ciasta ucierane - 7500 przepisów (strona:301/500)

Czekoladowe muffinki "Choinki" 168

tabliczka białej czekolady 30ml słodkiej śmietanki 30% kolorowe perełki cukier puder Sposób przygotowania: 1. Jajka ucieramy z cukrami, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, kakao i kawą zbożową. Dolewamy też powoli mleko i na końcu roztopiony i przestudzony tłuszcz. Utarte ciasto przekładamy do 12 papilotek i pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku przez ok 25 minut

Kuchnia w czekoladzie
Rolada czekoladowo-orzechowa 125

dodajemy serek mascarpone, kakao i startom na tarce czekoladę. Delikatnie rozsmarować krem  na nasączonym cieście, zostawiamy trochę masy aby posmarować wierzch rolady. Mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym, wsypujemy orzechy, gotujemy kilka minut ciągle mieszając . Ugotowaną masę odstawić do przestygnięcia. Margarynę ucieramy dodając po łyżce przestudzonej masy orzechowej. Z utartej masy zrobić cienki rulon długości rolady wstawić

kgwjanczewo
Ciasteczka stempelki 238

lubimy, można pominąć i dodać aromat waniliowy)     1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać przez około 2-3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. 2. Następnie dodać obie mąki, cynamon i wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Mikser odstawić i rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Schłodzone ciasto krótko

Mała Cukierenka
Ciasteczka stempelki 229

lubimy, można pominąć i dodać aromat waniliowy)     1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać przez około 2-3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. 2. Następnie dodać obie mąki, cynamon i wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Mikser odstawić i rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Schłodzone ciasto krótko

Mała Cukierenka
Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym 199

proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie będzie żadnych grudek. Do każdej foremki wkładamy po dwie duże łyżki ciasta, na które układamy czekoladki (po jednej kostcę na foremkę). Rozlewamy równomiernie do foremek pozostałą ilość ciasta ( czekoladki

Domowe Torty
Muffinki czekoladowo-orzechowe z coca-colą 142

masłem. Dodajemy jogurt, coca-colę i mieszamy. Do płynnych składników dodajemy suche i dokładnie miksujemy - ciasto wyjdzie dość gęste. Nakładamy po pełnej łyżce masy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach. Upieczone muffinki studzimy. Cukier puder ucieramy na gładko z 1 łyżką coca-coli. Powstałym lukrem polewamy muffinki. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Babka herbaciana z miodem. 112

masę , dodaj cukier, cukier waniliowy dalej ucieraj jeszcze chwilę. Dalej ucierając dodawaj po 1 jajku, ucieraj, aby składniki połączyły się dokładnie ze sobą na jednolitą masę. Następnie wlej miód, wymieszaj. Dalej ucierając dodawaj po trochę na przemian mąkę i mleko z herbatą. Gotowe ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką karbowanej foremki. Włóż do nagrzanego piekarnika

Przepisy i porady kulinarne
Dyniowe ciasteczka 179

jednej misce łączymy: mąkę, proszek, sodę, cynamon, kardamon i sól. Mieszamy widelcem. W drugiej misce ucieramy masło z cukrami. Dodajemy mus dyniowy, jajko i olejek. Następnie łączymy masę z suchymi składnikami. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i w sporych odstępach wykładamy na nią ciasto łyżką. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestygnięciu można posypać cukrem pudrem

Życie zamknięte w smaku
Kruche ciasteczka korzenne 200

puszysta i jednolita. Mąkę wymieszać z sodą i przyprawą do piernika, przesiać do masy. Ponownie ucierać do połączenia w jednolitą masę, można też wyrabiać je rękoma, ale będzie się kleić. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce min 1-2 godziny (ciasto znacznie stwardnieje, zrobi się plastyczne i nie będzie się kleić). P wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować

Jemy Pijemy
Klopsiki z makaronem 140

posypania Klopsiki: Jeżeli rozmaryn mamy w igiełkach to drobno go siekamy (świeży) lub ucieramy w moździerzu (suszony), jeżeli mamy drobniutki z torebki no to nie ma problemu. Krakersy kruszymy  ( można to zrobić w woreczku używając wałka lub w misce pałką do ciasta). Do miski wrzucamy: pokruszone krakersy, mięso mielone, musztardę, rozmaryn i oregano. Wbijamy jajko i dodajemy sól

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Pączki bez drożdży 160

cukrem mikserem do momentu aż cały cukier będzie wilgotny. Dalej miksując dodawać po 1 żółtku. Ucierać aż masa będzie gęsta i puszysta. Nie przestając miksować dodać połowę mąki, połowę śmietany,  resztę mąki, resztę śmietany, a na koniec spirytus i całość jeszcze raz zmiksować. Ciasto przykryć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki żeby zgęstniało. Ciasto rozwałkować dość grubo

Mama Gotuje
Muffiny śliwkowe 136

jajka 100 g mąki 100 g skrobi ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy Ucieramy margarynę z cukrem na pulchną masę. Dodajemy stopniowo jajka.   Mieszamy mąkę, skrobię, cukier wanilinowy i proszek. Dodajemy stopniowo do masy jajecznej, którą mieszamy łyżką. Papilotki wypełniamy do ¾ ciastem. Na wierzch każdej muffinki wkładamy połówkę śliwki   (skórką w dół).   Wkładamy do nagrzanego

Humanistka w kuchni
Babeczki marchewkowe z pomarańczą 170

łyżeczek syropu pomarańczowego5 łyżki mąkiSposób przygotowania:Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. W drugiej misce przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy na przemian ze śmietaną, mlekiem i mąką. Na koniec dodajemy startą marchewkę i czekoladę.Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej połowy wlewamy syrop pomarańczowy i 5 łyżek mąki. Dokładnie

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania