ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:308/500)

Mini serniczki czekoladowe 459

rozpuszczamy ją. Dolewamy mleko, odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, wsypujemy proszek budyniowy i kakao. Wlewamy czekoladową śmietanę. Starannie mieszamy. Na dno każdej papierowej foremki wkładamy po ciastku Oreo. Nakładamy na nie po porcji ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Studzimy 15 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie

Smakowity Blog Kulinarny
Babeczki marchewkowe 152

startą marchewkę. Dobrze jest odcisnąć trochę soku z marchewki żeby babeczki nie były za mokre. Ciasto nakładamy do papilotek do 2/3 wysokości i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok. 20-30 minut. Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie robimy polewę. Serek ucieramy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny i dekorujemy babeczki. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Muffinki z czekoladową czapeczką 167

mieszamy. Na końcu wlewamy rozpuszczoną czekoladę i szybko mieszamy.  Do kolorowych foremek wlewamy ciasto na 2/3 wysokości i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wstawiamy je do nagrzanego już piekarnika. I czekamy, rokoszując się zapachem czekolady ;) Masa: Masło w temperaturze pokojowej ucieramy w misie miksera na puszystą masę. Stopniowo dosypujemy do niego cukier puder. Ucieramy, aż masa będzie

Lawendowe Niebo
Cytrynowe mini babeczki wielkanocne 167

pieczenia cały czas delikatnie mieszając ciasto. Na koniec dodajemy sok i skórkę cytrynową. Ciasto delikatnie przelewamy do silikonowej foremki na mini babeczki i pieczemy około 30 minut. Po 15 minutach babeczki wyjmujemy z foremek. Gdy babeczki całkowicie wystygnie szykujemy lukier. W miseczce ucieramy cukier z sokiem cytrynowym, na koniec

Kulinarne przygody Gatity
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 124

przygotować rozczyn -pół  szklanki mleka podgrzać, dodać pokruszone drożdże, łyżkę cukru i mąki. Ucierać i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 15 min.  W między czasie roztopić margarynę, dodać resztę mleka i podgrzać. Mąkę przesiać, dodać sól, cukier i roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 1 godzinę

pink envelope
Keks 122

cukru pudru5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowy1 łyżka spirytususkórka z cytrynymieszanka keksowa - ciasto będzie bardziej kolorowe  wszelkie bakalie w ilości dowolnej :)Przygotowanie:Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać po jednym, całym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem, powoli dodawać do ucierania. Gdy całość będzie utarta na jednolitą masę dodać spirytus, skórkę z cytryny i oprószone mąką bakalie

Lawendowe Niebo
Malinowo-czereśniowe muffiny z kruszonką 145

wbijamy jajka, zalewamy je mlekiem i mieszamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy.W drugiej misce ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, które dosypujemy do wcześniej wymieszanej masy.Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do połowy wysokości. Następnie dodajemy kilka świeżych malin i zalewamy łyżką ciasta na które ponowie układamy

Słodkie Przyjemności
Pierniczki 188

mąki, dodać roztopione składniki, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Rozwałkować ciasto, wykrawać z ciasta serduszka małe i duże, specjalną foremką. Układać na papierze lub prosto na blasze i piec przez 15 minut w 180 stop. LUKIER Do białka dodawać stopniowo cukier puder, ucierać. Lukier podzielić na 3 części. Jedną część lukru wymieszać z barwnikiem czerwonym , drugą

Kuchnia Danusi
Ciastka pieguski 204

czekolada mleczna i deserowa pokrojona w kosteczkę, posiekane orzeszki ziemne)Sposób przygotowania:1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.2. Dodajemy jajko, chwilkę zmiksować, a potem dodajemy porcjami mąkę i dodatki.3. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy małe porcje ciasta, pamiętając o robieniu dużych odstępów.4. Ciastka pieczemy ok 15 minut w 180 st.C (do ładnego

Kuchnia domowa Ani
Omlet biszkoptowy z "Besan" 149

ciecierzycy 120g szpinaku mrożonego1/2 łyżeczki proszku do pieczenia musztarda przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano Żółtko ucieramy z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawiamy. Białko ubijamy z szczyptą soli i delikatnie łączymy z masą żółtkową. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy przyprawy i mieszamy. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy pod przykryciem kilka minut z każdej strony. Przekładamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Piegowate babeczki 141

proszkiem do pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać

Kuchnia Danusi
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 148

orzeszków polewa czekoladowa do ciasta sól  Przygotowanie: Za pomocą blendera rozdrabniamy ciasteczka, tak aby miały konsystencję piasku. Dodajemy do nich 2 łyżki kakao. Roztapiamy masło i mieszamy z ciasteczkami.  Tortownicę (23 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Spód tortownicy wykładamy masą ciasteczkową i wkładamy na około 30 minut do lodówki.  4 żółtka ucieramy mikserem z 3/4 szklanki cukru(...)Masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po tym czasie uchylamy lekko piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż wystygnie.  Gdy ciasto wystygnie podgrzewamy resztę masy krówkowej w kąpieli wodnej. Przelewamy ją na wierzch sernika.  Na suchej patelni prażymy orzeszki, dodatkowo posypując je solą - dla jeszcze większego "podkręcenia" smaku. Posypujemy nimi

Taste Therapy
Ciasto czekoladowe z coca colą + film 117

Mięciutkie i wilgotne, mocno czekoladowe ciasto z coca-colą, polane rozpuszczoną czekoladą toffi to świetny smakołyk idealny na deser lub podwieczorek. Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu smakuje wyśmienicie i znakomicie poprawia nastrój. Wyjdzie każdemu laikowi kulinarnemu.     składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 200 g rozpuszonego masła 10 ml aromatu waniliowego(...)jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną masę. Do masy jajecznej wlewamy rozpuszczone wystudzone masło, aromat waniliowy, maślankę oraz coca colę i całość dokładnie miksujemy. Następnie do masy wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną, szczyptę soli, kakao oraz posiekaną gorzką czekoladę i wszystko krótko mieszamy łyżką, tylko do połaczenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarownej tłuszczem i posypanej

Smakowite Dania
Ciasto Marchewkowa Bajka 219

Delikatnie mieszam. Ciasto wykładam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 3. Masa budyniowa :  Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam mąki. Masę wlewam na gotujące się mleko. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą(...)masę. Nadal ucierając dodaję po łyżce ziemnego budyniu. Ucieram. Masę wykładam na jeden blat biszkoptu jasnego i wyrównuję. Przykrywam biszkoptem makowym. 4. Mus marchewkowy: Sok przelewam do garnka i zagotowuję. Do gorącego soku wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na biszkopt makowy i wyrównuję. Przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę łamię na kostki

Tradycyjna kuchnia Kasi