki wody gazowanej 1 lub 2 gruszki Sposób przygotowania: Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę

Truskawkowa Fiesta
Pączki Hiszpańskie 226

grudki, zmniejszamy ogień i ucieramy (mieszamy) tak by masa zaczęłą odchodzić od ścianek garnka. Studzimy, wystudzone miksujemy z jajami. Papier do pieczenia tniemy na kwadraty (wzdłuż szerokości 3 kwadraty powinny wyjść). Masę nakładamy do szprycy o najgrubszej końcówce i wyciskamy koło na każdym kwadracie z papieru. Olej rozgrzewamy, smażymy do koloru słomkowego. Papier z ciastem wykładamy ciastem do spodu czyli

Moje Słodkie Piekiełko
Tort z musem czekoladowym i wiśniami 186

proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 28cm i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach c. Po wychłodzeniu przekrawamy na pół. Krem budyniowy: Odlewamy pół szklanki mleka i rozrabiamy w nim budyń, pozostałą cześć mleka zagotowujemy z miąższem wanilii i cukrem. Gdy mleko się zagotuje mieszamy obie części. Wystudzony budyń ucieramy z miękkim masłem. Mus czekoladowy

Pyry na Gaz
Tarta Migdałowa z Gruszkami 172

minut. Następnie na ciasto nakładamy pokrojone w plasterki gruszki. Na gruszki rozsmarowujemy krem migdałowy i posypujemy płatkami migdałów (patrz niżej). Pieczemy kolejne 30 minut, do zarumienienia. Serwujemy z lodami lub polane czekoladą. Krem migdałowy: 120 g masła 150 g cukru kryształu 100 g zmielonych migdałów 2 jajka 1 łyżka soku z cytryny Masło ucieramy z cukrem i migdałami do połączenia

Made By Mom And Son
Kminkowe krakersy słodzone jabłkiem 210

TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Jabłko ucieramy na tarce wraz ze skórką. Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, kminkiem, solą, szczyptą cukru i utartym jabłkiem. Stopniowo dolewamy wody, aż uda nam się uformować lepką kulkę. Przykrywamy czystą, wilgotną ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Blat podsypujemy sporą ilością mąki. Ciasto rozwałkujemy bardzo, bardzo cieniutko (najlepiej

My Culinary Art
Drożdżówki z brzoskwiniami 179

powstana nieregularne grudki ciasta. Kruszonka posypujemy drozdzowki. Odstawiamy je do wyrosniecia na okolo 20-30 minut. Pieczemy w temperaturze 190 stopni, okolo 10-12 minut. Upieczone drozdzowki beda puchate, zarumienione, wyrosniete. Wykladamy je po upieczeniu na kratke. Dekorujemy po lekkim przestudzeniu albo cukrem pudrem albo lukrem. Lukier: laczymy cukier puder i odrobine wody, ucieramy bardzo dokladnie aby byl gladki

dom-agi.pl
Babka cytrynowa 252

babkę. Jest nieskomplikowany, ciasto zawsze się  udaje. Smakuje super orzeźwiająco :)  Gorąco polecam, do "zwykłej" kawki i od święta :) SKŁADNIKI 200 g miękkiego masła 200 g cukru 4 jajka 200 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cytryna masło i bułka tarta do wysmarowania foremki cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy masło cukrem na gładką

Moje Kuchenne Rewelacje
Babeczki pomarańczowe z cynamonowym kremem 204

łyżeczka cynamonuPrzy pomocy miksera ucieramy masło wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy jajka, jedno po drugim cały czas miksując. Następnie dorzucamy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, sok z pomarańczy oraz otartą skórkę. Krótko miksujemy tylko do połączenia składników. Wrzucamy drobinki czekoladowe i mieszamy szpatułką. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Pieczemy około

Kolizje Smaków
Najlepszy sernik na świecie !!! 62880

rodzynek nie jada i skutecznie je wygrzebuje z ciasta ;) Sernik jest jednak pyszny w obu wersjach i dosłownie rozpływa się w ustach !!! SKŁADNIKI 1 kg tłustego sera8 jaj kostka masła extra1 i 1/2 szklanki cukrucukier waniliowyolejek pomarańczowy1/2 puszki brzoskwiń lub garść rodzynek2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejPRZYGOTOWANIEW malakserze ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo

Moje Kuchenne Rewelacje
Muffiny Czekoladowo – Kokosowe 222

kokosowe do posypania   Masło ucieramy z cukrem i solą. Stopniowo dodajemy jajka, ciągle ucierając. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciągle ucierając wlewamy mleko kokosowe. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i pokrojone na grubsze kawałki batoniki Bounty. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę na muffiny wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości lub odrobinę

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania